Angeltjes
30-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray

Beste vrienden,

Na een intense strijd van twee dagen is Ray gisterenavond 29 december 2012 overleden als gevolg van een ernstige hersenbloeding. Wij zijn dan ook erg aangeslagen en diep bedroefd door dit verschrikkelijke verlies. Op vraag van vele lezers, kunnen jullie via deze weg een laatste eerbetoon uitbrengen door het plaatsen van een reactie op Angeltjes. Graag vernemen wij, geheel vrijblijvend, via de reservatie knop rechts bovenaan, of u vrijdag 4 januari aanwezig zal zijn. Dit stelt ons in de mogelijheid het nodige te regelen inzake de ceremonie.

Wij wensen alvast iedereen te bedanken voor de steun en wensen op onze beurt iedereen veel sterkte toe,

Gerda De Ryck

 



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (150)

18-08-2016
BEDANKT

Gefeliciteerd met dit grote werk !!!

voyance gratuite en ligne

18-08-2016, 10:10 geschreven door Elyne


17-05-2016
BEDANKT

Ik ben echt trots om u te vinden, je blog is echt geweldig! Ik hou van de interface, en ook ik hield van de inhoud ook. Vooral zo doorgaan!

voyance gratuite par mail

17-05-2016, 10:54 geschreven door Elyne


24-03-2016
BEDANKT

Dank u in de eerste plaats voor deze geweldige blog. Ik kom elke dag ook in het weekend! veel succes

voyance gratuite

24-03-2016, 15:38 geschreven door Elyne


08-02-2013
'Time To Say Goodbye'
Ik kan me nog niet goed vinden in 'Nageltjes'. Daarom kom ik regelmatig eens kijken en luisteren naar Wurlitzerdromen van Lolita. 'Time To Say Goodbye'. Andrea Bocelli en Sarah Brightman als schitterende vertolkers van dit emotionele lied. Ik denk dat meerdere angeltjesfans teruggrijpen naar de angeltjesblog als troost, uit heimwee naar de onnavolgbare schrijfsels van Ray De Bouvre...

08-02-2013, 21:37 geschreven door lieve


05-01-2013
Hertogenpark
Beste Gerda,

Mijn innige deelneming voor het overlijden van Ray.
Ik woonde lange tijd naast jullie, we gingen samen joggen in het Park Den Brandt, we hebben dikwijls met  elkaar gepraat.
En het viel me op hoezeer we gelijkaardige meningen hadden. Maar ik heb nooit gevraagd naar jullie filosofische of politieke overtuiging, dat hoefde ook niet om elkaar oprecht te apprecieren. Had ik dit toch maar gevraagd, hoeveel meer boeiende gesprekken hadden we dan gehad !

Ik wist wel dat Ray kampte met zijn gezondheid, maar toch heeft dit bericht op de website van VB me zwaar geraakt. Ik wens je veel moed en sterkte bij deze beproeving, ik voel intens met je mee.

Eddy

05-01-2013, 17:05 geschreven door Eddy Michiels


In memoriam Ray De Bouvre

Adieu,adieu,
I can no longer stay with you,
I hang my harp on a weeping willow-tree
And may the world go well with thee

Het is de door Ray en ons allemaal zo geliefde Willem Elsschot die aan het eind van zijn novelle Het Dwaallicht' dit lied uit zijn jeugd citeert.

Niets is zo opzwepend, niets vuurt ons verzet tegen de bakens en de voorwaarden van ons menselijk bestaan hier op aarde, zo fel aan als een heengaan - zo plots en zo zonder waarschuwing- een heengaan als dat van Ray De Bouvre. Oh ja, er waren troostende omstandigheden : het gebeurde onder vrienden, tijdens een genoeglijke avond. Nadien ging hij heen omringd door zij die hem nabij waren. Maar zo plots moeten loslaten, zo plots moeten missen, iemand die nog zo veel was, nog zo veel bestond, nog zo veel schreef, nog zo veel gedachten verspreiden kon : het bedroeft ons. Het zweept ons op. Want inderdaad : niet van het snijden komt de pijn, maar van het afgesneden zijn.

Hoezo ? Waarom ? Dit kan toch niet ? Wie zal hem vervangen?

 

We kennen het antwoord. Niemand gaat hem vervangen. We kunnen het duizend keer zeggen, duizend keer schrijven en duizend keer wensen : iemand moet zijn blog voortzetten. Maar we weten dat het niet zal kunnen.

Wie incarneert, letterlijk : wie wordt de vleesgeworden de charme die Ray was ? Wie kan zich bedienen van de joyeuze, vrolijke welhaast lichtvoetige persoonlijkheid die Ray was? Wie voert de pen, met de wakkere scherpte zoals Ray het deed ? Wie laat het parcours dat Ray ging van in de Volksunietijd tot nu, net als hij uitmonden in een spetterende, veelgelezen en onafhankelijke ode aan en van de nieuwe media ?

 

Wie kan dàt parcours, die levenservaring, wie kan die lééftijd met de glimlach koppelen aan de volgehouden bijna jeugdige inspanning van zo'n regelmatige politieke blog die vriend en vijand hem enkel maar konden benijden ?

Monumenten uit de blog-wereld, collega's, mensen die Ray zelf openlijk bewonderde, hebben deze week Ray "de Keizer van het Vlaamse internet" genoemd. Het is niets te veel gezegd.

Wat ik in hem het meest bewonderde was dit. Een schitterend exemplaar van de mensensoort die men doorgaans Vlaamse, Republikeinse Antwerpenaar noemt, was in alles en door alles en was in heel zijn wezen doordrongen van politiek. Hij ademde het, hij zweette het , hij was het. Politiek. Maar deze schitterende Vlaamse en Republikeinse Antwerpenaar, deze vrijdenker ook, belichaamde dat wezenskenmerk van hem, door het als een meesterkok te combineren met dingen die de mensen doorgaans niet met politiek in verbinding brengen . Ray was een cultuurmens. Ray was een verdraagzame, belezen, een milde en vooral humoristische mens. Een joyeuze seigneur die vriend en vijand kon verbazen met zijn levenshouding en met zijn stijl.

Joyeus. Charme. Het zijn woorden die blijven opduiken. Franse woorden dan nog, Ray. Ge moet het mij maar vergeven.

Maar het zijn dié dingen die Ray in staat stelden om in zeer brede kring waardering te blijven wekken, ook al bracht zijn consequent doordenken van zijn politieke denkbeelden hem in gezelschap van mensen zoals ik, die in heel wat kringen "slecht gezelschap" worden genoemd.

Dat verdraagzame, dat joyeuze, dat humoristische, dat lichtvoetige, dat charmante, dat typisch Antwerps zwanzerige, dat karaktertrekje waardoor af en toe, nooit overdreven maar toch af en toe doorschemerde dat hij het leven en dus ook de politiek niet altijd àl te ernstige opnam, dat alles gaf Ray het recht om zijn politieke denkbeelden consequent door te denken en deed hem bij vriend en vijand doorkomen als de gerespecteerde onafhankelijke politieke denker die hij in wezen ook was. Ongebonden en toch loyaal. Vrijheidslievend en toch verbonden. Antwerpenaar maar wereldburger. Wereldreiziger maar tot zeer recent nog sublieme stadsgids. Respectvolle vrijdenker. Breeddenkend én Vlaams nationalist. Diepzinnige humorist. Al die combinaties maakten Ray ijzersterk, evenwichtig en buitengewoon aantrekkelijk. Net als alles wat hij schreef aantrekkelijk was omdat hij er zichzelf in legde. Zomaar, open en bloot, ongebonden. En recht voor de raap. Op die manier vergaarde hij -automatisch als het ware- een schare aanhangers van alle leeftijden en een gezag dat al diegenen die ook echt in de politiek gingen en heuse politici werden hem enkel maar innig kunnen benijden.

Ray was een hoge ome in de Opera-wereld. Dat alleen al was onze trots. Dat een hoge ome van de Opera, de latere Vlaamse Opera in al zijn onbevangenheid bij ons stond, bij de verguisden en de verworpenen. Dat de weldenkende wereld hem en zijn trouw aan zijn Vlaamse ideaal nooit te pakken kreeg op een manier die hem zou hebben weggehaald van zijn diepe Vlaamse overtuiging.

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat Ray niet het zijne zal hebben gedacht van de recente Saloon en Buffalo Bill transponering van Die Zauberflöte in de Vlaamse Opera.

 

Wel zeker lijkt mij dat de vrij denkende vrijdenker die Ray was, trots zou zijn als ik hem in ons aller bestaan vandaag de rol van Sarastro zou toebedelen de opperpriester van de Tempel van de Wijsheid. Ray was wel een ruimdenkende en verdraagzame vrijdenker maar de vergelijking met Sarastro uit deze maçonnieke opera van Mozart zou hij wis en zeker niet bestreden hebben tenzij uit bescheidenheid.

Aan het einde van de opera wordenTamino en Pamina door Sarastro voor eeuwig met elkaar verenigd en gaan zij deel uitmaken van de ingewijden in de tempel der wijsheid: de Zon komt op en het Licht verdrijft de Duisternis.

 

En het slotkoor zingt in naam van Sarastro :

 

Wenn Tugend und Gerechtigkeit

Den großen Pfad mit Ruhm bestreut,

Dann ist die Erd' ein Himmelreich,

Und Sterbliche den Göttern gleich.

 

Die deugdzaamheid en gerechtigheid hebben wij - supporters, lezers en vrienden van Ray- in overvloed van hem gehad. Hij is in zekere zin de hogepriester van onze wijsheid geweest. Zijn brede pad mag met roem bezaaid worden. Want onsterfelijk is hij voor ons allen zeker.

Dank u Ray en wie weet : tot weerziens

 

Gerolf Annemans

4 januari 2013

05-01-2013, 13:10 geschreven door Gerolf Annemans


Met oprechte dank en deelneming.
Rust zacht Ray.

05-01-2013, 10:39 geschreven door Herbert


04-01-2013
Innige deelneming
Wij lazen graag zijn opinies bij Angeltjes. Namens de blog Addertjes onder het gras, innige deelneming aan de echtgenote, familie en vrienden bij het verlies van Ray. Moge de mooie herinneringen een troost en steun zijn in deze moeilijke periode.
Addertje

04-01-2013, 19:46 geschreven door Addertje


INNIGE DEELNEMING.
VEEL STERKTE AAN DE FAMILLIE,
HERMAN.

04-01-2013, 14:14 geschreven door DE LANGHE HERMAN


Oprechte deelneming
en sterkte aan de familie en naasten van Mijnheer Ray.

04-01-2013, 11:23 geschreven door Gaston Moeskop


Oprechte deelneming

Een notair verkondiger van het vrije woord in Vlaanderen verdwijnt van het toneel. Alweer een kritische stem minder in het toch alle schrale medialandschap van Vlaanderen. Mijn oprechte deelneming aan de de familie.

04-01-2013, 10:17 geschreven door Luk Van Nieuwenhuysen


Wurlitzerdromen

Lieve vrienden

 

Ik bied jullie een bijdrage aan van mijn vaste vrijdagrubriek Wurlitzerdromen die Ray niet meer zal lezen.   Een kleine hommage aan een fantastisch man.  Het verdriet is nu nog te ingrijpend om mijn gewone schrijftrant te kunnen hanteren. 

Er komt een dag dat ik er gewoon kan over praten en schrijven wat een grote mijnheer onze Ray was.  Nu nog niet.  Nu probeer ik slechts mijn verdriet een plaats te geven in Angeltjes.  En Ray, met zijn groot muzikaal hart, zal het mij niet kwalijk nemen dat ik doe met een lied.  Integendeel, nietwaar mijnheer de hoofdredacteur?

 

Wurlitzerdromen zag het levenslicht op 10 augustus 2010 met Brenda Lees Im sorry.  Na een overleg met Ray hoe we Angeltjes een beetje optimistischer gestalte konden geven, stelde ik een wekelijkse bijdrage met een nummer uit de goede oude tijd voor, zodat de lezers toch enkele minuten konden wegdromen bij een lied uit de betere jaren van onze samenleving.  Over de titel werd beraadslaagd.  Na rijp beraad kwam Wurlitzerdromen uit de bus omdat het verwees naar het verleden, de jukebox, en naar de realiteit van vandaag, een droom.

 

En over mijn naam hebben we ontzettend gelachen.  Hij stelde een reeks namen voor, die mij niet zinden.  Toen ik Lolita in het leven riep zag hij in mij een langbenige, wulpse verleidster, die mannen het hoofd op hol kon brengen met de suggestie van de bereikbaarheid.  Hij gaf me de volledige vrijheid qua liederenkeuze en teksten, met uitzondering van één nieuwjaarsbijdrage, waarbij hij vond dat het niet kon dat de zanger in kwestie een te liederlijk en zelfs crimineel leven geleid had.

 

Ook dat was een aspect van Ray.  Moraal en eerlijkheid stonden in zijn wapenschild naast trouw en vriendschap.  En in het midden de liefde voor ons land, voor Vlaanderen, en voor zijn stad, Antwerpen.  Hij stond ermee op en hij ging ermee slapen.  Hij droomde ervan of hij lag er wakker van. 

 

Ray, de kameraad, en Ray, die elke vrouw de indruk kon geven uniek te zijn.  Een trouwe charmeur.  Gerda wist dat en liet hem wijselijk zichzelf zijn.  Ray, de cynicus, en Ray, de humorist.  Ray, de waterval, en Ray, het luisterend oor.  Ray, de vraagbaak, en Ray, de raadgever.  Er waren zoveel aspecten aan deze man. 

 

Muziek heeft hem dikwijls in moeilijke tijden begeleid en geholpen.  Ik denk dat hij met mijn keuze voor deze misschien wel laatste Wurlitzerdroom wel eens zou zijn.  Het werd geschreven door Francesco Sartori en de tekst is van de hand van Lucio Quarantotto.  De première werd in 1995 verzorgd door Andrea Bocelli op het San Remo Festival.  Het nummer kende een groot succes en is later nog uitgegeven in een duo-versie onder de naam van Time to say goodbye, waarin gedeeltelijk Engels werd gezongen door de sopraan Sarah Brightman.

 

Ray, tot ziens.

 

Een knuffel van je Lolita



http://youtu.be/QbN0g8-zbdY

04-01-2013, 08:02 geschreven door Lolita


03-01-2013
Veel te vroeg.
Mijn innige deelneming aan familie, vrienden en kennissen.

03-01-2013, 23:14 geschreven door JUMO


Vlaanderen bedankt u
Met oprechte deelneming
Woorden schieten tekort om ons leedwezen uit te drukken

03-01-2013, 17:02 geschreven door rik


Aan de grond genageld
Dag Gerda,

Aan de grond stond ik genageld het bericht te lezen in onze eetruimte en terwijl ik dit bericht achterlaat , stopt de wereld toch even met draaien ook al ken ik je man niet . Het enige wat ik je kan geven is al de sterkte die je nodig hebt in deze moeilijke periode .

Je collega Sabine

03-01-2013, 13:13 geschreven door Sabine Dykmans


Ray
Egoïstisch, ik weet het maar ik zal je missen. Je stond bij mij als "de" favoriet ingesteld om dagelijks je blog te lezen, zoveel ik kon naar je muziek te luisteren. Zowel op de ene als de andere was je voor mij het grote idool. Waar je je inspiratie haalde weet ik niet maar ik had het gevoel bij een oude bekende te zijn. Zeker een gevoelsgenoot. Ook voor mezlf maar voor de vele wezen hier op internet: wie reikt tot je enkels om toch een beetje je werk verder te zetten?
Sterkte aan de familie.

03-01-2013, 10:20 geschreven door Maximiliaan


02-01-2013
Lieve Gerda,
Vandaag pas las ik het verpletterende nieuws in ons lijfblad en ... stond mijn tijd stil.
Als ik daarnet voorbij wandelde, zag ik licht in jullie keuken.  Daar wist ik van Ray, dat hij daar de chef was en toen voelde ik hoe verweesd jij nu was.
Jaren geleden, bij de zoveelste tekenen van onze VU.-vergissing zat ik naast Ray in de Handelsbeurs op een verkiezingsmeeting.  Ray vroeg me toen : " Fonne, hebben wij ons hiervoor zovele jaren ingezet ?" Je begrijpt mijn verbazing toen, want Ray was toch ...
Lieve Gerd, hoezeer zal ik die toevallige ontmoetingen tussen 275 en 273 missen.  Even hartelijk begroeten en elkaar bemoedigen naar de grote dag van de geboorte van de Vlaamse Staat.
Ach, Ray, Grote Mijnheer, hoe mis ook ik jou.
Hoe kon ik genieten van je vlijmscherpe gouden pen, gevuld met zwavelzuur voor de verraders van ons Volk.
Hoezeer heb je me laten genieten van de hemelse stemmen uit het opera-repertoire. Tot ziens, goede Kameraad !
Lieve Gerda, mijn echtgenote en ik voelen zeer met je mee en met allen die Ray zo dierbaar waren.

02-01-2013, 20:38 geschreven door fonne crick


Lieve Gerda,

02-01-2013, 20:16 geschreven door Fonne Crick


Steunbetuiging
Met grote droefheid en zeer teneer geslagen, vernam ik afgelopen week het plotse heengaan van een gelijkgestemde ziel. Helaas moet ik vrijdag a.s. werken en zal ik gedachten bij de familie vertoeven. Ik dank Ray voor de mooie, sterke stukjes op deze blog. Uit zijpen vloeiden mooie scherpe opiniestukjes, die hopelijk nooit verloren zullen gaan. In velen zat een grondige waarheid verborgen. Ik wens dan ook langs deze weg de nabestaanden veel sterkte toe, moed voor de toekomst en een even scherpe opmerkzaamheid. Ik eindig graag met enkel woorden van C. Verschaeve: "Slechts als het leven vol daad was, is de dood vol rust." Zeker van toepassing op Ray. Met oprechte groeten,

02-01-2013, 19:07 geschreven door Elke Heylen


De heer Raymond De Bouvre

Onmacht en verslagenheid voel ik. Ik heb Ray leren kennen op de toenmalige blog van Streep zoals Ray hem later noemde. Meteen was duidelijk dat hier een man aan het werk was met een scherp intellect, doorzicht en zelfrelativering. Maar steeds met de nodige gedrevenheid zoals het een idealist past. De opstart van Angeltjes was voor Ray een erezaak waarin hij zijn rebelse karakter vorm kon geven. In deze beginperiode heb ik, op herhaaldelijk aandringen van Ray, enkele bijdragen geschreven, oa over Pim Fortuyn. Daarna zijn onze wegen gescheiden. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

74 is veel te vroeg, Ray, vooral met een jonge geest als de jouwe en de vele plannen die je nog had. Het slaat een mens groggy.

Als eerbetoon en herinnering hieronder een stukje uit een email van 2008 die ik altijd heb bijgehouden en die Ray zo typeerde, erudiet, zacht en hard tegelijkertijd:

 

Dank je zeer, Paul ! 

Satie is een van mijn lievelingscomponisten.  Heb ik hem nooit op de blog geplaatst ?

Ik heb me even veroorloofd op Youtube een commentaartje te zetten, omdat sommige mensen zich afvragen waar het filmpje over gaat.  M.i. zag ik hier een vrij duidelijke impressie van "les amoureux de Peynet".  De jongen met het ronde hoedje, wat jij ?

 Dat zijn aangename momenten tussendoor, weet je.  Een vriend die strelende woorden schrijft, muziek en dan wordt het morgen weer de horreur van de politiek.

 Wat ben ik het met je eens, Paul, dat de kwaliteit van de mensen die een mandaat bekleden, geen enkele stijl bezitten, nauwelijks kennis noch kunde.

 

Dergelijke woorden ontroeren me. Iemand noemde je hieronder een gelovige atheist. Een perfecte omschrijving van de heer Raymond De Bouvre.

Vaarwel beste man en een welgemeend medeleven aan de familie.

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Paul Verhavert

02-01-2013, 18:42 geschreven door Paul Verhavert


Ray
Mijn innige deelneming aan de familie en vrienden van Ray.

02-01-2013, 18:35 geschreven door Gilbert


Medeleven uit Nederland
Mijn medeleven met de familie van Ray. Ik kende Ray alleen van dit blog, waar ik ooit per ongeluk op verzeild raakte in mijn ijver om gelijkgestemde geluiden m.b.t. islamisering , EU, overheidsbemoeienis e.d. te vinden. Sindsdien was Angeltjes een van mijn favorieten. Ik lees ook graag Vlaams, misschien omdat mijn all-time favoriete schrijver, wijlen Hubert Lampo, een Vlaming was. Ik mis Hubert, maar nu ga ik ook de schrijfsels van Ray missen, zijn ernst en zijn humor. Een saluut uit Enschede.

02-01-2013, 18:09 geschreven door Hansfree


Mijnheer Ray
Nog zoveel plannen, nog zoveel te doen, doch het mocht niet meer zijn.
Mijn oprechte deelneming, Paul. 

02-01-2013, 17:42 geschreven door Paul


Waarde Heer Ray
Dit is een groot verlies.
We bieden dan ook onze oprechte deelneming aan bij dit plotse overlijden.
Veel Vlamingen zullen u erg missen.
U was ons dagelijks bezoekje hier op de site meer dan waard.

Heel veel sterkte aan de  familie.

Vaarwel! Het gaat u goed aan de overkant.
Hopelijk treft u daar ook nog vele geestverwanten  om de strijd voor  Vlaanderens gerechtigheid verder te zetten.

02-01-2013, 17:03 geschreven door Tina


Bedankt voor je inzet
Waarom sterven de besten altijd eerst ? Uitmundend verdediger van ons volk en cultuur. We zullen hem missen !

02-01-2013, 15:36 geschreven door Albert Van Nuffel


Mijn deelneming
Vaarwel 'Ray van Angeltjes', leeftijdsgenoot van mijn vader

02-01-2013, 15:12 geschreven door R. Mattheus


Vaarwel Ray , Vlaanderen zal je missen

02-01-2013, 11:53 geschreven door Roger Boni


Innige deelneming
'Woorden kunnen de leegte niet vullen maar misschien geven ze een beetje steun.'
Onze innige deelneming bij het heengaan van Ray.
Wij zijn dankbaar hem gekend te hebben.
Veel moed en sterkte in deze dagen voor Gerda, de kinderen en de familie.

Bob en Senta Loete-Vranken

02-01-2013, 10:13 geschreven door Bob Loete


VAARWEL RAY

Veel sterkte aan de familie.

02-01-2013, 08:32 geschreven door Lilith


Was ik nog vergeten te vermelden ...
Het leiden van zo'n forum als Angeltjes is een hachelijke zaak. Het is niet altijd gemakkelijk - zelfs onder gelijkgezinden - om iedereen in het gareel te houden. Ray was een stijlvol man en ik had soms de indruk dat hij moeite had met het taalgebruik van sommige deelnemers. Maar hij besefte ook: ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. En als er een De Standaard is voor de geletterde mens, dan mag er ook een Angeltjes zijn voor mensen die het niet zo chic kunnen gezegd krijgen, maar ook het recht hebben hun colère te uiten.
Dank u, Ray, jij slaagde er in dit broze evenwicht te behouden en als er medestanders waren die elders botsten op de censuur, dan konden ze hier nog terecht.
Men zegt wel eens dat niemand onmisbaar is, maar nu maak ik mij toch zorgen.
Rust vredig, beste Ray.

02-01-2013, 00:43 geschreven door Drs. Johan Arendt Happolati


01-01-2013
Zo maken ze ze niet meer
Een groot verlies voor de Vlaamse zaak.

01-01-2013, 23:24 geschreven door Drs. Johan Arendt Happolati


Diep bedroefd om het heengaan van een EDEL mens!
Ik ben diep, héél diep geraakt en bedroefd door het overlijden van Heer Ray.
Ray, de overtuigde Vlaming.
De goede, eerlijke, rechtvaardige en strijdlustige Edele mens, een hoogstaand persoon.
Angeltjes kan niet meer Angeltjes zijn zonder hem.

Ik zal Ray missen, tot op mijn eigen laatste dag.
Vaarwel Ray, jij bent nu waar het beter is dan in dit onzalige onland.

01-01-2013, 21:13 geschreven door Fee


Bedroefd om Ray
Het is met verslagenheid, bedroefdheid en verbijstering dat ik het veel te vroege heengaan van Ray vernam. Met Angeltjes heeft Ray prachtig week verricht. Hij was één van de scherpste en beste commentatoren in de Vlaamse Beweging. Hij was een vrij man die - met veel talent en in totale onafhankelijkheid - zijn pen ten dienste stelde van zijn Vlaams-nationale, rechtse en Europese (dus EU-kritische) idealen. De sympathieke Ray was een man van de wereld, een gentleman in de ware betekenis van het woord die naast de politiek ook een grote belangstelling voor cultuur en reizen had. Zoals vele anderen zal ik zijn intelligente, scherpe maar altijd voorname commentaarstukken hard missen. In ben hem dankbaar voor de steun en de sympathie waarop ikzelf altijd kon rekenen. Philip Claeys

01-01-2013, 20:20 geschreven door Philip Claeys


Ray, bedankt
Bedankt dat u de normen en waarden van onze maatschappij via uw redactie trouw bent gebleven. Met u verliest de Vlaamse beweging een boegbeeld.
Met deelneming aan de familie, vrienden en de redactie van angeltjes,
Jean Marie Tyteca

01-01-2013, 20:01 geschreven door zendarm


Diep medeleven.
We zullen je heel erg missen.

01-01-2013, 17:49 geschreven door Jan Crabbe


Vaarwel Heer Ray

01-01-2013, 14:56 geschreven door Pascha


Heer RAY

01-01-2013, 14:49 geschreven door Vandecandelaere


Vaarwel heer Ray
Dit afscheid komt veel te vroeg. Er was en is nog zoveel te doen!
Mijn oprechte deelneming aan familie en vrienden.
Heer Ray, rust in vrede.

01-01-2013, 12:46 geschreven door Erica


Deelneming

Eén van de eerste sites waar ik geheel toevallig langsliep toen ik ontdekte dat er meer met internet te doen was dan alleen gamen. Een mentor voor ons allen. En laten we het zeker maken dat zijn strijd niet voor niks was. Waar er één neergaat, staan er tien weer op. Dankzij U !

Tranen biggelen over de wangen, egwel, maar dat mag nooit geen excuus zijn. U was een lichtend voorbeeld. Een inspirator. In ieder geval voor mij en ik ben u dan ook veel dank verschuldigd.

Heel veel sterkte voor alle naasten..Met het grootst mogelijke respect,

Fub.

01-01-2013, 12:37 geschreven door Fubar


Ray
Ray is niet meer, maar hij laat ons niet met lege handen. Al zijn wijsheden staan neergeschreven op deze BLOG. Het is ieders erfenis. Ik zal hier nog veel inspiratie vinden op Angeltjes. Innige deelneming aan de nabestaanden. Met spijt kan ik niet deelnemen op de uitvaart wegens werkverplichting. Sterkte Gerda xxx

01-01-2013, 12:13 geschreven door Luc Van der Schoepen


overlijden
Langs deze willen wij laten weten aanwezig te zijn op de uitvaart met 2 personen. Ook sturen wij bij deze veel sterkte aan de getroffen familie.Ray was en zal altijd een held blijven voor me.

01-01-2013, 11:48 geschreven door jennes


ex raadslid Rotterdam
Een groot verlies voor het vrije woord, veel sterkte gewenst aan zijn vrienden en familie, 
Aadd

01-01-2013, 11:35 geschreven door Aadd


met oprechte deelneming

Voor de familie en de redactie van Angeltjes, bied ik hierbij mijn oprechte diepe gevoelens van medeleven aan bij het overlijden van Ray. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Koenraad Lemmens

01-01-2013, 11:13 geschreven door Koenraad Lemmens


Vaarwel van een goede vriend
Af en toe mocht ik je vers leesvoer toesturen dat je dan met je vlijmscherpe pen bewerkte in je veel gelezen blog.
Wie kon vermoeden dat je warme handdruk tot afscheid na de door jou gegidste wandeling in Antwerpen op14 september  de laatste tastbare herinnering zou worden.
Veel sterkte voor de familie en de vele vrienden die verwezen achter blijven.

01-01-2013, 10:11 geschreven door Jan De Moor


31-12-2012
Vaarwel Ray

31-12-2012, 22:23 geschreven door Freddy Van Gaever


Vaarwel en bedankt

31-12-2012, 18:48 geschreven door Guido Naets


oprechte deelneming

31-12-2012, 18:45 geschreven door franske


Afscheid.

31-12-2012, 17:49 geschreven door Sonia


innige deelneming
Mijn innige deelneming en sterkte aan de familie.
Ik zou iets moois willen zeggen, maar ik vind de juiste woorden niet.

Uw lichaam is niet meer, maar je leeft verder in onze gedachten.

31-12-2012, 17:43 geschreven door Kenny


Rust In Vrede Ray

31-12-2012, 17:24 geschreven door Trucker


Innige deelneming

31-12-2012, 16:49 geschreven door Roland DE WOLF


ray
Ray,
Je was altijd zo dichtbij. Ik kon je bellen, mailen, en zien.
Nu ben zo ver weg.
Je liet nooit de moed zakken, je gaf nooit op.
Je gaf hoop ook als het moeilijk ging.
Al jouw vrienden beloven je werk verder te zetten, indachtig de verzen van Rodenbach"NICHT RAISONIEREN"
p.DOEVENSPECK

31-12-2012, 16:24 geschreven door PAUL DOEVENSECK


Een goede vriend is gestorven maar blijft bij ons.

31-12-2012, 16:19 geschreven door Raymond Van Acker


Een goede vriend is heengegaan.
Ik zal je scherpe, correcte en Vlaamse pen voor altijd missen. R.I.P. beste Ray. Mijn oprechte gevoelens van medeleven aan de familie.

31-12-2012, 16:17 geschreven door Chris


Innige deelneming.
Onze Vlaams Belang-Familie verliest wederom een belangrijke voorvechter, en gewaardeerd militant. Ray, kameraad, we zullen U missen maar boven alles zullen we Uw weg trouw blijven gaan.

Veel sterkte aan vrienden en familie!

31-12-2012, 16:11 geschreven door kevin


Bedankt Ray
Bedankt voor je inzet.
Bedankt voor je schrijfsels.
Bedankt voor je aanwezigheid.
Bedankt voor je kritiek.
Bedankt voor je tips.
Bedankt voor je steun.
Bedankt voor je humor.
Bedankt om mij 'beste' af te leren.
Bedankt voor je vriendschap.
Bedankt Ray.

Heel veel sterkte Gerda.

31-12-2012, 16:11 geschreven door Dimitri & Ellen


innige deelneming
ik wens de familie kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte en kracht toe.
ik zal hem missen op angeltjes.

lezer uit
zwolle

31-12-2012, 16:01 geschreven door j.tromp


Verdraagzaamheid
Heer Ray was een vrijzinnig humanist die ook alle positieve aspecten van het christendom kon waarderen en wars was van alle fanatieke kleineringen die veel zogezegde verlichte vrijzinnigen kenmerkt . Ook deze kwaliteit sierde zijn persoonlijkheid in wie veel Vlamingen zich konden herkennen . Daarom diepe dank en waardering voor dit alles .

31-12-2012, 15:56 geschreven door Pieter Coutereel


Ray
Uw plotseling vertrek stemt ons droef,dit hadden we niet verwacht,we zullen U missen "Ray"  en vele van uw lezers zullen dat doen,U had een klare kijk op onze maatschappij en op ons Vlaanderen en U kon het nog beter verwoorden,hopelijk gaat "Angeltjes" verder,alhoewel het nooit meer hetzelfde zal zijn,het ga je goed "Ray" waar je nu ook mag zijn.Veel sterkte aan de rouwende Familie; Sophie DW

31-12-2012, 15:52 geschreven door Sophie DW


Vaarwel Lieve Vriend
Meer dan verslagen zijn we, nadat we vernamen van jouw te haastige afscheid van dit leven. Op vrijdag waren we nog samen op een feest en toen werd je onwel. Gelukkig is ernstig lijden je bespaard gebleven en ligt er een boeiend leven achter je, alhoewel veel te kort. We hadden nog als voorheen zoveel met elkaar kunnen beleven.
We zullen je blijven herinneren als De Zeer Speciale Vriend en je ega blijven steunen. Familie en vrienden, alle sterkte toegewenst.
C & A.

31-12-2012, 15:38 geschreven door Corry en Anko


Meneer Ray

Woorden schieten tekort om dit plotse heengaan te plaatsen. We gaan je enorm missen. Je talentvolle schrijfkunst wist menig lezer te raken. Bewonderenswaardig wat je voor veel mensen op dit blog hebt betekend. We vergeten je nooit. Oprechte deelneming aan echtgenote en familie.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

31-12-2012, 15:28 geschreven door Willy


Aan de echtgenote, kinderen en kleinkinderen van Ray
Veel sterkte en moed om deze dagen te trotseren. Wanneer een geliefde echtgenoot, vader en grootvader plots wegvalt dan laat hij voor zijn naaste familie een leegte achter. Het is een pijn die langzaam met de tijd zal wegebben tot het moment dat die, gesteund door de vele herinneringen, draagbaar wordt.

Ik wens jullie ook langs deze weg de kracht om dit verlies te verwerken.

31-12-2012, 15:23 geschreven door foxy


Innige deelneming
We gaan je heel hard missen beste Heer Ray.
Heel veel sterkte aan Gerda en de familie.
Beste Ray we gaan je heel erg missen.Veel sterke voor Gerda en de familie
Veel sterkte voor Gerda en familie. 

31-12-2012, 14:51 geschreven door ZER 2eEE


Ray

Mijn oprechte deelneming aan de familie. Een groot verlies voor de strijdende vlamingen.

31-12-2012, 14:41 geschreven door Willy


innige deelneming
Innige deelneming Gerda en kinderen en famillie in gedachten zijn we bij u.Wij zullen Ray steeds blijven herinneren als een simpathieke vriendelijke man.De laatste keer dat ik hem zag was op de wandelingop 14 september op de wandeling in Antwerpen,ik ben content dat ik er toen ook bij was maar wie kon er  toen vermoeden dat toen ons afscheid definitief was?Vaarwel goed vriend ik zal je nooit vergeten.

31-12-2012, 14:20 geschreven door De Camps Joseph


Oprechte deelneming

Innige deelneming en veel sterkte aan de familie

31-12-2012, 14:09 geschreven door johan slembrouck


Ray

Zo lang hebben we elkaar niet gekend, beste Ray. Maar die tijd volstond om je enorm te leren waarderen. Was het nu in Steenstrate, op een of andere partijactiviteit of gewoon ergens in ons geliefde Vlaanderen, steeds keek ik er na uit je te ontmoeten.

De tekst van strijdgenoot Jean Raspail is je op het kijf geschreven, beste Ray!

« Quand on représente une cause (presque) perdue, il faut sonner de la trompette, sauter sur son cheval et tenter la dernière sortie, faute de quoi l'on meurt de vieillesse triste au fond de la forteresse oubliée que personne n'assiège plus parce que la vie s'en est allée. » <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Rust in vrede, compagnon de route!

31-12-2012, 14:03 geschreven door Roeland Van Walleghem


Vaarwel beste Ray
Oprechte deelname aan Gerda en de hele familie en vrienden..
..het was een voorrecht je gekend te hebben ...
                                                                         der "Alte"

31-12-2012, 13:52 geschreven door .der "alte"


Ray

Ik volgde Ray al jaren via het blog en ik heb hem leren kennen als iemand die zich voor de volle 100% inzette voor Vlaanderen.
Ik heb hem persoonlijk mogen ontmoeten tijdens de recente stadswandeling.
Hij had de wandeling tot in de puntjes voorbereid en als een volwaardige stadsgids heeft
hij ons door de "verloren" stadsgedeelten geleid uiteraard gepaard gaande met de nodige uitleg. Maar zo kenden wij hem van ieder artikel dat hij schreef.

Spijtig dat het bij deze éne ontmoeting zal blijven.

Ray , wij zullen je missen.

Innige deelneming en veel sterkte aan de familie in deze voor hen zeer moeilijke periode.

pieter

31-12-2012, 13:52 geschreven door pieter


toutes ms condoleances a sa famille

31-12-2012, 13:52 geschreven door Andrea Jaquerod


Rust In Vrede, lieve Ray
Ik heb spijtig genoeg niet de eer gehad Ray persoonlijk te kennen, maar ik heb af en toe een bijdrage gemaild en altijd een beleefd antwoord teruggehad. Ik word stil van het feit dat de volgens mij intelligentste blogger van Vlaanderen is heengegaan. Ray was Ray en hij liet zijn denkbeelden door niets of niemand bepalen, hij volgde altijd zijn eigen koers, wars van politieke correctheid, met de nodige kwinkslagen, en zo'n denkers hebben we broodnodig. Voor de rest kan ik alleen sterkte toewensen aan familie en nabestaanden.

31-12-2012, 13:43 geschreven door Lord Onslow


Oprechte deelneming

31-12-2012, 13:16 geschreven door Hans Verreyt


Innige deelneming

31-12-2012, 13:08 geschreven door Georges


Lieve Gerda
Ik had zijn verjaardagskaartje al klaar gezet...
Helaas...
Tot mijn grote ontzetting las ik vandaag het droevige nieuws.
 
Ik heb Ray slechts enkele keren ontmoet maar door de 'klik' die
we hadden waren ontmoetingen niet zo belangrijk...
 
Ik heb intens genoten van onze korte samenwerking...
net zoals ik diep bedroefd ben door dit plotse afscheid.
 
Ik weet dat woorden niet echt véél kunnen helpen,
maar ik weet ook dat de talloze steunbetuigingen u wellicht
toch een klein beetje kunnen steunen.
 
Véél sterkte toegewenst voor u en de kinderen,
 
Ria en Wim

31-12-2012, 13:00 geschreven door Wim Peeters


Vaarwel
Hopelijk hebben de Walkuren je een mooie plaats bezorgd in het Walhalla beste Ray, moge Odin over je wakendaar aan de overkant ,vaarwel 

John Wolf   aka  Lowieke Staal

31-12-2012, 12:56 geschreven door John Wolf


condoléances attristées.

31-12-2012, 12:54 geschreven door sommie


Bedankt Ray

Door jou heb ik opera leren lief hebben Jij hebt mij veel daarover geleerd. Ook las in Angeltjes je scherpe artikelen.Vol gedrevenheid voor de Vlaamse zaak.Ik heb je nooit persoonlijk ontmoet maar vermoede wel dat achter die scherpe pen een aangenaam zachtmoedig man verscholen zat. Ik zal dit alles missen en er met weemoed erg naar verlangen.
Mijn innige en oprechte  deelneming aan je vrouw en kinderen

Hedwige

31-12-2012, 12:20 geschreven door Hedwige


innige deelneming
Een donderslag bij heldere hemel,Ray is er niet meer.Vaarwel Ray beste vriend.We zullen je missen

31-12-2012, 12:05 geschreven door Temmerman


Morgen zal niet meer hetzelfde zijn.
Mijn eerste bezoek aan mijn Pc 's morgens was immer naar Angeltjes om de humoristische maar scherpe commentaren van Ray te lezen. Ik ben er echt stil van geworden en voel mij een beetje verweesd nu hij er niet meer is. Sterkte aan allen die hem van nabij hebben gekend en vergeet vooral niet de goede momenten die hij ons allen heeft bezorgd. Innige deelneming aan de familie.

31-12-2012, 11:49 geschreven door Maurice Reekmans


...

Vlaanderen verliest één van zijn Vlaamse zonen! Het ga je goed Ray...
Oprechte deelneming en veel Sterkte voor de sibbe en vrienden.

31-12-2012, 11:33 geschreven door Ewout Van de Putte


Heer Ray.
Vaarwel, mijn vriend, vaarwel
Je hebt ons nu verlaten
Je kon niet langer blijven
Het was je tijd   ....
Ik wou dat ik je beter kende
Nog meer van je wist
Maar nu is het te laat
Vaarwel, mijn vriend, vaarwel

Mevrouw Gerda, familie en vrienden, mijn oprechte deelneming bij dit onverwachte, grote verlies.
Willy

31-12-2012, 11:31 geschreven door willy


Innige deelneming
En goed en eerlijk mens ging heen, wij zullen u erg missen Ray ! Angeltjes zal nooit meer het zelfde zijn. Heel veel sterkte gewenst aan de familie.   

Josette

31-12-2012, 11:28 geschreven door Jesette


annus horibilis
Sterkte aan de familie en vrienden. De Vlaamse Blogosfeer verliest een groot man.

31-12-2012, 11:26 geschreven door Cesta Punta


Een groot man een groot verlies rust zacht Ray !
Droevig nieuws...
Je was een voorbeeld voor elk van ons Ray, je streed goed en je zal bijblijven.

Vaarwel rust zacht ...

31-12-2012, 11:26 geschreven door Jim Chapy


Ray
Innnige deelneming. Veel sterkte aan de familie.  Heb Ray voor de eerste keer ontmoet op de recente wandeling in Antwerpen. Was trouwe lezer van Angeltjes. We zullen hem missen.

31-12-2012, 11:22 geschreven door Toon


Spijtig, maar niet tot weerziens in den Hemel !
Hij heeft mij van Angeltjes verbannen destijds omdat ik als anti-Zionist zijn filosemietische, pro-Zionistische standpunten met argumenten weerlegde. Raymond duldde kennelijk geen enkele beargumenteerde tegenspraak en huldigde blijkbaar bovenal Het Eigen Groot Gelijk ! Toch Goede Vaart gewenst naar de Eeuwige Jachtvelden ; spijtig dat ik je later niet in de Christelijke Hemel zal ontmoeten om verder te argumenteren want ik bewonderde wel je geel-zwarte gedrevenheid !

31-12-2012, 11:20 geschreven door Anti-Zionistische Vlaming


ray
Onze innige deelneming  en veel sterkte aan de familie

familie vermeiren

31-12-2012, 11:20 geschreven door vermeiren andre


VAARWEL VRIEND RAY

 

Gerda, onze oprechte gevoelens van medeleven ook voor kinderen familie en vrienden. Wij hebben het geluk gehad Ray persoonlijk te kennen, ik herinner mij nog goed de plaats waar wij hem voor het eerst ontmoette, en het was jij Gerda die ons Ray voorstelde. Daarna hebben wij nog vele ontmoetingen gehad waaronder de braai te Brasschaat. Wij hebben Ray altijd gekend als een rechtlijnig man, een man van het woord die er de daad bij voegde, en altijd klaar stond met goede raad.Vlaanderen verliest een groot man. We zullen hem missen. Ray rust zacht.

Walter en Nicole 

31-12-2012, 11:09 geschreven door walter


Groot verlies voor Vlaanderen
Jarenlang heb ik genoegen beleefd aan zijn scherpe pen.
Innige deelneming.

31-12-2012, 10:59 geschreven door Jozef Beckers


Vaarwel Ray, goede eerlijke man.
We zijn werkelijk droevig bij het overlijden van Ray.
Hij was de rake vertolking van onze overtuiging, inzichten en opinie.
We sloegen zijn teksten nooit over.
Zijn laatste tekst "Leve de keuning! Leve onszelf!" lijkt wel zijn testament te zijn.
We zullen zijn haarscherpe analyses erg missen. Hij was uniek en onvervangbaar.
Vaarwel, goede gewaardeerde vriend.
Lieve Kempen en Werner Boons.

31-12-2012, 10:57 geschreven door Lieve Kempen


Beste Ray
Ik zal jouw dagelijkse scherpe pen missen, jouw blog was een strijdmiddel, niet voor jezelf maar voor een rechtvaardige toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. BEDANKT.

31-12-2012, 10:57 geschreven door Herman


Ray,

31-12-2012, 10:46 geschreven door Regus Patoff


Afscheid van Ray
Ik wil mijn oprecht medeleven betuigen met zijn echtgenote, familie en vrienden. Ook de blogwereld heeft een harde klap gekregen.
Ray, ik kende u niet persoonlijk, heb u nooit ontmoet, toch kon ik een mooi portret van uw persoonlijkheid vormen door dagelijks uw gevatte en slagvaardige artikels te lezen. Uw onwankelbare standpunten verdedigde u steeds met een opvallend-krachtige overtuiging.
Per vergissing belandden een aantal mails van u in mijn mailbox, omdat u me verwisselde met Lieve Van Den Berghe, Vlaams Belang-mandataris Antwerpen. Het heeft een poos geduurd eer ik u kon overtuigen van het misverstand. De mailtjes waren niet voor mij bestemd, toch was ik vereerd met het schriftelijk contact met de blogbaas van Angeltjes. Deze grappige anekdote bewaar ik nu als een mooie herinnering.

31-12-2012, 10:32 geschreven door lieve vandenhoudt


Mijnheer Ray
Ray,
allerbeste vriend,

Dit is voortaan Het Laatste Blad van het Internet. Die is nu gedraaid.
Vaarwel mijn knuffelbeer.

31-12-2012, 10:26 geschreven door Marc van wijlen De Frut


Vaarwel Heer Ray!

Dank voor alles en vooral voor wie en wat jij was...

 

31-12-2012, 10:25 geschreven door Ropie


De draadloze band verbroken

Maar de verbondenheid, die blijft.

31-12-2012, 10:23 geschreven door Dirk Dosfel


Choe toch

Dikke vriend Ray, ik kan het nog steeds niet geloven, choe toch.

Gerda en Familie mijn gedachte zijn bij jullie sterkte.

 

31-12-2012, 10:18 geschreven door Gina


Innige deelneming
Innige deelneming aan Gerda en zonen en aan de familie.Ik heb Ray leren kennen op een congres in Gent en ik vond hem meteen een zeer simpathieke man.De laatste keer dat we elkaar ontmoeten was op 14 september op de stadswandeling in Antwerpen die hij gidste samen met zijn zoon,dat dit de laatste keer was dat ik hem zou zien had ik nooit gedacht .Vaarwel beste Ray we zullen je missen en nooit vergeten .

31-12-2012, 10:07 geschreven door De Camps Jozef


Verslagenheid
Verslagenheid is het enige wat een zinnig mens voelt bij dit heengaan.


Vlaanderen verliest een Hele grote Meneer.


R.I.P., Ray!


Kris aka Wienieke

31-12-2012, 10:03 geschreven door Kris


Hartelijke dank... Heer Ray
voor àl de jaren dat wij, ouwe grompotten, van Uw artikelen mochten genieten.
Fikken keek er dagelijk naar uit om een lepeltje gal te mogen slikken...dat nadien béter verteerd werd door een "spoonful of sugar".
Het was voor mij een grote eer om U persoonlijk gekend te hebben, en wees er maar van verzekerd, U wordt nù reeds gemist.
Helaas, de ouwe Fikken is tè ver versleten om U lijfelijk een laatste groet te brengen, en daarom doe ik, met pijn in het hart, hier op ons uitverkoren blog.
Dame Gerda en Familie, hierbij bied ik Julie mijn oprechte deelneming aan in het smartelijk verlies dat Jullie komst te treffen.
Fikken.

31-12-2012, 09:56 geschreven door Victor Van Vosselaer


ROTS IN DE BRANDING

Geachte Heer Ray,
Zo schreef ik je steeds aan in de enkele bijdragen die ik dit jaar nog voor Angeltjes leverde . Deze aanspreking was de uiting van mijn respect dat ik je wou betuigen voor je bewuste levenshouding en geschriften .Vooreerst was er de buitengewone liefde voor de openbaring van de muziek en de opera .gekoppeld aan een magistrale combinatie en een diep menselijke benadering van tal van maatschapelijke en politieke problemen die ook  de kleinsten en de nederigsten een rechtvaardige plaats in onze samenleving gaf . Komt daarbij een konsekwent Vlaamse en Republikeinse houding die als lichtbaken fungeerde in de door de gevestigde machten gecreërde duisternis . Kortom je vrije en onafhankelijke houding bestempelde je in mijn ogen als de echte stem van Vlaanderen . Ook het respect dat je had voor de dieren en het zich afzetten tegen in het dierenleed  was lovenswaardig . Hiermee rekening houdend beschouwde ik het dan ook als mijn plicht me bij je ideeën aan te sluiten en van passief lezer over te schakelen naar bijdragen die bij je ideeëngoed konden aansluiten . Om dit alles Geachte Heer Ray , met betraande ogen en een groot medeleven met de zware smart die je familie treft , kan ik alleen maar zeggen en schrijven , vaarwel in de eeuwige rust en bestaat er een hiernamaals dan vinden we mekaar voor het schone en goede weer .
PIETER COUTEREEL

31-12-2012, 09:53 geschreven door Pieter Coutereel


De keizerskroon

Dag Ray, Heer van Stand,

Vandaag probeer ik dankbaar te zijn voor de tijd die we elkaar mochten kennen, en niet te treuren over alles wat nog had gekund.

Ik wens jouw nabestaanden, je familie en naaste vrienden, maar ook die tienduizenden anderen, de kracht toe om jouw heengaan ook op deze manier te kunnen beleven.

Je was een bijzonder man.

Een atheïst die diepgelovig was;

Een socialist die in de eerste plaats aan de anderen dacht;

Een liberaal die nog voor vrijheid vocht;

Een Vlaming die verder keek dan het leeuwtje op zijn neus.

Een humorist waarmee we nog echt konden lachen;

Je was een mens, een bijzonder mens.

Ik zal je niet missen. Je blijft immers bij iedereen die je ooit gekend heeft.

Hopelijk kan iemand, of kunnen enkelen, jouw levenswerk 'Angeltjes' voortzetten.

Het is nog zo nodig voor het Vlaanderen dat jij zo lief had.

Maar ook als eerbetoon aan jou.

Je kroonde mij ooit tot de 'Keizer van het internet'.

Ik heb het niet zo met titels. Zeker geen keizer- of koninklijke.

Maar je waardering voor mijn werk, zowel journalistiek als literair, ontroerde me wel.

Als er één Keizer van het Vlaamse internet was, dan was jij het wel.

Ik bied je vandaag posthuum graag de kroon aan, die jij me ooit schonk.

Vliegt de blauwvoet, dank u Ray!

 

Elveebee

 

31-12-2012, 09:46 geschreven door Elveebee


Geachte familie
Mijn oprechte deelneming bij het verlies van een Vechter Voor Vlaanderen, een echte VVV 'r.
Ik zal aan Ray blijven denken, zoals aan een vriend die te vroeg de pen heeft neergelegd. 
Aan echtgenote en familie, veel sterkte en zeker in deze dagen.

31-12-2012, 09:38 geschreven door Jean


Ray ...
Een schat van een man met het hart op de juiste plek. We gaan je nooit vergeten ! ... 

31-12-2012, 09:33 geschreven door Greet


Tijd heelt geen wonden...
Ik heb er geen woorden voor. Mijn eerste werk 's morgens was Angeltjes openen en dan was ik nieuwsgierig wat Ray nu weer voor ons in petto had. Altijd gevat, recht door zee, waarheidsgetrouw!

Voor Gerda: (Kris Gelaude) 

"Tijd heelt geen wonden.
Tijd leert je leven met verdriet.
En wachten... zeer geduldig...
tot je weer schoonheid ziet.
En tot de tederste herinneringen
zo diep vertakt zijn in je ziel
dat ze de zere plekken kunnen overgroeien."



31-12-2012, 09:30 geschreven door Mieke


Ray
Via via ben ik op jouw blog beland en las tot mijn vreugde jouw artikels die eensgezind mijn gevoelens en overtuiging weergaven en ook de reacties van andere gelijkgezinden. Het was als een oase van waarheid in de politiek correcte woestijn.

Het heeft mijn hoop doen opflakkeren en heeft me steun gegeven om vast te stellen dat er nog mensen zijn die de toekomst van hun kinderen, kleinkinderen en nakomelingen veilig willen stellen. Mensen zoals jij die tegen de stroom in varen, die zich niet laten omkopen, die hun mening durven uiten en die de zaken met klaarheid verwoorden.

Die enkele jaren dat ik vereerd ben geweest om bevriend met je te mogen zijn heb ik je leren kennen als een mens met vele facetten. Je liefde voor muziek, vooral opera en klassiek, je analytische en practische geest, je humoristische en sarcastische commentaren, je toewijding aan de waarheid en de Vlaamse zaak.

Je zal door iedereen die de eer heeft gehad je te kennen gemist worden.

Foxy

31-12-2012, 09:28 geschreven door foxy


Ray, verdoeme toch!

Ray, verdoeme toch! Ik moest u niet persoonlijk kennen om te weten dat ik met u een broeder, een gelijkgezinde, één van de weinige medemensen wiens neus nog in dezelfde richting stond, verlies. We zijn allebei van 'tKiel dus we moesten ons hoofd maar buitensteken om te weten wat het grootste hedendaags probleem was.

Iedereen die dacht dat hij het warme water had uitgevonden en dat ging rondbazuinen "parkeerde" jij met een zin of vijf. Op de valreep ben je erin geslaagd om het jaareinde van velen te verknallen. U zal gemist maar niet vergeten worden. Respect!

Sterkte aan de familie.

Peter N.

31-12-2012, 09:19 geschreven door Peter Neels


Vaarwel

Gisteren kwam het droevig bericht dat Ray overleden is.  Mijn innige deelneming gaat vooreerst naar Gerda en de ganse familie.  Dit plots heengaan moet een onnoemelijk zware klap zijn.
Ook mijn medeleven aan al zijn vrienden van " angeltjes" die een trouwe kameraad hebben verloren.  Met spijt moet ik bekennen niet meer te hebben behoord tot die vriendenkring.

Aan Ray,

Vandaag is het doek over 't leven gevallen
Uw trouw aan principes , gebeiteld in steen
Uw strijd voor de vrijheid van Vlaandren gestreên
mij blijft de herinnering aan U en het mooie alleen.

jo schelfhout

31-12-2012, 09:01 geschreven door jo


Redactie RechtsActueel brengt eresaluut aan Ray

http://rechtsactueel.wordpress.com/2012/12/31/ray-van-website-angeltjes-overleden/


Op de valreep van het nieuwe jaar bereikt ons een droevig bericht: Ray de Bouvre, oprichter en bezieler van de succesvolle rechtsnationalistische weblog Angeltjes, is zopas overleden. De gevolgen van een hersenbloeding werden hem fataal. De redactie van RechtsActueel is getroffen door het te snelle heengaan van een collega-internetactivist die nog boordevol plannen zat.

Ray was van het bouwjaar 1938 en had dus al 74 jaren op de teller staan, maar een mens schatte hem jonger in, zeker wat werklust betreft; toen ik hem enkele jaren geleden ontmoette, om over internetinitiatieven als Angeltjes en RechtsActueel te praten, zat hij nog boordevol energie en levenslust. Die energie heeft hij ook altijd gebruikt voor de Vlaamse vrijheidsstrijd: eerst als gemeenteraadslid van de Volksunie, later als militant voor Vlaams Belang en tenslotte als bezieler van website Angeltjes.

Ray is professioneel actief geweest als directeur in de Vlaamse Opera, en die liefde voor de schone kunsten is hem dan ook altijd eigen gebleven. Ook op website Angeltjes kon men geregeld genieten van links naar fraaie stukken muziek en opera.

Ray was een stevige anti-klerikaal. Consequent, zoals hij steeds geweest is, vindt dus een afscheidsplechtigheid plaats op 4 januari 2013 om 13.30 in aula Chrysant van het crematorium van Antwerpen (begraafplaats Schoonselhof), Jules Moretuslei 2, Wilrijk (Antwerpen).

Internetters kunnen een laatste groet brengen via website Angeltjes op http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=1306767.

Het laatste wat Ray postte op Angeltjes was een link naar een weinig bekend oud Nederlandstalig lied, met als titel Morgen gaat het beter. Een optimistische tekst met een scherp randje, oproepend tot initiatief en werklust: het lijkt me goed bij Ray te passen. De redactie van ReAct biedt de familie haar steun en medeleven aan.

31-12-2012, 08:57 geschreven door Rob Verreycken


Afscheid van een "echte"vriend.
Geachte famillie,

Met bevende vingers en tranende ogen probeer ik mijn intens verdriet te verwoorden.
Ray..mijn goede vriend, je plotseling heengaan heeft me diep geraakt...mijn angstig vermoeden na de droeve mare is bewaarheid geworden.Ray...wij konden mekaar goed vinden en deelden dezelfde meningen. Ik denk nu met weemoed terug aan onze onderlinge grappen en grollen via e-mails ...ik ga dat echt missen! Jaren geleden zijn we elkaar leren kennen en waarderen op het toenmalige blog van J.Verstrepen. Toen je Angeltjes opstarte en me vroeg om bijdragen te leveren heb ik geen moment getwijfeld. Het blog werd een voltreffer!Nu beste vriend is het voorbij. Moeder natuur heeft je teruggeroepen.Voor jou is de strijd gestreden..anderen moeten hem nu verderzetten.Ray...nu ga je rusten, vredig en gelukkig. Dit afscheid van jou Ray is ook mijn afscheid van Angeltjes. Zonder jou is het voor mij niet meer nodig.Voor de nabestaanden...veel moed en sterkte in deze droeve tijden.
Aan de vele vrienden en lezers van Angeltjes bedankt voor de immer massale belangstelling.
Ray...ik zeg je geen vaarwel mijn vriend...ooit zien we elkander weer.
Met fiere Vlaamse groet.
Senior. 

31-12-2012, 08:49 geschreven door Senior


je moet het maar kunnen
Ik heb Ray , persoonlijk nooit ontmoet ,toch was het voor mij  een emotionele schok toen ik het bericht las van  overlijden. Opgenomen worden in de eeuwigheid , het grote mysterie in ons kort bestaan , is iets wat ons allemaal te wachten staat . De rechtvaardigen , de goeden ,zij die vochten om een beter bestaan op te bouwen voor hun medemens , zoals Ray ,sterven niet maar leven voort in onze harten.

31-12-2012, 08:36 geschreven door Rene


De Gouden Veer
Innige deelneming, Ik wens de ganse Familie en Vrienden heel veel sterkte met dit verlies. Ray was een bijzonder man met het hart de tong en de Gouden veer op de juiste plaats en dat kon ik als fervent lezer van Angeltjes enorm aan hem waarderen.

31-12-2012, 08:28 geschreven door richard


Ray

31-12-2012, 08:02 geschreven door Marnix


Innige deelneming

Mijn deelneming bij het heengaan van een Vlaams monument.
Wij zullen je scherpe pen missen.

31-12-2012, 07:49 geschreven door Jean-Paul Briers, Zonhoven


Rust zacht

31-12-2012, 07:36 geschreven door joseph sneyers


We zullen je missen
Wat dacht je, Ray, de necrologie van dit jaar is nog niet gevuld genoeg ? Moest je er zo nodig nog je eigen naam aan toevoegen ? In alle geval, we zullen je missen. Je milde humor hier op deze stek en je monkelende aanwezigheid op de talloze bijeenkomsten die we samen deelden.  Aan Gerda wensen we heeeeel veel sterkte, en aan de ploeg van Angeltjes de lust en het doorzettingsvermogen om het werk van Ray verder te zetten.

31-12-2012, 07:21 geschreven door Jan Penris


Wij zijn bereid.

31-12-2012, 07:04 geschreven door Bruno Valkeniers


Beste Gerda
Een fijne vriend is heengegaan.Veel sterkte,'k Ga hem missen.

31-12-2012, 06:36 geschreven door joos


We zullen je nooit vergeten

31-12-2012, 06:01 geschreven door Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten


Mr
Ray De Bouvre ... Een geweldige en groot blogger. Vlaams Nationalist in hart en nieren. Wat zal ik zijn kritische en soms grappige teksten en commentaren missen.
Mijn oprechte medeleven aan de nabestaanden.

31-12-2012, 02:44 geschreven door Patrick Van Trimpont


Ray

Twee jaar geleden verloor ik mijn strijdmakker Ivan Mertens en dat was een zware klap voor mij. En nu jij  Ik heb je leren waarderen, niet alleen als een Vlaamse voorvechter met een soms scherpe, soms milde pen maar ook als een goed mens. Ik bewaar al je mailtjes en ook je foto van Ikke in Brugge als een souvenir.  De wandeling door t Stad, in september, vroeg om een vervolg maar dat zal er spijtig genoeg niet meer komen. Rust zacht! Mijn medeleven aan de familie.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Luc Dhondt van Vlaanderen Vlagt verder

31-12-2012, 01:09 geschreven door Ludo


Er is een vriend gestorven...



Hoe kan ik duidelijk maken dat ik er verslagen bij zit, de hele dag lang.

Tranen vloeien maar verhelpen niet het verdriet om het verlies van een man die zo gedreven was, zo vast geankerd aan  Antwerpen, zijn stad. Iedereen zit er verslagen bij, en dat voelt men, het is zo stil.

Ik kon het deze morgen niet geloven dat het over was, dat Ray niet meer bij ons was maar in onze harten sporen nalaat, deels van geluk om hem gekend te hebben, deels omwille van het verdriet dat hij ons noodgedwongen heeft verlaten.

Ray, beste vriend, je bent nog niet écht weg, en het doet jou waarschijnlijk veel deugd te kunnen ondervinden dat zó veel mensen om jou gaven en geven.

 

Ik mis je intens.

 

Christina

                           

Afscheid van Ray van Angeltjes.

                           Er is vandaag een mens gestorven.

                         Een vriend die ik in wezen niet kende

                          maar met wie ik toch verbonden was,

                                     al was het virtueel.

                   Er is een mens gestorven. Ik voel de leemte

                         die hij in mijn hart heeft nagelaten

                          en ik kan en wil nog niet geloven

                    dat hij er niet meer is, nooit meer zal zijn

                            en het doet pijn, veel pijn.

 

                       Er is vandaag een mens gestorven,

                           een goeie vriend van velen,

                  eerlijk en bevlogen, die vriend en ook vijand

                        met zijn scherpe pen  wist te boeien:

                   een Vlaamse Antwerpenaar in hart en ziel.  

                      Ik leg mijn hoofd. Verslagen omdat hij,

                        die bewonderenswaardige Vlaming,

                               vandaag is moeten sterven.

                       Waarom God, neemt Gij enkel de goeien?

 

 

                                                  30 december 2012.

 

31-12-2012, 01:03 geschreven door Christina Ryckelynck


Het is niet eerlijk!

Woorden schieten me tekort om het verdriet te omschrijven bij het plotse overlijden van kameraad Ray. Ik had het genoegen hem gekend te hebben en de sporadische ontmoetingen waren steeds hartverwarmend. Zijn gulle lach, zijn aanmoedigend schouderklopje, zijn wijze raad....alles moet ik nu missen. Maar ook zijn artikels zal ik, net zoals vele anderen, nu moeten missen. Hij schreef wat hij dacht, oprecht en uit het hart...Ray, ik ga je missen..Sterkte aan de familie en vrienden! x

31-12-2012, 00:52 geschreven door Nancy Six


Vaarwel
We zullen je missen ray.

Veel sterkte aan de familie en naasten.

31-12-2012, 00:33 geschreven door De Meyere Davy


Vlaanderen is een groot man kwijt
Wij bieden aan de bedroefde familie onze Christelijke deelneming en ons oprecht medeleven aan bij.
Wij hopen dat u allen in een Christelijke gelatenheid dit zware kruis kunt dragen, in de vaste overtuiging later elkaar weer te zien in ons aller Vaderhuis.

31-12-2012, 00:32 geschreven door Leon NASSEN


Vaarwel Ray
Vaarwel Ray!   Ook ik zal je missen als een van die vele anonieme lezers. Ik wens familie en alle vrienden veel sterkte toe.

31-12-2012, 00:23 geschreven door Guido de Meyer


innige deelneming
Beste vriend , Ray ik ga u missen elke dag de portie moed in letterjes,scherp maar rechtvaardig, Innige deelneming aan de familie in deze harde tijd . Sterkte Gerda  

   Emile

31-12-2012, 00:02 geschreven door Emile


30-12-2012
Rust In Vrede Ray
Zo jammer, een verlies in Vlaanderen voor ieder die vrijheid en Vlaamsgezindheid koesterd en het oprukkend islamfacisme aan de kaak stelde.
Ray u was rechtvaardig in uw denken en schreef wat velen dachten doch nooit zo goed kanden verwoorden.
Vrijdag 18h09 nog een mail ontvangen van u met als afscheidsgroet 'pretiige eindejaarsfeesten' ... waar ik denk dat u mijn antwoord nooit meer zal gelezen hebben...
We hebben elkaar nooit ontmoet maar ook zonder iemand te zien weet men dat er een groot mens is gestorven.
Het ga je goed Ray waar je nu naar toe gaat

Martin

30-12-2012, 23:51 geschreven door Martin V


Te laat wou ik je nog zeggen
Is dat nu echt zes jaar geleden
Een blog waarnaar ik werd verwezen
Zeker een imker die niet kon schrijven
Ofwel een boer op zoek naar vele wijven.

Ach een jongeling, je weet met zo n pet
Dat kon ook niet want seniorennet
Dan maar een gek met lol in prikken
Een fobie waar weinigen op kicken.

Minachting was mijn gevoel
Want tijdverlies voor die foute boel
Doch bij openen van dat blog
Volgden mijn emoties in mijn zog.

Verfrissend, jong van hart en wat een stijl
Die Uilenspiegel volgde wel het pad van Tijl
Zijn angel prikte er op los
Een verschrikking voor de vod en sos.

Vlaanderen was zijn bekommernis
Walen mochten fluiten naar n compromis
Vlaanderen kan hun land niet zijn
Zijn angel spoot des te meer venijn

Naar emoties verhuld achter nicks
Deelde hij uit zijn stapels tiks
Ray floot wel de hoge tonen
Ellen, Savat, gebruikt om te minnekozen

Wat eens begon als een reflex
Stonden menigen iedere dag perplex
En wat meer gebeurt met een rots
Liefde en haat was zijn lot

Gedrevenheid vanaf den beginne
Was voor velen hersenvitamine
Angeltjes, een steun en toeverlaat
Dank voor deze boeiende jaren, Kameraad

30-12-2012, 23:45 geschreven door Stradi


groot verlies
Sprakeloos,verdrietig,hier schieten woorden tekort.
We voelen het als een eer zo een fijne mens te  hebben gekend.
Bedankt Ray voor die enkele leuke gesprekken die we samen hadden,
We zullen die met veel warmte koesteren.
Sterkte voor de familie.
Eric  Mireille
Gistel

30-12-2012, 23:42 geschreven door eric jaegers, mireille demonie


Dag Ray
Dag Ray,

Ga je een leegte achterlaten?
Bij mij niet, je blijft bij me.
Ooit heb ik in een van die zeldzame mailtjes die we onderling verstuurden, gezegd dat ik een corrigerende klets in heel mijn leven nog nooit van iemand heb aanvaard, omdat ik mezelf heb moeten opvoeden, maar het van u wél zou begrijpen én respecteren.
Het was niet nodig
Heer Ray, u begreep dat ik een van de laatste échte werkmensen was die zijn mening probeerde te verdedigen met een eigen taal en een te vinden pen.
Heer Ray u hebt mijn ingezonden teksten soms verbeterd als ik grammaticaal te slordig was, maar u hebt altijd de ziel van mijn dikwijls farfelu en af en toe té baroque betogen en fulminaties laten glinsteren. Verwante zielen, de ene helpt de andere, door wijsheid of door ervaring.
Voor mij bent u niet weg Heer Ray
In alle frisheid was ik meerdere jaren met u aan het 'tetteren'.
Heer Ray, eigenlijk ging het niet over politiek, maar over rechtvaardigheid.
Om te besluiten Heer Ray: Ik eigen mij het recht toe om u in alles wat ik nog zal doen en schrijven, aan u te denken.

Heer Ray, we hebben mekaar nooit ontmoet
Ik ben er gerust in: het zal er ooit van komen.
Je vriend Jade

30-12-2012, 23:42 geschreven door Jade


in onze harten...
Afscheid nemen is iets wat we nooit zullen leren.

Er is de lege plek, de plek waar Ray wandelde, schreef, leefde. Ik had het geluk om hem enkele malen te ontmoeten en die keren lieten ook in mijn hart sporen, die er zullen blijven. En zoals in het mijne zullen in vele harten deze sporen staan...

Ray was een uniek persoon. Er is voor hem zeker een mooie plek aan de overkant.

Langs deze weg wens ik de familie heel veel sterkte in deze dagen. 

"Tranen kunnen enkel gezien worden door ogen die gehuild hebben", ook ik ken dit verlies en voel met jullie mee.

Emmeke 

30-12-2012, 23:36 geschreven door Emmeke Schoemans


Ray
Ik kende Ray zonder hem te kennen, want ik heb hem nooit kunnen ontmoeten. Ik kende hem via zijn blog als een gedreven en oprechte Vlaming, compromisloos, maar met een groot hart voor zijn medemensen. Zonder hem te kennen was hij voor mij als een vriend geworden, die deel was gaan uitmaken van mijn leven via mijn dagelijkse bezoeken aan zijn blog. Zijn vlotte pen en zijn vermogen om de dingen zo treffend en juist te verwoorden, zullen we voortaan noodgedwongen moeten missen. 

Respect Ray, moge je in vrede rusten. Ik zal je pen heel erg hard missen, maar uit mijn hart verdwijn je nooit. Jou strijd is nu gestreden.  Maar je Vlaamse ideaal, de Vlaamse republiek, komt er ooit. We zullen er allemaal verder voor blijven ijveren.

Mijn oprechte deelneming aan zijn familie bij deze harde beproeving.

Geronimo

30-12-2012, 23:28 geschreven door Geronimo


groot verlies

30-12-2012, 23:28 geschreven door mireille demonie eric jaegers


Ray

30-12-2012, 23:23 geschreven door Geronimo


Lieve man
Dag Ray, ik heb nooit het voorrecht gekend je persoonlijk te ontmoeten, maar las vaak de berichten op Angeltjes. Uit alles kon ik afleiden dat je lieve man was met het hart op de juiste plaats. Nooit grof, maar met een mening. En voor de Vlaamse zaak. Het ga je goed hierboven. Rust zacht. Veel sterkte aan familie en vrienden. Groeten, Koen

30-12-2012, 23:22 geschreven door Koen Godderis


Ray

30-12-2012, 23:21 geschreven door Geronimo


Ray

30-12-2012, 23:20 geschreven door Geronimo


groot verlies
Rust in vrede Ray. Angeltjes is nu bij de engeltjes.

30-12-2012, 23:08 geschreven door stijn hiers


groot verlies
Rust in vrede Ray. Angeltjes is nu bij de engeltjes.

30-12-2012, 23:07 geschreven door stijn hiers


In Memoriam
Beste familieleden,

Ook ik verloor reeds mijn moeder en nadien mijn vader, en weet dus wat het betekent één van uw eigen dierbaren te verliezen.

Een schijnbaar eindeloze droefheid die slechts gestaag, langzaam maar zeker, plaats zal ruimen voor vrede en genegenheid ten aanzien van iemand wiens leven niet nutteloos, maar uiterst vruchtbaar is geweest.

Ray leeft voort in ons aller harten en gemeenschappelijk geheugen, als een echtgenoot, vader en grootvader die we ons zelf zouden toewensen als echtgenote, moeder, kind en kleinkind, indien we dit zouden kunnen.

Als anoniem angeltje buig ik hierbij nederig het hoofd, in herinnering van een grote Vlaming die niet bekend wou zijn, maar het in de herinnering van tienduizenden Vlamingen, meer dan wie ook, daadwerkelijk was!

Een groter eerbetoon lijkt overbodig maar is het niet, ook al zal het steeds onvoldoende blijven.

Rust zacht Ray, je was een onvergetelijke reisgenoot. We zullen je missen maar strijden en pal staan in uw plaats!

30-12-2012, 23:04 geschreven door lucky9


Teneergeslagen
Dit is een zware slag! Zo snel.... ik kan het gewoon niet snappen !

Veel sterkte voor de familie !!!

"Ovi"

30-12-2012, 22:54 geschreven door Ovi


webmaster
Namens alle lezers en reaguurders van de site www.ejbron.wordpress.com wil ik de naasten van Ray condoleren met hun verlies en heel veel sterkte wensen de komende tijd.

Ray was een strijder voor de goede zaak. Respect!

E.J. Bron

30-12-2012, 22:29 geschreven door E.J. Bron


Ray's heengaan
   Als collegablogger bij seniorenNet kreeg ik, bijna twee jaar geleden, het medeleven van Ray bij de dood van mijn vrouw, na meer dan 48 jaar huwelijk. Wie had kunnen denken, dat ik deze zo spoedig zou moeten retourneren aan Ray's echtgenote.
   Ik wens haar alle sterkte, niet alleen in deze droeve dagen, maar ook daarna. Ik weet wat het betekent. Een levenspartner verliezen, is een stuk van jezelf kwijtspelen. Het is een emotionele pijn die niet te behandelen is met slaappillen en/of antidepressiva. Het beste is daarmee niet te beginnen en te trachten bezig te blijven en contact te houden met de dierbaren, maar eenvoudig is dat niet. Na bijna twee jaar zijn er nog steeds momenten dat ik het niet vatten kan.      

   Het romantische ideaal wil dat de liefde duurt tot de dood ons scheidt. Maar in een geslaagde relatie, waarin koppels decennia lang zozeer lief en leed delen dat ze vergroeien tot de twee-eenheid die het ideaal hen voorhield, is die scheiding erg wreed. De overlevende partner moet dan namelijk het onmogelijke toch zien te overleven: de onafscheidelijkheid.


Guido van Alphen/Guvaal

30-12-2012, 22:09 geschreven door guido van alphen


RAY
Vaarwel , bloggen zal nooit meer hetzelfde zijn . Mijn deelneming in het verdriet van familie en vrienden !

30-12-2012, 21:55 geschreven door johan1944


Deelneming
Ons diepste medeleven.

Rony en Magda Van Hool - Simons

30-12-2012, 21:51 geschreven door Rony Van Hool


Doeme toch !!!!!!!
Dit treft me heel hard, Gerda. Ik zit hier in tranen voor mijn PC. Hou je sterk, weet dat je niet alleen bent.

30-12-2012, 21:41 geschreven door Jolien (Ivan)


Ray
Wat een verlies!  Oprecht medeleven aan de nabestaanden.

Eddy

30-12-2012, 21:28 geschreven door Eddy Elyn


Ray
Met oprecht verdriet verneem ik het zware verlies van het heengaan van Ray, voor de familie en vrienden mijn oprechte deelneming .Ik heb hem jaren geleden leren kennen op een bus naar Gent voor een VB meeting.Een zeer interessant man met een groot ideaal.Goh ik kan het nog altijd niet geloven.:(  Rust zacht lieve Ray ik,wij,de vlaamse beweging en de partij zullen je zo hard missen.Woorden schieten tekort om deze man te omschrijven en al waar hij voor stond.Ik zal je nooit vergeten! Vanwege Gaby Depauw.

30-12-2012, 21:28 geschreven door Gaby Depauw


innige deelneming
innige en oprechte deelneming,we gaan ray zijn scherpe pen in angeltjes meer dan missen

30-12-2012, 21:26 geschreven door joef devolder




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!