zbg zonnegem
Inhoud blog
  • jaarprogramma
  • Lourdes
  • Programma augustus 2005
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    zONNEGEMSE BOND GEPENSIONEERDEN 2
    27-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lourdes dag 5

    Lourdes 11-17 jini 2005

    Dag 5- Ontbijt om 7u30. We maken ons klaar tegen 8u15 voor onze uitgekozen daguitstap, iedereen is present om het grote avontuur te beginnen.Een eerste halte is voorzien in Areau, een plaats waar vroeger veel pelgrims overnachten op weg naar Sint Jacob de Compostella We brachten er een bezoek aan de oude kerk en bekeken de traditionele woningbouw uit vroegere eeuwen.

    Na deze stop begon het echte avontuur, met de beklimming van de Col d’ Aspin, meer dan 1500 meter hoog ,een voorsmaakje voor wat nog komen zou.

    We zochten het afgesproken restaurant op voor ons middagmaal, maar het leek onbereikbaar voor de bus, te smalle en slechte wegen.

    Wilfried besloot dan maar een ouderwetse picknick in te lassen aan de rand van het meer “Lac de Payolle”een vroegere stopplaats, maar wegens faillissement niet meer beschikbaar.

    Ons luch pakket was zeer omvangrijk en bevatte heel wat verschillende voedingselementen. We hebben genoten van deze picknick, we moesten dit nog meer doen. Eens opgeruimd begonnen we aan het zware werk , de beklimming van de Col du Tourmalet 2115 meter hoog, gelegen in het massief van de Pick de Midi 2778 meter.We bereikten de top langs slingerende wegen en haarspeldbochten ,ver boven de boomgrens, waar de lucht veel dunner werd en we moeilijker konden ademen.Sneeuwballen gooien bestond nog tot de mogelijkheid en werd ook gedaan.

    Heel wat wielertoeristen hadden moeite om deze reus te bedwingen, zij die slaagden werden met een warm applaus onthaald.

    De spectaculaire afdaling begon met koeien op de wegen een omver gereden elektriciteitspaal, gelukkig was deze hindernis van korte duur.en konden we verder rijden naar Luz Saint Saveur, ook een oude stad op weg naar Sint Jacob deCompostella. Ook hier was het bezoek van de kerk en de oude gebouwen een bezienswaardigheid. Na een uurtje lieten we ons verder zakken naar Lourdes.

    Na het avondmaal hadden we gelegenheid om afscheid te nemen van O.L.Vr.van Lourdes en Bernadette.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!