Clottemans
Gerechtigheid primeert op dwaling
23-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verantwoording

2018, dit blog blijft bestaan

Scroll omlaag voor de nieuwste berichten


zie inhoudstafel hier rechts---------------------------------------->
    KUNT U MET DE IDEE LEVEN DAT ZIJ ONSCHULDIG VEROORDEELD KAN GEWEEST ZIJN ?

HET AANTAL BEZOEKERS AAN DIT BLOG DAALDE natuurlijk

 

BEDANKt VOOR UW BEZOEK!
 WANT ZO HELPT U DE BEWUSTWORDING DAT HET ZOEKEN NAAR GERECHTIGHEID STEUNT OP WAARHEID EN NIET OP SHOW
Ook in dit nieuwe jaar 2021 moet de gedachte blijven voortleven 


Naar aanleiding van een opiniepeiling onder de lezers van De

Standaard, spraken zij zich uit als
volgt:


92% : Beter een schuldige in vrijheid laten dan een onschuldige jarenlang op te sluiten.
De overige 8% verkozen op basis van sterke aanwijzingen het risico te nemen van een gerechtelijke dwaling en Els Clottemans te veroordelen.

Frankie steekt zijn nek uit, door hierover een blog te starten.
Hij rekent dan ook op uw reacties (positieve en andere) om dit blog vorm te geven.

De reële kans bestaat dat dit proces een precedent wordt,en dat onschuldigen van hun vrijheid zullen beroofd worden zonder een onomstotelijk bewijs van schuld.

Dat mag ons hier in België niet overkomen !

Zelf heb ik ook al ondervonden dat justitie even zeer bepaald wordt door financieel voordeel als andere takken van onze maatschappij. Ik spreek uit ervaring.

Een onderwijzeres van 26 beschikt doorgaans niet over de middelen om Jef Vermassen te betalen. Een juwelier kan dat wel. Goed voor hem.
We hopen dat de waarheid gezegevierd heeft, maar kunnen het niet met absolute zekerheid aannemen.
Advocate Katrien Van der Straeten, die optrad aan de zijde van Meester Van Aelst, liet in 'Reyers laat' duidelijk doorschemeren dat de uitspraak van de jury fout was.

Het ware beter geweest dat we nu met absolute zekerheid wisten dat EC de daderes is. Maar dat is niet zo. De jury, overspoeld door de emotionele tsunami van 'pseudo-argumenten' van Jef Vermassen, heeft gedwee diens pleidooi gekopieerd in de argumentatie om EC te veroordelen.

Empathie was hier totaal afwezig.
Hebben de juryleden zich proberen in de plaats van EC te zetten, in de veronderstelling wel dat ze onschuldig is, en wat het voor hen zou betekenen om door een gerechtelijke dwaling minstens 10 jaar te moeten wachten op een voorwaardelijke invrijheidsstelling?

De drijfveer om dit blog te starten is mijn onvoorwaardelijk verlangen naar eerlijkheid en rechtvaardigheid. Wie zich betrokken voelt bij dit gegeven, mag gerust reageren.
Gelieve te vermelden wanneer u niet wenst dat de tekst van uw mail op het blog verschijnt.

Met dank bij voorbaat voor al uw reacties!



PS: Sommige van deze reacties worden gekopieerd in het blog. Indien dit niet het geval is, betekent dat niet dat uw reactie zonder belang is. Wel dat het geen commentaar behoeft !



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (17)

23-10-2020
Een herfst vrijdag middag en avond groet
Goedemiddag lieve medebloggers. We leven nu in de maand herfst. Er is nu veel gaande in verband met de besmettingen van de COVID 19 en de vele zieken in de ziekenhuizen in België en Nederland.De kerken blijven bidden voor dit covid-19 probleem. Ondanks vele mensen hierin niet geloven. Waarom doet God er niks aan als er een God bestaat. God wilt dat alle mensen terugkeren naar hun Schepper. De wereld is niet onze eeuwige huis en we leven in vervallen wereld. Lees wat u kunt doen op bij uw Schepper terug te keren. Dit is de boodschap voor iedereen. De veiligheid, bescherming en troost toegewenst. step0002 Het weer in Noord-Holland een stadje net buiten Amsterdam de randstad is het 16 graden. Gedeeltelijk bewolkt. Bent u opzoek naar nieuwe blog contacten? Kom gezellig erbij. Wees jezelf.. U bent van harte welkom. Leuk om uw blogje te mogen bezoeken. Bedankt voor uw tegenbezoekje. De zegen op u mag rusten voor elke dag. Lieve groet Patricia herfst-en-najaar-smiley-bewegende-animatie-0020 Blog adres bezoeken:<a href="http://www.bloggen.be/bemoedigendewoorden" en <a href="http://www.bloggen.be/weetjeselkedag" Hier staan andere onderwerpen om te lezen.â»â»â»â»â»HALLOWEENâ»â»â»Maar pas op: wie met Halloween snoepjes uitdeelt, brengt in feite een offer aan de afgoden en komt in contact met boze geesten! (zie ook 1 Cor 10:20)

23-10-2020 om 17:12 geschreven door Patricia


01-09-2013
Tja
Wat ik zo erg vind in deze zaak is dat haar schuld niet echt bewezen kon worden en ze toch gevangen zit terwijl figuren zoals Martin die onomstotelijk schuldig zijn na enkele jaren kunnen vrij rondlopen... waar is de gerechtigheid naartoe?

01-09-2013 om 14:25 geschreven door Myette


06-12-2010
het begin
om verder te gaan frankie deze grote fout is al de zoveelste die belgie, zal doen verdwijnen.kijk ze hebben de legerdienst afgeschaft vanwege, geen geld.nu geven ze geld aan ierland zoveel miljoenen.en dit terwijl de jongen mensen die van school komen heel veel nood hebben aan wat ze, kunnen met hun lichaam en geest en dat leer je in het leger.wat zie je nu allemaal of toch heel veel jonge mensen die verloren lopen en de dieperik in gaan.dat is de toekomst.de volwassen mensen zouden hen hier voor moeten behoeden maar die weten het dikwijls zelf niet. wat kost de brave burger, telkens opnieuw een regering.maar die hebben niks tekort.men heeft de goede en strenge waarde van vroeger wegegooit.de moderne wereld alles kan en mag,als je geld hebt. ec zou yoga moeten volgen hou je meer reserve over.en hard werken. en sporten, in de gevangenis duurt de tijd eens zo lang.en dertig jaar. ik hoop uit mijn hart ,op zen minst veel mildere straf krijgt.men profiteert nu al van haar miserie door een boek uit te brengen.men leeft op miserie, van een ander.de een zijn dood is de ander zijn brood. een hond is een dier ,een mens is een beest.beste frankie.

06-12-2010 om 14:22 geschreven door patrick dierckx


streven
men moet in deze maatschappij altijd maar meer en meer terwijl ieder, allang over zijn limiet zit.dan nog in andere landen gaan zeggen wat ze moeten doen.wat had niet mogen gebeuren,grensen openzetten,leger, dienst afschaffen,multiculturele samenleving,dit kan nooit,ander geloof, manier van leven,je gaat toch ook geen suiker op uw frieten doen. zijn de rijke die de wereld kapot maken en gewone mensen als ec draaien daar voor op.men weet niet meer welke richting men moet volgen.frankie heel dapper om uw mening te uiten,als iedere belg dit zou doen.waren hier veel minder vreemdelingen ,nu denk je wat heeft dit te maken met ec.onze afdragen gaat naar hen en de belg staat machteloos. wat je zegt is waar amerikaanse toestanden.de rijke krijgen meer en die, zich niet kan verdedigen ,die zijn mening telt niet.ik moet altijd denken, aan princes dianna,als ik aan ec denk .die moest er ook aan.je zal er maar staan tegenover de hele wereld met niks.dat is wat ze doen je isoleren van de buiten wereld.de rechter heeft toegegeven aan de grootste groep.zoals je zegt ,ze kunnen je zo maar van straat plukken. wij gaan hier allemaal nog de nasmaak van ondervinden.als het ons overkomt.frankie veel sterkte,maar geen haat gewenst.

06-12-2010 om 13:52 geschreven door patrick dierckx


26-11-2010
Hoi Frankie
Ook ik hoop dat ze niet onschuldig in de gevangenis zit. Triest inderdaad indien alles van een advocaat en de nodige centen moet afhangen. Vriendelijke groeten Loewiesa

1dinsbbp9.jpg

26-11-2010 om 10:07 geschreven door Loewiesa


27-10-2010
Het Proces!
Wat het ergste is aan dit proces is dat men iemand veroordeeld zonder concrete bewijzen. Wat gaat dit allemaal teweegbrengen? Zelfs de advokatuur maakt zich ernstige zorgen over deze uitspraak. Het komt er in wezen op neer dat eender wie, voor eender wat kan veroordeeld worden, gewoon op basis van vermoedens. Bewijzen zijn er niet nodig. Stel, er is iemand die een ander niet kan uitstaan, het kost wel wat tijd, maar als die persoon het doen en laten van die andere goed in de gaten houd, en telkens notities bijhoud. Nadien zelf wat mispeuterd, en enkele sporen nalaat die wijzen op de persoon die hij niet kan uitstaan, dit voldoende is om die persoon (onschuldig) te laten veroordelen. En in verband met het proces van Clottemans, waarom hebben ze alleen haar, van in het begin, zo ondervraagd? Er zijn toch nog wel andere pistes die men niet zo grondig heeft nagekeken, zoals de minnaar. Heeft hij misschien per ongeluk, de parachute van Van Doren gesaboteerd i.p.v. die van Clottemans? En je kan me véél wijsmaken, maar de man van Van Doren, hij wist niet dat zijn vrouw vreemdging! Als je vrouw gedurende jaren elk weekend, zogezegd, in de paraclub blijft slapen!!!!!

27-10-2010 om 21:01 geschreven door Ludo


26-10-2010
Bewijzen
Persoonlijk had ik wel een andere uitspraak verwacht omdat er geen echte bewijzen zijn, enkel vermoedens. Hopelijk zit Els Clottemans nu dus niet onschuldig in de gevangenis.

26-10-2010 om 14:48 geschreven door Linda


25-10-2010
Pfffffffff .....
Belgie is toch het land waar alles kan ,30 jaar gevangenisstraf zonder bewijzen !!! EN DE REST DAN WAT HIER ALLEMAAL GEBEURT!!! Ze geraken nog aan geen regering ......

25-10-2010 om 16:57 geschreven door Friend


fijne maandag Frankie
Heb het proces gevolgt van in het begin, en moet héél erg zijn als ze je veroordelen en je bent onschuldig ! stel je voor 30 jaar van je leven geven, dat is niet niks, gewoon oneerlijk vind ik groetjes en leuk dat je dit blogje gemaakt hebt maatje !
Image and video hosting by TinyPic

25-10-2010 om 06:47 geschreven door tarali


bewijzen
clown vermassen heeft vriendjes in de media ofte wel familie die er hun brood verdienen ,en dat was volledig in ket nadeel van Clothemans ! Dit is België !!!! een meesterland in corruptie ! als je ziet dat zelfs de maffia hier komt onderduiken ,waarvan heel goed geweten was !!! hopelijk valt hij eens van de trappen en zijn twee enkels breekt ! Clothemans moet blijven vechten voor gerechtigheid !

25-10-2010 om 00:29 geschreven door kapoentje


24-10-2010
Groetjes van uit wetteren,
Wie heeft het recht iemand te veroordelen zonder bewijzen???????Dit kan alleen in belgié, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

24-10-2010 om 21:49 geschreven door rud


Voordeel van de twijfel geven
Bij gebrek aan bewijzen mag men niemand opsluiten! Nog veel succes met je blog, groetjes Monique
8010853.gif

24-10-2010 om 10:01 geschreven door Monique


23-10-2010
onredelijk
Het is de eerste keer niet dat onschuldigen vast zitten en de daders vrijuit gaan. Els heeft volgens mij geen eerlijk proces gekregen.

23-10-2010 om 23:01 geschreven door klaproosje1


ik vind dat ze haar vrijheid terug moet krijgen
dat haar naam gezuiverd moet worden iemand zo straffen is een misdaad. boog.gif een fijn weekend ...groetjes van bo

23-10-2010 om 21:53 geschreven door boomer


Frankie zet deze foto eens op je blog
Zonder twijfels




23-10-2010 om 17:53 geschreven door Lana & Pip


gestraft zonder bewijs terwijl anderen met bewijs vrij rondlopen


by plaatjesupload.net Vele lieve groetjes vanwege Annie & Rogier

23-10-2010 om 16:43 geschreven door Annie & Rogier


Lieve groetjes vanuit De Klinge
Hallo van mij moet els vrij komen en Vermassen in haar plaats opgesloten worden , niet morgen maar vandaag nog onschuldigen mensen in de gevangenis laten steken is een grote MISDAAD .


Ik kom je een fijne zaterdag wensen

Een persoonlijkheid is iemand die volwassen kan worden en toch kind blijven.





23-10-2010 om 16:11 geschreven door Lana & Pip




Inhoud blog
  • Trukendoos
  • Meer nieuws over Els
  • Eindelijk
  • Op weg naar de vrijheid (vrt)
  • Volgens HLN
  • Nog steeds niet vrij! (Nieuwsblad)
  • Volgens De Morgen : nog niet vrij
  • Bekent Els?
  • Antwoord: Ze MOET bekennen?
  • Aanvraag
  • GVA: Drie uren vrij
  • Breaking
  • Uit de gevangenis
  • Nieuwsblad: Interview
  • Tien jaar later
  • Verdict van correspondent
  • Wesphael vrij
  • Humo-augustus 2014
  • Verantwoording
  • Film in Japan
  • Japanse fillm
  • In Time Magazine
  • Haar open brief van 5 september2012
  • Vic Van Aelst vader
  • Haar advocaat aan het woord
    Archief per week
  • 08/04-14/04 2024
  • 13/06-19/06 2022
  • 04/10-10/10 2021
  • 19/10-25/10 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 22/10-28/10 2018
  • 19/06-25/06 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 11/08-17/08 2014
  • 23/09-29/09 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Een goeie zondag
  • Goedemiddag
  • Een goeie zondag
  • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK
  • lieve groetjes voor iedereen

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Hoofdpunten blog frankie
  • Sorry
  • Intermezzo
  • Hoeken
  • Afscheid
  • Dank voor je bezoekjes!

    Hoofdpunten blog zondag
  • Durex
  • Stop discussie!
  • Nieuwe verkeersborden
  • Genderneutraal
  • Uitgangspunt
  • Vrijheid is zoek
  • Blijf toch thuis
  • Qatar 2022
  • Nostalgie
  • Normaal
  • Leve de windenergie!
  • Vierde prik
  • Wapenleveringen
  • No war
  • zozo
  • Hoe banaal!
  • Vrede
  • Met de trein
  • Export
  • Oh my God!
  • Leve de oorlog
  • Zand
  • Verwondering
  • Coronaincompetentie
  • Rijd elektrisch!

    Hoofdpunten blog ahazozo
  • Preventie
  • Toch knap gevonden op Twitterx
  • En nu.... Afslanken!
  • Makkelijk
  • Parkeren


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!