NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Angeltjes
31-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondertiteling Pat Condell

Voor ondertiteling in het Nederlands: klik op het rode veldje onderaan in het midden.

Dan op “ondertiteling vertalen”.
Dan in het veld “Afrikaans-Afrikaans”.
Sleep het rode knopje naar beneden tot je “Nederlands-Nederlands” ziet.
Klik daar op en bevestig met “ok”.

Het werkt effectief en de vertaling is behoorlijk.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ramadam bombathon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart dik en dun

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.protesterende moslims : beschavingnadert
Klik op de afbeelding om de link te volgen

titel foto op harde schijf  "beschavingnadert"

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.logo knack + 't Pallieterke

Klik op de afbeelding om de link te volgen.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen in de wereld + Manu + Stan Lauryssens

 

 

        

 

http://www.viw-costablanca.com/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.barroso vanrompuy : angst

 


09-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golfbrekers - KENNISMAKING

 

Beste Angeltjeslezers,

Na veel wikken en wegen, na veel contacten, telefoons, mails en vergaderingen, maar vooral op jullie veelvuldig verzoek is er  gestalte gegeven aan een nieuwe blog waar wij volledig kunnen achter staan.

Een blog die er anders zal uitzien, de schrijfstijl, de dossierkennis van Ray, de tijd en energie  die hij in Angeltjes heeft gestoken zijn niet te evenaren. Maar het zal een blog worden  die zoals in het logo van Angeltjes staat : vrij en ongebonden een radicaal Vlaams standpunt zal brengen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

De redacteurs die in het verleden onderwerpen aanbrachten en artikels schreven voor Angeltjes hebben allemaal hun medewerking toegezegd en natuurlijk moet deze nieuwe blog nog groeien en zijn weg nog vinden, geef de redacteurs  dan ook even de tijd om deze blog te laten uitgroeien tot iets moois waar eenieder die Vlaams radicaal, antibelgicistisch en politiek incorrect is, zijn gading zal vinden en ook zijn mening via de reacties kan aanbrengen.

Er werden de voorbije maand al enkele nieuwe initiatieven gestart of slapende blogs heropgestart. Dit kunnen we alleen maar toejuichen, des te meer ons gedachtegoed verspreid wordt des te meer krijgt het bekendheid. Deze nieuwe blog wil zeker geen concurrentie zijn, integendeel. Wij hopen dat er een samenwerking en vooral wisselwerking kan zijn tussen deze blogs en dat mits goede afspraken artikels uitgewisseld kunnen worden tussen deze diverse blogs .

Hieronder kan u de gegevens vinden van de nieuwe blog en de link om naar de website te gaan.

Wij hopen dat u met zijn allen de weg zult vinden naar deze nieuwe blog en dat deze blog de nodige naambekendheid krijgt.

Ik bedank de redacteurs voor hun inzet en wens ze veel succes toe.

Gerda

 

 

Golfbrekers is de naam van de nieuwe blog, die zal trachten Ray De Bouvre’s geesteskind, Angeltjes, op te volgen.

De keuze voor deze naam ligt voor de hand.

Golfbrekers worden gebouwd als kustverdediging om het land te beschermen tegen nadelige invloeden vanuit de zee, om een beschut gebied te creëren, om erosie van het land tegen te gaan.   Vanuit deze definitie nam het idee gestalte het werk van Ray De Bouvre voort te zetten opdat we voor Vlaanderen een – zij het bescheiden - dam kunnen opwerpen tegen de belgische en mondiale bedreigingen.

Verbonden maar niet aan banden. 

Verbonden met ons land, met onze cultuur, met onze taal en gebruiken, met onze geschiedenis en met onze toekomst. 

Niet aan banden omdat de auteurs op deze blog onafhankelijke geesten zijn, die weigeren een muilkorf te dragen.

Vlaams-radicaal en anti-belgicistisch.  Euro-kritisch en ruimdenkend.  Groothartig en kleingevoelig.  Soms humoristisch en dikwijls zwartgallig.  Absoluut politiek-incorrect en waarheidsgetrouw.   

U hoeft het niet met ons eens te zijn, maar wie het is, bevindt zich in goed gezelschap.  Uw reacties en aanbevelingen zijn altijd welkom.  Scheldpartijen komen niet door de censuur van onze pr-verantwoordelijke. 

Houzee!

Redactie Golfbrekers

 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN

http://www.golfbrekers.be/


06-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank voor de steun

 

 

Beste vrienden,

 

Wij danken u voor de vele betuigingen van medeleven, voor de lieve woorden, voor de steun en voor de jarenlange trouw aan Ray van Angeltjes.

Ray heeft nu zijn laatste rustplaats bereikt. Hij is begraven op het Schoonselhof perk H lijn E rustplaats 9.

Zijn blog zal voorlopig online blijven, tot we ook voor deze nalatenschap een nieuwe bestemming gevonden hebben. Hiervan houden wij u via Angeltjes verder op de hoogte. Natuurlijk blijven wij openstaan voor suggesties welke via deze weg nog steeds kunnen worden gepost.

Indien u ter nagedachtenis van Ray het gedachtenkaartje per post wilt ontvangen, gelieve dan uw naam en adres door te mailen naar brave-angeltjes@hotmail.com met als vermelding (onderwerp) gedachtenkaartje.

 

Oprechte dank,

 

De familie.


30-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray

Beste vrienden,

Na een intense strijd van twee dagen is Ray gisterenavond 29 december 2012 overleden als gevolg van een ernstige hersenbloeding. Wij zijn dan ook erg aangeslagen en diep bedroefd door dit verschrikkelijke verlies. Op vraag van vele lezers, kunnen jullie via deze weg een laatste eerbetoon uitbrengen door het plaatsen van een reactie op Angeltjes. Graag vernemen wij, geheel vrijblijvend, via de reservatie knop rechts bovenaan, of u vrijdag 4 januari aanwezig zal zijn. Dit stelt ons in de mogelijheid het nodige te regelen inzake de ceremonie.

Wij wensen alvast iedereen te bedanken voor de steun en wensen op onze beurt iedereen veel sterkte toe,

Gerda De Ryck

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walsdroom : een verrassing

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniale bevers

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen gaat het beter !

 

 

 

Wie kent nog de Nederlandse liedjeszanger Willy Derby ?  Hij maakte "Daar bij die Molen" beroemd in Nederland en Vlaanderen tussen de beide wereldoorlogen.  In 1939 nam hij bovenstaand liedje op de grammofoonplaat op "Morgen gaat het beter", meer een blijk van hoop dan van doorzicht, want een jaar later stonden de troepen van Hitler in de Lage Landen.  Begeleidende foto's bij de video van taferelen tijdens de grote crisis die in Wall Street losbarstte.  Niets nieuws onder de zon.

Ray


29-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray

 

Omstreeks 22h op vrijdag 28/12/2012 is Ray opgenomen in de afdeling intensieve zorgen met een ernstige hersenbloeding. Na een operatie van 5 uur hebben de dokters de situatie kunnen stabiliseren. Via zijn facebookpagina http://www.facebook.com/ray.vanangeltjes kunnen steunbetuigingen worden gepost. Voorlopig zullen er geen nieuwe artikels verschijnen op angeltjes. Indien er verandering komt in de situatie zullen wij u via deze weg op de hoogte houden.

 

Wij danken jullie voor de steun,

De Familie


28-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misdaad in Frankrijk sterk verhoogd

 

Frankrijk heeft nu het eerste jaar Hollande ervaren. Het is niet erg goed voor een land geleid te worden door een incompetente socialist zonder vaardigheden, die alleen maar de belastingen kan verhogen en geld uitgeven, in de wetenschap dat zijn kiezers hem altijd zullen blijven steunen.

Zoiets is niet erg goed voor de moraal van een land en het is dan ook nog de vraag hoeveel procent van Hollandes kiezers verantwoordelijk zijn voor de verhoging van de misdaadstatistieken.

http://galliawatch.blogspot.be/2012/12/frances-rising-crime-rate.html

In november 2012 werden er 15.000 slachtoffers meer geregistreerd dan in november 2011 (295.000 aangegeven incidenten tegen 280.000 in november 2011).

In detail bekeken werden er 17,2% meer woninginbraken gepleegd (meer dan 24.000), inbraken in zakenpanden verhoogden met 12,7% (bijna 6.000 feiten).

 In oktober maakten de gendarmen al melding van 25% toename van geweldsdelicten in de landelijke en voorstedelijke regio’s waar zij van dienst waren.

Deze meldingen werden als “atypisch” afgedaan door het ONDRP (Observatoire national de la délinquance et des réponses pénales).

Maar in november kon deze verklaring niet langer stand houden. Het geweld nam nog eens toe met 19% in dezelfde zones, terwijl woninginbraken verhoogden met 21,7% (10.400 meldingen).

In november 2012 had Parijs een verhoging van 52,3% aangiften van zakkenrollen (1494 feiten), 21,4% meer diefstallen (1351) en 19,6% (894) gevallen van gewelddadige diefstallen.

http://frontpagemag.com/2012/dgreenfield/france-experiencing-dramatic-rise-in-crime/

 Wes Hardin

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de Keuning ! Leve Onszelf !

 

 

Leve de Keuning ! De mens doet zijn best om de Vlamingen wakker te schudden.

En dat we eindelijk ook nog eens mogen lachen in 2013 met 't Pallieterke, want de redactie neemt de eretitel van Encyclopedie van de Vlaamse Beweging nogal ernstig.  Het blad lijkt soms meer op het ledenblad van de Nv-A, zonder de moppenbladzijde van Bart. Maar toch :  Leve 't Pallieterke !

En bovenop een stukje mooie muziek voor onszelf, onze dierbare lezeressen en achtbare lezers en voor de vrienden van het VB.  

Trouwens : Leve Onszelf ! En dat we nog lang veel maagzuur mogen bezorgen aan de zeveraars en de menselijke struisvogels, de beroepsmisleiders, de zakkenvullers, de islam-aanbidders, de trouwe volgelingen van de PS en de blinde vinken van het EU-gedrocht. Nog iemand ?   Als u zich gediscrimineerd voelt, omdat u niet tot de genomineerden behoort, schrijven naar : Opperrechter Angeltjes - Redactie - Vlaanderen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dutroux

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gaan we nog meemaken ?

 

Gisteravond lekte uit in de Kruitfabriek (VIER) dat bij de uitvoering van Enrico Morricone's muziek  The good, the Bad and the Ugly in de Proms (Sportpaleis) een stukje filmpje zat waarin Bart de Wever eventjes figureerde als een vals loerende cowboy.  Het bleek dat niemand onder het publiek De Wever herkend heeft en dat vond hijzelf heel jammer, want er was heel wat tijd besteed aan de grime en de verfilming.

Wie herkent in deze afbeelding de grote man van de Nv-A ? Hebben ijdelheid en eerzucht de plaats ingenomen van  de veelvraterij ?  Van 2 januari 2013 af zal De Wever voor het eerst in zijn politieke loopbaan een echt uitvoerend mandaat volbrengen. Slechter dan zijn voorganger kan hij het niet doen, maar nog nooit waren de verwachtingen in een nieuwe burgervader in deze stad zo hoog gespannen : je hoort het dagelijks uit de meest onverwachte monden en hoeken. 

We laten hieronder een fragment zien uit de originele film The Good, the Bad and the Ugly.  Welke rol zal het worden, mijnheer de burgemeester ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ghelukkeg Nieuwjoar

 

Angeltjes heeft veel lezers in West-Vlaanderen en een van onze Mechelse lezers, vermoedelijk van West-Vlaamse oorsprong,  maakte ons zijn eindejaarswensen over in ons mooiste Vlaams, dat natuurlijk anders klinkt in Poperinge dan in Damme.

Westvlaamse nieuwjaarsgroeten


t Is were zoverre
de deure van 2013 stoat ip a gerre
een gheel nieuw joar
voor te leven met malkoar
liefde in 't ménage tussen de vint en de vrouwe
en is ter ol è keer miserie of boel
smiet olleszins met gèn meubels moar zet j'ip ne stoel
en laat het moar overwaaien da rottig gevoel
want oe da je 't ook kèèrt of oe da je 't ook droait,
't is dedju stille woar dat 't nooit een kèr woait.
Zie je momenteel nog nie van de straote
gèn paniek, t' is ip da vlak noois nie te loate
want wa zeggen ol die tupperware demonstranten
oen ze geconfronteerd worden met under klanten
'een dikke, een kromme, een schele of een dulle
ip ieder potje past er een ulle'.
Moar 'k wille ook nog teen en 't ander wenschen :
'k wensche julder wat da 'k zelve betrachte,
bij dage een bitje werk, en ruste bie nachte.
Als g' honger hebt, een bètje brood;
als g'durst é, geen watersnood;
geen schulden tenzij deze dat ge efnan kunt
betalen met gepaste munt.
En heel 't joar, lik of dat goat en stoat,
geen pijne noch smerte
aan je tanden of an 't herte.
Kortom, 'k wensche joen 't beste voar noaste jare
En 'k goa 't daarbie laten voor vandjare


 

(met dank aan Frans Leen)

 

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65 Plussers reïntegreren, dankzij de file

  

 

Uittreksel De Fruitfabriek - VIER

 
Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE
Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!