Vijf deelnemers maken kunst uit suiker xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
TIENEN - Op donderdag 18 november organiseert de Erfgoedsite Tienen en de Tiense Suikerraffinaderij de vierde editie van de Sugar Art-wedstrijd.
Vijf leerlingen van vijf hotelscholen nemen het dan tegen elkaar op in de strijd om het mooiste suikerkunstwerk. De winnaar mag een cheque van 800 euro in ontvangst nemen. Tijdens de Sugar Art-wedstrijd maken de creatievelingen in de seminarieruimte tussen het MuseumCafé en de Streekshop een suikerkunstwerk binnen het thema 'De wondere wereld der insecten.
De deelnemers zijn Damien Duquesne van het Institut Emile Gryson (Anderlecht), Jana Bossuyt van Ter Groene Poorte (Brugge), Nejer Yessin van KTAII de ledebaan (Aalst), Isolde Serdons van Elishout (Anderlecht) en Mahmoud Akrah van de Hotel- en Bakkerijschool in Gent.
De kunstwerken worden beoordeeld door een professionele jury bestaande uit de voorzitter van de Richmond Club België Benny Swinnen uit Hoegaarden, wereldkampioen suikerbewerken Dominique Vandermeulen van ijssalon Sweet-Art in Tienen, chef bij patisserie De Baere in St.-Lambrechts-Woluwe en wereldkampioen patisserie Thierry Wynant, bakker en voorzitter van de Tiense bakkersbond Dirk Leemput uit Opvelp, banketbakker en lid van de Tiense Bakkersclub Marcel Vandervelpen uit Tielt-Winge.
Het publiek kan de wedstrijd live van 11 tot 17 uur volgen via een groot scherm in het MuseumCafé. Om 18.00 uur is de prijsuitreiking. Alle suikersierstukken worden tijdens het daaropvolgend weekend tentoongesteld binnen de Erfgoedsite Tienen, Grote Markt xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />6 in Tienen. (R. Billen)
|