Inhoud blog
  • 9 juni - dag 33
  • 9 juni
  • 8 juni - dag 33
  • 8 juni
  • 7 juni - dag 32
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Via de la Plata
    Van Sevilla naar Santiago te voet.
    07-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 juni - dag 32

    Gisteren namiddag heeft het heel de tijd hard geregend tot ongeveer 19h. Daar hebben we van geprofiteerd om snel in een naburig restaurant te gaan eten. We, dat waren de Japanse, 4 Spanjaarden die ik ook al een tijdje ken, en ikzelf. Na het eten keerden we terug naar de albergue en op dat moment begon het alweer te druppelen. Het duurde niet lang of het viel er weer met bakken uit. Het heeft heel de nacht geregend denk ik. Ik ben om 6h opgestaan, en toen was het net gestopt. Het was goed te zien dat het veel geregend had. Paden onder water, gladde stenen, en zelfs het asfalt was glad. Maar het was over, en de zon kwam er al eens door. Zalig om zo te kunnen stappen. Vooral door de bossen, waar ik altijd hoop een of ander wild dier te zien. Geen succes vandaag.

    Toen ik nog 10km moest doen is er plots toch nog een bui over gekomen, dus toch weer rap mijn regenkleding boven moeten halen. Gelukkig was het maar voor een half uurtje. 

    Het traject was niet moeilijk, heel de tijd lichtjes omhoog en weer omlaag. Af en toe asfalt, maar niet overdreven veel. Ik heb zo 30 km gestapt tot Ponte Ulla, en daar zit ik nu in een hostal/albergue met de naam O Cruseiro da Ulla. Kamertje met douche en wc voor mij alleen voor 12€. Ik dacht eerst nog 4km verder te gaan tot Outeiro, maar daar is geen restaurant zodat je zelf eten moet meebrengen van een supermercado (in Ponte Ulla) en dan zelf koken. Dat lijkt leuk, maar als 15 of 20 mensen tegelijk eten willen maken in een klein keukentje van een albergue dan gaat bij mij de goesting rap over. In het hostel waar ik nu zit is een restaurant op de benedenvloer. Lekker makkelijk. En ondertussen schijnt de zon hier weer.

    Morgen wil ik zo vroeg mogelijk vertrekken voor die laatste 20km. Hoe vroeger aan het bureau waar ze de Compostela geven hoe beter, want het is er soms lang aanschuiven. Daarna ga ik eerst kijken of er nog bekenden aankomen en dan naar het hostel waar ik een kamertje geboekt heb voor 2 nachten.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!