Noord Duitsland
Schiffe gucken aan de Oostzee
12-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elbetunnel - Hamburg

En onze reisweg leidt ons verder naar Hamburg en dit via de Elbetunnel, een tunnel van 3,3 km onder de Elbe die deel uitmaakt van de A7 en waarvan de bouw plaats vond tussen 1968 en 1975.
Er zijn nog andere mogelijkheden om de Elbe over te steken maar in ons geval was het de wegwijzer Hamburg volgen en hopen dat we via onze GPS in de buurt van de Fischmarkt terecht komen.

Bruggen zie je er veel maar welke is toegankelijk voor het gewone volk en zal ons naar het centrum leiden en niet midden in de haven.
Dankzij onze Tom Tom, die toch al wat jaartjes een nieuwe update zou moeten krijgen, vinden we toch de juiste richting naar de St. Pauli Fischmarkt. Nu nog parking zoeken langsheen de Elbe. We zien wel de motorhomes staan bij het water, maar hoe daar te geraken? Uiteindelijk na een paar keer heen en terug over de Grosse Elbestrasse rijden we een parking op waar er toch verscheidenen MH staan. Parkplatz Elbemeile - Große Elbstraße 3,
Eerst lansheen de kassa, € 12,00. Niet goedkoop ! Maar we komen om de schepen te zien en van hieruit zien we ze binnen- en buitenvaren.

Update 2019 : € 19,50 tot 13.00u de volgende dag.

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland, maar zoveel gaan we hier niet zien. Een ontdekking langsheen de buurt van onze staan- en slaapplaats zal volstaan. We zijn dan toch in Hamburg geweest.

We staan hier in de nabijheid van de beroemde Fischmarkt die hier sinds het begin van de 18e eeuw elke zondag morgen plaats vind. U moet er wel vroeg bij zijn, het spektakel barst los om vijf uur in de ochtend. Niet alleen kraampjes met vis maar ook bloemen, fruit, levende dieren en souvenirs. In de oude visafslag waar vroege vogels en nachtbrakers elkaar ontmoeten spelen live muziekbands. Zolang gaan we hier niet blijven want de parking wordt hiervoor afgesloten.

De haven die je van hieruit kunt zien is enorm en iets verder zien we een cruiseschip liggen.





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!