Vandaag was een heel zware dag: Ontbijt om 7,30 uur met broodjes croissants beleg enz.
Vertrek om 8,30 uur direct vanuit het hotel.
Iets verderop een winkeltje waar we fruit ,drank, en energierepen kochten. Ze waren wel nodig want
wat ik niet verwachtte was de lange steile weg naar de pas van Erro.Het was puffen en kraken in de volle zon. Ik moest soms effen rusten want mijn hart sloeg 160 en na een tijdje deden de spieren en de voeten pijn.Boven op de Erro stond de bus met onze picknic ,het was dan al 13,30 uur.
Na de middag picknic rond 14uur vertrokken we voor een lange daling op een pad met onregelmatige losse stenen, wat dan weer pijn bezorgde in de knieën.Rond 15 uur waren we aangekomen in Zubiri. De bus bracht ons naar het hotel in Pamplona. Normaal was er een bezoek van Pamplona maar ik gaf forfait. Een zalig bad zag ik meer zitten.
Te 20,30 uur avondmaal met bonensoep, lamsstoofvlees met frieten en nadien watermeloen.
Wijn , cava, water à volonté.
Wat ik nog vergat: onderweg op die slechte steentjes wandelde een meisje ik schat 18jaar op blote voeten. Stapje voor stapje . In mijn ogen onverantwoord gezien de mogelijke infecties.....
De foto's hierna zijn niet bijzonder maar door het moeilijk parcour had ik geen zin in foto's maken.
Te 7,15 uur was ik reeds op de luchthaven in Zaventem en was een van de eerste aanwezig. Een lekker kopje koffie en het was nu echt begonnen. Zoveel maanden naar uitgekeken en dan was het zover. Al spoedig kwamen de andere reizigers aan en met zoeen 45 personen was de groep volledig en konden we verder naar de gate.Om 11,25 uur vertrok ons vliegtuig naar Bordeaux om er te landen om 12,35 uur. In Bordeaux was het 22° C. maar regende het pijpe stelen. De bus bracht ons naar St Jean Pied de port na een rit van 3 uur. Dit was een prachtig stadje maar zeer veel toerisme en daar was het 28°C en volle zon.
Nog even verder met de bus tot de "Ibaneta pas " op 1057m.hoogte. Eindelijk konden we onze eerste echte stappen zetten. Een wandeling naar Rocesvalles waar ons hotel gelegen is. Het is een oud klooster omgevormd tot hotel maar de kamers zijn wel degelijk. We waren pas aangekomen om 19 uur.
Om 20,30 avondmaal : bonensoep ( wa gaat da geven) en pepers. daarna stoofvlees met ui, wel lekker , en dessert een flantaartje. Wijn naar believen en water.
Morgen vroeg : ontbijt om 7,30uur om te vertrekken om 8,30uur. Een tocht van 23 km . De weersverwachtingen zijn : zwaar bewolkt met s'morgens maar 11°c.en tegen de middag verwachten ze 17°C.
Ik had graag foto's toegevoegd maar geloof het of niet ,ik ben mijn kabel vergeten om van mijn fototoestel naar mijn PC te transfereren.
Vanaf morgen maak ik foto's met mijn GSM zodat ik een paar foto's kan laten zien.
Merchtem 12 km,Lippelo 10 km,Hofstade 13 km,Aalst 10 km,Opwijk 14 km,Merksem 15 km,Roosdaal 18 km,Meise 14 km,Denderbelle20 km,Oudenaerde koppenberg 18 km,Borgloon 20 km,Opwijk 16 km, Affligem 12 km, Lennik 18 km, Kester 15 km, Zwalm 16 km,Opwijk 20 km,Holsbeek 22km, Merchtem 10 km, Overijse 22km, Grimbergen 23km,Wolvertem 23km,Huldenberg 20 km.
Tijdens een van deze oefentochten kwam ik zwaar ten val door een stomme steen . Gevolg: gebarsten elle boog op 2 plaatsen. Maar ik geef niet op en vertrek zoals voorzien.
In oktober2015 besliste ik een stukje weg naar compostela te stappen.
Van een "zittend" leven was het wel een aanpassing om te gaan oefenen, temeer ik onmiddelijk pijnlijke voeten kreeg met ontstoken pezen. De dokter zag het helemaal niet zitten maar schreef mij toch zooltjes voor.
In december 2015 kon ik amper 5 km stappen en dan wel met erge pijn.
Na iedere stapbeurt moest ik ook direct ijs op de voeten leggen,wat de pijn verzachte.
Na enkele maanden deden de zooltjes hun werk en nu stap ik 20 km met gemak niet pijnloos maar het is draaglijk.
Nog 2 maand en dan vertrek ik voor zo een 25 km per dag gedurende 10 dagen.
Onze groep telt ongeveer 30 personen.Ik heb al een paar personen ontmoet tijdens onze oefentochten.
Nu ga ik een paar dagen na elkaar de 25 km stappen om zeker te zijn dat het mij lukt.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!