Ik ben Dini
Ik ben een vrouw en woon in Diemen () en mijn beroep is interieurverzorgster.
Ik ben geboren op 08/04/1951 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: psp,mziek,natuur,lezen.
Ben-Hur is een Amerikaanse historische dramafilmuit 1959, geregisseerd door William Wyler. De film speelt zich af in het Romeinse Rijkomstreeks het begin van de christelijke jaartelling.
De film begint met een proloogwaarin het verhaal over de geboorte van Jezuswordt getoond.
Vervolgens vindt er een tijdssprong van 26 jaar plaats en wordt er ingezoomd op Judah Ben-Hur, een rijke Joodsehandelaar uit Jeruzalem. Hij heeft een ontmoeting met zijn jeugdvriend Messala, die net is teruggekeerd naar Jeruzalem als de nieuwe tribuun. Aanvankelijk zijn beiden verheugd elkaar weer te zien, maar hun politieke kijk op het leven drijft hen binnen enkele dagen uiteen: Messala gelooft als Romein in de glorie van Rome, terwijl Ben-Hur als jood trouw blijft aan zijn eigen volk. Ben-Hur weigert derhalve de namen van enkele Joodse rebellen aan Messala bekend te maken. Hiermee is hun vriendschap op slag voorbij. Messala ziet Ben-Hur nu als een verrader.
Tijdens de intocht van de nieuw aangestelde gouveneur Valerias Gratusvalt er bij toeval een loszittende dakpanvan Ben-Hurs huis. Deze treft Gratus, die hierbij van zijn paard valt en gewond raakt. Hoewel Messala weet dat het hier om een ongeluk gaat en niet om een aanslag, laat hij Ben-Hur, en ook diens moeder Miriam en zuster Tirzah, arresteren om zo een afschrikwekkende daad te stellen. Ben-Hur smeekt tevergeefs om genade. Hij wordt tot het bestaan van een galeislaafveroordeeld. Zijn moeder en zijn zus verdwijnen in het gevang. Ben-Hur zweert terug te keren en wraak te nemen op Messala, wat Messala als onmogelijkheid beschouwt.
Ben Hur wordt met andere slaven, lopend door de woestijn, geketend afgevoerd naar de havenstad Tyrus. Onderweg komen ze door Nazareth, waar drinkwater is voor de uitgeputte soldaten en de gevangenen. De slavenopzichter beslist dat Ben-Hur geen water krijgt. Dan krijgt Ben-Hur alsnog water van de zoon van de plaatselijke timmerman. De opzichter grijpt niet in, hij is onder de indruk van de aanblik van deze jongeman.
Na een bestaan van drie jaar als galeislaaf komt Ben-Hur op het vlaggenschip van de consulQuintus Arrius, die de opdracht heeft gekregen een groep Masedonischepiraten uit te schakelen. Arrius ziet dat een van de slaven er niet als een schurk uitziet en komt zo in gesprek met Ben-Hur. Ben-Hur hoopt dat Arrius hem behulpzaam kan zijn. Tijdens de zeeslag gaat het schip van Arrius verloren, maar Ben-Hur ziet kans het leven van Quintus Arrius te redden. Als dank hiervoor wordt hij door Arrius als zijn zoon geadopteerd.
Met zijn herwonnen vrijheid leert Ben-Hur Rome en de Romeinse cultuur beter kennen. Hij wordt zelfs een succesvol wagenrenner. Uiteindelijk besluit hij terug te keren naar Judea. Onderweg, in Antiochië, ontmoet hij de Arabische sjeikIlderim, die zijn vier witte Arabische paardenwil laten trainen voor de wagenrennenin Jeruzalem. Ilderim zoekt nog een goede menner voor zijn paarden en ziet in Ben-Hur hiervoor de juiste persoon. Aanvankelijk weigert Ben-Hur, totdat hij hoort dat Messala meedoet aan de race.
Terug in Judea ontmoet Ben-Hur Esther weer, de dochter van zijn trouwe rentmeesterSimonides. Esther is nog steeds ongetrouwd. Ze woont met Simonides nog altijd in Ben-Hurs (inmiddels vervallen) huis. Ben-Hur bezoekt Messala, waarbij hij zich legitimeert als de zoon van Arrius. Messala is niet weinig verbaasd als hij Ben-Hur herkent. Ben-Hur wil weten wat er van zijn moeder Miriam en zuster Tirzah geworden is. Messala gaat het uitzoeken, het blijkt dat ze nog in de gevangenis zitten en melaatsheidhebben opgelopen. Ze worden terstond in vrijheid gesteld en uit de stad verbannen. Ze vluchten eerst naar Ben-Hurs huis en ontmoeten Esther. Op hun dringende verzoek belooft Esther niets van hun bestaan aan Ben-Hur te vertellen. Ze zegt tegen hem en haar vader dat beiden eerder gestorven zijn. Ben-Hur hoeft dan niet meer terug te gaan naar Messala om te vragen wat zijn onderzoek heeft opgeleverd.
Tijdens de wagenrennen in de arena, waar het er hard aan toegaat, weet Ben-Hur Messala uit te schakelen en wint hij de race. Messala raakt zwaargewond doordat hij wordt overreden en vertrapt. Ben-Hur zoekt Messala in het lazaretop. Messala zegt dat Ben-Hurs moeder en zus nog in leven zijn en dat hij ze kan vinden in het dal der melaatsen. Dan bezwijkt Messala aan zijn verwondingen.
Als Ben-Hur zijn moeder en zus daar gaat zoeken, is hij geschokt over zowel hun toestand als over het feit dat Esther hem eerder heeft voorgelogen, maar laat zich vooralsnog niet aan hen zien. Esther vertelt over Jezus als weldoener, wat aanvankelijk weinig indruk maakt op Ben-Hur. Wanneer hij ziet dat Esthers geloof hierin zo sterk is, dat zij geen huiver meer heeft de melaatsen vast te pakken, gaat ook Ben-Hur overstag. Samen met Esther brengt hij Tirzah en Miriam de stad Jeruzalem in. Op dat moment zien ze een man – Jezus – die met een kruis op zijn schouders wordt weggevoerd. Ben-Hur herkent Jezus als degene die hem jaren geleden in Nazareth water gaf. Als de man onder het gewicht van het kruis ineenzakt, geeft Ben-Hur hem water, net zoals Jezus van zijn kant dat jaren eerder bij Ben-Hur deed. Kort erna is Ben-Hur getuige van de kruisiging.
Terwijl Jezus aan het kruis hangt, breekt er een noodweer los en vinden Miriam en Tirzah een schuilplaats in een grot. Op dat moment zijn zij door een wonder genezen. Ben-Hur, aangemoedigd door Jezus' laatste woorden aan het kruis, keert huiswaarts en zweert ten overstaan van Esther het gewapende verzet af. Hierin wordt hij verder gesterkt als hij ziet dat zijn moeder en zuster genezen zijn.
De hoofdpersoon is de landloperSwiebertje (naar eigen zeggen zowel zijn voornaam als zijn achternaam), een zwerver die het steeds aan de stok krijgt met veldwachterBromsnor. Daarnaast maakt hij voortdurend juffrouw Saartje, de huishoudster van de burgemeester, het hof. Hij werd vooral bekend door de populaire televisieserie, waarin Joop Dodererde rol van Swiebertje vertolkte. De figuur van Malle Pietje kwam er in 1968 als vast personage bij. De serie kwam pas echt op gang rond 1960, na een aantal proefuitzendingen, de eerste daarvan in 1955. Doderer improviseerde zijn tekst zodanig, dat in de huiskamers aan het schudden van het beeld zichtbaar was dat de cameralieden ook schaterden van het lachen. Swiebertje werd gedurende 14 jaar, vanaf 1961, met een proefaflevering in 1955 op televisie uitgezonden. De serie eindigde met het vertrek van Swiebertje naar Canada.
Het ambacht van de mandenmaker, ook wel korfvlechter genoemd, is een eeuwenoud beroep dat gericht is op het vervaardigen van manden en andere gevlochten producten van natuurlijke materialen. De mandenmaker maakt gebruik van technieken die generaties lang zijn doorgegeven om duurzame, functionele en vaak esthetisch aantrekkelijke manden te maken voor uiteenlopende doeleinden, van landbouw en handel tot huishoudelijk gebruik.