Noord Duitsland
Schiffe gucken aan de Oostzee
14-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratzeburg

Een rit van 64 km vandaag naar Ratzeburg in de Ratzeburgersee . Een charmant stadje, in de deelstaat Schleswig-Holstein, omgeven door verschillende meren en kanalen ongeveer 20 km ten zuiden van Lübeck . Via de Lüneburgerdamm komen we aan de voorziene plaats voor motohomes met alles er op en eraan Deze is gelegen aan de rand van het meer bij het zwembad op het einde van de Fischerstrasse. Er is tevens een gedoogde parking aan de Reeperbahn.

Je kan hier alle watersporten beoefenen. Het stadscentrum van Ratzeburg ligt op een eiland in de Ratzeburger See, dat door drie dammen is verbonden met het vasteland. Als gevolg van de aanleg van de dammen zijn de Küchensee, de Domsee en de Kleine Küchensee ontstaan.

Het is nog vroeg in de namiddag zo dus gaan we een kijkje nemen in de winkelstraat van het stadje. Nog altijd solden hé ! Al valt het winkel gedeelte toch een beetje tegen heb ik toch enkele koopjes kunnen doen. Je hebt geen grote steden nodig om koopjes te doen. Het marktplein is groot met moderne fonteinen. In een zijstraatje zien we een toren van een kerk boven de daken uitsteken maar het gebouw zelf staat in de steigers. Het is de stadskerk "Sankt Petri"van 1791. Naast de kerk het museum van de beeldhouwer Ernst Barlach.

Het Graafschap Ratzeburg werd gesticht door Hendrik de Leeuw die in 1154 ook het bisdom heroprichtte. Als aandenken aan hem kan je nu de afdrukken van de leeuwepootjes volgen naar de bezienswaardigheden in het stadje. Op het Dominsel is de Dom met kloostergangen het interessantste. Kort na de heroprichting van het bisdom werd begonnen met de bouw van de huidige domkerk. Een bronzen Leeuw waakt over de ingang. We nemen een kijkje in de kerk en komen zo ook in de kloostergangen.
Hier op het plein voor de Dom bevindt zich ook de Campus van Ratzeburg en het A.Paul Webermuseum.

We keren terug naar onze staanplaats en iets later maken we nog een wandeling aan het meer. Schiffe gücken, ja hier liggen ook veel bootjes maar niet diegene die we willen zien. Vanop de parking ben je op enkele stappen aan het water en kan je mooie wandelingen maken.
Ook de nacht was rustig. Eerst naar de bakker, eten en de grotere boten tegemoet.
Website Ratzeburg : www.inselstadt-ratzeburg.de





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!