ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
15-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitleg


daar ik even niet bij mijn positieven was , door MIJN probleem , wil ik het wel even uitleggen ,
alhoewel dit maar bij benadering is , je kan het eigenlijk niet verwoorden , alleen , wie het zelf ervaart , weet hoe erg je dan "onder de voeten" bent !
normaal , leer je er mee leven , zoals de weerman Eddy Demey ooit zei , maar als je er dan af en toe een kaakbeen ontsteking bij hebt , zit je wel eens in zak en as ....geloof me , 't is lastig !

maar , jullie medeleven en knuffels helpen ENORM !:-D

in mijn geval sukkel ik daar nu al jaren mee , diverse behandelingen ook met buisjes bieden een beetje soelaas , maar wanneer dat gewricht weer ontsteekt ... , dan is 't heel zwaar ...dus , af en toe , moet ik worstelen ...maar ik kom steeds weer boven hoor !


Tinnitus / 
Oorsuizen omvat iedere vorm van geluid die de mens waarneemt en die niet in de buitenwereld aanwezig is. Het is dus een subjectieve gewaarwording van een geluid door een persoon in afwezigheid van een externe geluidsbron.
Oorsuizen wordt ervaren als gefluit, gebrom, gerinkel, geraas, etc. – maar zelden echt als gesuis. Oorsuizen is nauw verbonden met de psyche van de patiënt.
De patiënt kan het geluid niet ontlopen, waardoor het een grote invloed heeft op zijn gemoedstoestand. Bovendien hangt de intensiteit van het geluid af van de stemming van de patiënt.
Oorsuizen kan verschillende oorzaken hebben, zoals aandoeningen in het midden- of binnenoor, en aandoeningen buiten het oor (kaakgewrichtsklachten, nekproblematiek). In veel gevallen kan er echter geen directe oorzaak gevonden worden. Het oor is het zintuigorgaan voor de waarneming van geluid. Het is de plaats waar geluid wordt opgevangen, voortgeleid en versterkt.
In het oor worden geluidsgolven omgezet naar elektrische prikkels, die naar de hersenen gevoerd worden. Daar worden de opgevangen geluidssignalen verwerkt.
Een normaal gehoor is onontbeerlijk voor de ontwikkeling van communicatie door middel van spraak. Het oor is samen met het evenwichtssysteem gelegen in het hardste bot van het menselijk lichaam.
Gehoor en evenwicht gaan dus hand in hand.



Bijna een miljoen mensen van 60 jaar en ouder is slechthorend in Nederland. De gevolgen voor ouderen variëren van: niet meer naar theater gaan, zich ongemakkelijk voelen op verjaardagen omdat hen veel ontgaat, tot zelfs voor dement versleten worden. Gehoorproblemen scoren hoog op de lijst van de meest hinderlijke ziektes en aandoeningen bij ouderen. Tezamen met de huidige vergrijzing reden voor het ontwikkelen van een snelle en gemakkelijke manier om slechthorendheid op te sporen.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!