Inhoud blog
  • epiloog
  • zaterdag 25 juni
  • vrijdag 24 juni
  • donderdag 23 juni
  • woensdag 22 juni
    Foto
    Camino de Levante deel 2
    Toledo - Santiago
    26-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.epiloog
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen,
    Het is voorbij . . . we zijn terug onder familie en vrienden . . .en het doet deugd . . .
    Onze zoveelste tocht zit erop . . . maar zoals de priester in de duitse mis in Santiago ook bevestigde : de camino is gelopen, maar dit is niet het einde . . .het ganse leven is een camino, steeds maar onderweg , steeds maar andere uitdagingen aangaan.Soms gemakkelijk, soms wel iets moeilijker, het parcours is sterk varierend . . soms asfalt, soms zware keien . . .steeds is je aandacht nodig : wir sind und bleiben immer unterwegs.
    Deze tocht was toch weer niet te onderschatten, op en af, ruwe parcours, hoge temperaturen en toch soms ook wat regen. Maar we mogen tevreden zijn , we hebben alles goed doorstaan.
    We willen zeker jullie allen die ons gevolgd hebben van harte bedanken, echt waar, jullie reakties waren telkens voor ons een stimulans om door te gaan.
    We hebben nu eigenlijk de meeste camino's in Spanje gelopen, we willen nu even een "time out " inschakelen, maar je weet maar nooit wat de toekomst brengt . . .
    Dank aan allen en zoals steeds willen we nu ook afsluiten met de woorden van Jos : bij leven en welzijn, tot een volgende keer.

    Groeten,
    Andre en JPierre.



    26-06-2016 om 20:41 geschreven door Andre Schietgat


    25-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 25 juni
    Hallo iedereen,

    Eens mogen uitslapen, en dan ben je natuurlijk vroeg wakker . . niet meer stappen vandaag, toch naar de mis van 8 u , een duitse mis, zeer sfeervol, goed te volgen , we hebben er echt iets aan gehad. Ook nu sprak de priester over de camino, deze is nu niet voorbij, maar zoals een duits koppel ons vroeger zei : "wir sind und bleiben immer unterwegs" .

    Dan pas rond 9 u een desayuna, een goed ontbijt, zodat we dan verder kunnen alles voorbereiden voor de terugreis.

    Met de bus naar de luchthaven van Santiago, waar we natuurlijk veel te vroeg aankwamen, onze vlucht pas om 15 u voorzien.

    Met een kwartier vertraging vertrokken naar Brussel, waar we werdan afgehaald door Koen en Angelique, en tegen 19 u terug thuis.

    Nu toch eventjes bekomen, en morgen dan de "epiloog".

    Groeten,

    Andre en JPierre.











    25-06-2016 om 22:52 geschreven door Andre Schietgat


    24-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag 24 juni
    Hallo iedereen,

    Om 10.30 u voor de kathedraal van Santiago aan gekomen na een kleine trip van amper 13 km.

    We hebben nog een goed ontbijt genomen deze morgen en zijn rond 7.30 u gestart.

    Onderweg toch nog enkele pelgrims ontmoet, maar terug beneden onze verwachting, enkel bij het binnenstappen van Santiago de "foule ".

    Wanneer je dan meer dan een uur moet aanschuiven voor je dokument "compostela " besef je pas hoeveel pelgrims hier dagelijks aankomen, sommigen van ver, anderen slechts van de laatste 100 kilometers. . .

    Ook hier terug ruime keuze van overnachting, ze komen het je aanbieden voor de kathedraal . .

    Toch steeds een speciaal moment , wanneer je daar voor dit gebouw, nog steeds in de steigers aankomt . . .wat nu . . .is het voorbij . . ,waar zijn al die km's naartoe . . .kan dit wel . . of droom ik . . .nee, het is duidelijk, we zijn terug gearriveerd.

    Misschien moeten we wel de raad van mijn vrouw volgen : neem afscheid in schoonheid en draag het over aan de volgende generatie . . . toch even om over na te denken . .

    Maar goed, we zijn in Santiago en hebben de mis van 19.30 u bijgewoond . . of toch geprobeerd. . . vanaf 19 u reeds aanschuiven en toen wij binnengeraakten was de homilie juist gedaan . . er stonden dan nog honderden mensen buiten aan te schuiven . . werkelijk een grote overrompeling.

    Wij hebben ook alle overige intenties op de schouders van Jacobus achtergelaten . . . en toch nog enkele "kaarslichtjes " aangestoken. . . je weet maar nooit . .

    Morgen dan onze terugvlucht naar Brussel, maar daar hoor je dan later meer over.

    Reeds gedaan : 755 km , nog slechts 0 km te doen.

    Groeten,

    Andre en JPierre.















    24-06-2016 om 22:02 geschreven door Andre Schietgat


    23-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 23 juni
    Hallo iedereen,
    Gestart in Bandeira, na een goed ontbijt, met een klein eitje erbij, om 7.45 u voor een 21 km naar Lestedo.Onderweg wel enkele pelrims gezien, maar wel ver beneden onze verwachting, toch zo dicht bij Santiago.
    In Ponte Ulla, de bar Rios , nog in het geheugen van 2012, we hebben daar toen overnacht, we konden niet nalaten toch een goeie dag te zeggen en we werden er hartelijk ontvangen. . .( mosselen ).
    In Lestedo, slechts een Casa Rural beschikbaar, maar het was de moeite, zelfs een zwembad voor de liefhebbers . . toch tamelijk fris, we hebben de gehele trip in de mist gelopen en pas in de namiddag wat povere zonnestralen.
    Ook voor onze studenten begint het einde te naderen, misschien nog een laatste inspanning om daarna te genieten van een zonnige vakantie, wij wensen jullie dit zeker toe.
    Morgen dan onze "ereronde" naar het einddoel Santiago de Compostela, een tripje van slechts 13 km en we hopen dan ook tegen 11 u aan te komen, maar morgen meer daarover.
    Reeds gedaan : 742 km, nog slechts 13 km te doen.
    Groeten,
    Andre en JPierre.


















    23-06-2016 om 21:04 geschreven door Andre Schietgat


    22-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 22 juni
    Hallo iedereen,

    Het is nu 21.15 u en we moeten de duivels volgen op de radio van de tablet, op tv wordt de match Italie Ierland uitgezonden. Wacht maar, ze zullen er spijt van hebben onze duivels te discrimineren . . . Wat heeft Spanje gisteren avond gedaan . . juist totaal onverwacht verloren.

    Maar wij blijven duimen voor onze rode duivels . . .

    Vandaag dan een kalme trip gehad van Lalin naar Bandeira, een 22 km , rustig afgehaspeld en rond 13.30 u in hotel Victorino aangekomen.

    We hebben dus de camino del Invierno verlaten en nemen nu de camino de Sanabres als sluitstuk, hier terug meer pelgrims onderweg. Toch weer een temperatuur rond de 30 gr , om 20 u nog 27 gr.

    We willen het de laatste dagen rustig doen zoals in de planning voorzien en op vrijdag in Santiago aankomen.

    Reeds gedaan : 722 km , nog slechts 33 km.

    Groeten,

    Andre en JPierre.





















    22-06-2016 om 21:47 geschreven door Andre Schietgat


    21-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag 21 juni
    Hallo iedereen,

    Vandaag een blijkbaar kalme trip van 22 km van Rodeiro naar Lalin.Maar schijn bedriegt, steeds op en af van de heuvels, bij een temperatuur van +/- 30 gr. , en dan over een pad dat zeer ruw is, maar we moeten volharden . . . Gelukkig hebben we bij een stopplaats, zonder bar weliswaar, kunnen gebruik maken om even de tuinstoelen te gebruiken.

    Rond 14 u waren we dan in een pension in Lalin, zodat we konden genieten van een uitgebreide siesta, waarna we nog even aan sightseeing gedaan hebben.Als "comer" namen we dan een spagetti bolognese. . . toch lekker . . het moet niet altijd frieten zijn . . .

    ps : foei, ik heb weer mijn bord niet uitgegeten . . .

    Reeds gedaan : 699 km , nog slechts 56 km te doen.

    Groeten,

    Andre en IPierre.

















    21-06-2016 om 00:00 geschreven door Andre Schietgat


    20-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 20 juni
    Hallo iedereen,
    Ik ben een beetje verwonderd dat we reeds 20 juni moeten zetten, wetende dat we reeds sinds 30 mei vertrokken zijn . . waar zijn die dagen naartoe . . plots maar een paar dagen meer onderweg.
    Vandaag toch behoorlijk lastig, van 700 m naar 1100 m , een stijging van 400 m over een afstand van 5 km.
    Maar we zijn er goed doorgekomen, mistig in de vallei en wij in de zon boven bij toch een temperatuur van 25 gr.
    Gelukkig halverwege een bar gevonden, niet vermeld op de brochure, maar als een godsgeschenk aanvaard.
    Na een 25 km zijn wij in een pension, waar de gastvrouw ons zal verwennen op een speciale menu, wellicht weer eiers met frieten. . . wordt bijna dagelijkse kost.
    Reeds 678 km gedaan , nog slechts 77 km te doen.
    Groeten,
    Andre en JPierre















    20-06-2016 om 20:33 geschreven door Andre Schietgat


    19-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 19 juni
    Hallo iedereen,
    Vandaag van Monforte de Lemos naar Chantada , een 30 km, maar terug met zeer mooie natuurbeelden, vooral daar de temperatuur begon te stijgen en er een blauwe hemel de horizon afbakende. Echt, je kan het soms niet begrijpen, hoe zich dergelijke natuurelementen hebben ontwikkeld.
    We zijn blij dat het warmer wordt, helaas vandaag over het traject praktisch geen stopplaatsen, zodat dan willekeurig op een vrije zitplaats kan gerust worden.
    Deze avond hebben we ook geluk , de vrouw van het pension heeft onze was gedaan en gedroogd en mooi opgeplooid. . . dank u wel . . .we kunnen weer enkele dagen verder . . .
    Het is vandaag zondag en dus om 17 u naar de kerk. . . .maar er was een begrafenis op zondag. . . .toch een paar intenties achtergelaten aan de kaarsen . . .
    ps. : al gezien hoe JPierre een paard . . nee , een varken bestijgt?
    Groeten van Andre en JPierre,
    reeds gedaan : 652 km, nog slechts 103 km te gaan.
















    19-06-2016 om 21:42 geschreven door Andre Schietgat


    18-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 18 juni
    Hallo iedereen,

    Vandaag van Quiroga , 32 km verder naar Monforte de Lemos. We hebben de vallei van de rio Sil verlaten en nu de vallei van rio Lor, die uitmondt in de rio Sil.

    Natuurlijk wel mooie natuur, maar veel verschil met de vorige dagen is er niet.

    Gelukkig vandaag geen regen gehad en toch een lichte stijging van de temperatuur tot +/- 20 gr.Voor de volgende dagen wordt nog een verbetering voorzien, best zo, want te warm is iets, maar te fris is nooit aangenaam.
    De match van de rode duivels wordt hier blijkbaar enkel op betaal tv uitgezonden, maar geen nood, via de tablet gevolgd op radio 1, en ze hebben het nu toch goed gedaan . . nu zeker nog een puntje halen woensdag tegen Zweden en het is " koekebak ".
    Na de siestavandaag dan een beetje meer aandacht aan de sightseeing in Monforte de Lemos, heel wat te zien . . maar ook dat kruipt in de kleren . . van het " slenteren".

    Morgen start onze laatste week . . . het begint te kriebelen . . .

    Reeds gedaan : 622 km , nog slechts 133 km te doen.

    Groeten,

    Andre en J Pierre

















    18-06-2016 om 00:00 geschreven door Andre Schietgat


    17-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag 17 juni
    Hallo iedereen,
    Vandaag de laatste dag in de vallei van de rio Sil, van Villamartin de Valdeorras naar Quiroga een 32 km verder op de camino.
    Temperatuur amper 15 graden en af en toe een bui . . we zijn andere dingen gewoon.
    Maar niet getreuzeld, wij moeten verder, en op naar de eindbestemming Santiago.
    Onderweg toch een man die ons uitnodigt op een pintje en een stuk worst . . toch fijn van die man.
    Ook een auto met belgische nummetplaat, ja, een paar uit Mechelen, zomaar op rondreis door Spanje.
    Wij zijn nu gelogeerd in een hostal, en gelukkig, hier kunnen we de wasmachine van Estelle gebruiken, want we hadden echt geen verse klederen meer.We hopen dat ze tegen morgenvroeg ook droog zijn . . . anders zullen ze moeten drogen aan de stok.
    Het blijft een sterk heuvelend parcours, dit voor nog een paar dagen.
    Reeds gedaan : 587 km , nog slechts 168 km te doen.
    Groeten,
    Andre en JPierre


















    17-06-2016 om 21:40 geschreven door Andre Schietgat




    Archief per week
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • camino
  • Proficiat
  • jp en andrĂ©
  • JP en AndrĂ©
  • Proficiat

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!