Awards

Hier vindt je al mijn vriendenawards

29-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Belg houdt van tropisch fruit

 

Consumenten in België houden van tropisch fruit en de daarvan afgeleide producten zoals sappen. Ze vinden het gezond, voedzaam, speciaal en aantrekkelijk. Bovendien wordt de consumptie van tropisch fruit gezien als een verwennerij en een vorm van genieten. Dat blijkt uit het onderzoek van Sara Sabbe van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent.

De smaak van tropisch fruit is van primordiaal belang in het aankoop- en consumptiegedrag, terwijl gebrek aan familiariteit en hoge aankoopprijzen de belangrijkste barrières vormen. Voor haar doctoraat onderzocht Sabbe de voorbije jaren consumentenpercepties en aankoopgedrag van tropisch fruit in België. De nadruk lag hierbij op de weinig gekende tropische fruitsoorten zoals bijvoorbeeld açaí, boomtomaat en mangosteen.

Uit het onderzoek blijkt dat tropische fruitsappen als inherent gezond worden beschouwd. Extra informatie over de voedingswaarde en gezondheidsgerelateerde eigenschappen vormen geen extra drijfveer in het aankoopgedrag van consumenten.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!