Inhoud blog
  • vakantie-tips
  • De vakantiepauze-knop
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief
  • Alle berichten
    VOOR(R)UIT

    08-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie-tips


    Op tijd een rust/vakantiepauze inlassen kan wonderen doen.
    En nee, je hoeft helemaal niet de vlieger te nemen om mooie plekken te ontdekken.

    Je kan ook mooie plekken ontdekken in je nabije omgeving, vlakbij huis of vlakbij je werk. Bij mijn weten hoef je niet de dichtstbijzijnde winkel te kiezen om boodschappen te doen, je kan bv een supermarkt of grootwarenhuis in de buurt van een natuurgebied kiezen.


    Bij de psychologische dienst van het ziekenhuis is er sinds enige tijd de mogelijkheid om alternatieve afspraken te maken, zoals een wandelgesprek. Ik ben hier volledig voor te vinden omdat dit kadert in het moto : een gezonde geest in een gezond lichaam. Ondertussen heb ik met mijn psychologe al 2 fijne wandelgesprekken gehad. Ik heb haar een beetje gegidst en mooie natuurplekken laten zien en we hebben samen van dichtbij een reiger gespot---------------->>>>>

    Bij ons laatste gesprek vroeg ze of ik vakantietips kon geven. Dus hierbij mijn tips die ik even heb bedacht en uitgezocht.

    Voor een uitstapje kan je je laten leiden door het toeval, zoals bij het televisieprogramma Colombus, (waar ik en Johan, beide fan van zijn) een reisprogramma waarbij de reisbestemming/richting bepaald wordt door het toeval en waar ze dan onderweg onverwacht mooie plekken tegen komen en daar pauzeren. ​Je kan misschien zelf methodes bedenken om je te laten leiden door het toeval. Je neemt een landkaart van je eigen regio of van je vakantieoord, je doet je ogen dicht en wijst een plek op de kaart aan; of je neemt een balpen of potlood in het midden, en legt die op de kaart en je geeft er draai aan, en laat zo het toeval de richting bepalen; of een tol waar je een goeie zwier aan geeft. Laat je zo verwonderen door het onverwachte.

    Je kan ook een wandeluitstap uitzoeken op het wandelknooppunten-netwerk. Je kan er niet alleen wandelroutes op vinden, maar je kan ook zelf een wandeling samenstellen. Je kiest een regio waar je wil gaan wandelen en door het aanklikken van verschillende knooppunten kan je zo je wandeling samenstellen(verharde en onverharde paden worden weergegeven).
    https://www.wandelknooppunt.be/nl
    Wandelroutes en wandelknooppunten in Vlaanderen
    Surprise Me. Heb je geen inspiratie maar wil je een mooi stukje van Vlaanderen te voet ontdekken? Laat ons je een wandelroute voorstellen ergens op het wandelnetwerk in Vlaanderen (of een stukje Wallonië).
    www.wandelknooppunt.be
    Wandelknooppunten aan de kust en in de Westhoek.
    https://www.westtoer.be/nl/wandelrouteplanner

    Of als je over de grens een wandeling wil maken bij onze noorderburen.
    https://www.route.nl/tips/wandelknooppunten

    De wandel- en fietsnetwerken van Picardisch Wallonië
    https://www.visitwapi.be/nl/wapi-te-voet/
    Wapi te voet - VisitWapi
    350 km van wandelknooppunten. Een wandelknooppuntennetwerk verbindt de streek van het Pays des Collines. Het netwerk omvat de gemeenten Mont-de-L’Enclus, Frasnes-Lez-Anvaing, Ellezelles, Flobecq en het noorden van Celles en Ath.
    www.visitwapi.be
    Bij de toeristische diensten krijg je ook meestal veel tips voor uitstapjes, zoals bij onze laatste vakantie in Spa, toen vonden we veel wandelfolders voor wandelingen in de buurt.

    Ja, toen ik hoorde dat de maatregelen weer gingen verstrengen ben ik op zoek gegaan naar een vakantiehuisje in de Ardennen (met keuken, zodat we zelf kunnen kiezen zelf koken of uit gaan eten). En ook weer met een privé zwembad (gedeeld met de eigenaars).
    Ik had me deze zomer succesvol kunnen inschrijven voor de lessen aqua-jogging, in Openluchtzwembad De Molen elke dinsdag(ik had gevreesd dat ik er ging naast vallen vermits het gratis was voor alle inwoners van Antwerpen). In juli heb ik 4 lessen kunnen volgen, maar ik heb bericht gekregen dat de lessen van augustus werden geannuleerd. Spijtig want ik doe dat wel graag. Bij aqua-jogging krijg je oefeningen als lopen in het water(zonder de bodem te raken) of fietsen met een denkbeeldige fiets(de achteruit-rij-vitesse vind ik soms moeilijk) of roeien, waarbij je je armen als roeispanen gebruikt, enz... Bij deze les krijg je een drijfgordel. Deze oefeningen zijn ook te doen zonder deze gordel (vraagt misschien iets meer inspanning), de waterratten onder jullie moeten dat maar eens uitproberen.

    Verscheidene jaren hebben wij meegedaan aan de 4-daagse van de IJzer, dit jaar gaat dat niet door, maar we willen dit op ons eigen doen en gebruik maken van de uitgestippelde wandelplannen van de vorige jaren. We hebben al een reservatie gedaan bij een heel goede B&B in Oostduinkerke. Bij deze B&B wordt een ontbijtmand voor de kamerdeur geplaatst(hebben wij vorige jaren reeds ondervonden) zodat je op je gemak kan wakker worden en genieten van een uitgebreid lekker ontbijt(met vers gesneden fruit) op je kamer(dus corona-proof). 

    Ik hoop dat jullie hiermee een beetje vakantie inspiratie hebben opgedaan.

    Groetjes,





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vakantiepauze-knop
     Ik wil hierbij even op de vakantie-pauzeknop duwen :
     

    Op tijd een rust/vakantiepauze inlassen kan wonderen doen. 
    En nee, je hoeft helemaal niet de vlieger te nemen om mooie plekken te ontdekken.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Wijle dit jaar





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/08-09/08 2020
  • 30/03-05/04 2020

    Foto


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Mijn favorieten Links
  • seniorennet.be
  • Wandelknooppunten in Vlaanderen
  • Wandelknooppunten aan de kust en in de Westhoek
  • Wandelknooppunten in Nederland
  • wandel- en fietsnetwerken van Picardisch WalloniĆ«

  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!