ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
06-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.steeds meer....


steeds meer ga je op herinneringen over , wanneer je zoals ik nu , in afzondering leeft :-(
de bezoekers van de eerste dagen zijn al lang weggebleven , alleen neef en vrouwtje en sim blijven nog , maar ....en dat begrijp ik wel , niet meer elke dag !

mijn jongens bellen WEL nog iedere dag , en dat is waar ik naar uit kijk natuurlijk .

herinneringen aan koude winters met sneeuw en vorst ( een been dik gevrozen , zeiden we dan )dat roept bij velen onder ons ook mooie gedachten op !
ik wou dat ik het zo mooi kon verwoorden als natoken en hetty , maar , dat is mij niet gegeven ....ik moest mijn hele beroepsleven KORTE verslagen maken !:lol:

strenge winters en warme zomers .... jongeren dachten dat het alleen in onze herinneringen zo was , met een beetje " stoef " er boven op !

maar niet alleen in onze kindertijd , neen hoor , ook de beginjaren zestig waren hard ! !ik denk de winter 1962 of 63 , was de zee vervroren ! of is het toch vervrozen , ik weet het niet , maar de mooie beelden van de golven , die net als een grote ijspoort waren , zal ik nooit vergeten !!
en de kust mensen ook niet !
dat zelfde jaar , trokken we in ons nieuw huis , in februari , geen centrale verwarming toen , één kachel voor het hele huis ! de muren waren nog niet erg droog , en een badkamer hadden we nog net niet , ( was in bestelling )
om naar 't werk te gaan , moest ik mijn babytrots naar mijn ouders brengen , tevoet door een halve meter sneeuw en 't was in zomerdagen niet ver ( zo'n ander halve kilometer ) maar in de sneeuw , een heel karwei , pompaf , was je , want 't was een flinke zoon en ingepakt als een eskimo !wanneer ik hem even neerzette , verdween de sukkel bijna helemaal in de witte grond :-D

of die keer dat er een sneeuwstorm was en er negen palen van de electriciteit op de weg lagen , we waren volledig afgesloten gedurende de kerstweek in 1989 , gelukkig hadden we toen nog een houtkachel , want de centrale verwarming ( die we wel al hadden ,) werkte niet !
maar eten hadden we wel , want we hadden butaan in flessen ( dat hadden de buren niet meer , alles op electriciteit , dus kwamen ze hun potje bij ons koken ! die winter hadden we nog "buurschap " !!

ach , er zijn zoveel dingen die boven komen aan vroeger ......

ik zal maar TEVREDEN ZIJN zeker met het NU ?

al moest ik gisteren weer belgacom bellen , omdat het weer niet werkte ....



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!