Gaan we dan nu van de... zure erg pikante Maria ... naar het taditioneel lekkere... en we gaan koken! De Indische keuken is super lekker... en moet niet echt altijd pikant en spicy zijn... Dus vandaag gaan we het hebben over de nationale trots van de Indische keuken... "Chicken Bryani"... deze specialiteit is lekker maar vraagt wel een beetje werk ... een beetje véél werk... Who cares?? t'Is toch weekend! Dus we vliegen erin!
Wat hebben we nodig:
1 1/2 theelepel gember - zelfde hoeveelheid knoflook - 1 eetlepel garam masala - 1 theelepel chili - halve theelepel kurkuma - zout - 20 kardemnzaadjes gekneusd - 3dl youchert - 1 kip in stukken verdeeld of 1,5 kg kipfilet - 1 1/2 dl melk - halve theelepel safraan - 6 lepels ghee - 2 uien - 1 theelepel komijnzaad - 2 kaneelstokjes - 5 peperkorrels - 4/5 groene pepers citroensap naar keuze - korinader naar keuze - en 400 a 450gr rijst.
1) Meng de gember, knoflook, garam, chili, en kurkuma wat zout, en het kardemon door de youchert. Overgiet de kip met dit mengesel en laat marineren... Naar believen... aangewezen is 3 tot 3,5 uur. 2) Kook de melk en giet deze over de safraan. 3) Verhit de ghee en bak de uiringen mooi bruin. Zet de helft daarvan weg in een kop. 4) Doe de rijst in een pan met 2x zoveel water. 5) Voeg het komijnzaad, de kaneelstokjes en peperkorrels toe. Kook de rijst half gaar. 5) Giet de rijst af, doe hem in een kom en roer met een beetje zout. 6) Hak de Spaanse pepers fijn. 7) Doe het kippenmengsel in de pot met de ui en de ghee. 8) Voeg de groene pepers, koriander, citroensap en de saffraanmelk toe. 9) Voeg de rijst en de andere ingridiënten erbij... ook de achtergehouden ui en ghee... 10) Dek de pot af en laat alles samen ongeveer één uurtje sudderen....
SMAKELIJK... EN... JA... JE MAG ONS LISETTE UITNODIGEN....
Ik breng de wijn mee!
|