Noord Duitsland
Schiffe gucken aan de Oostzee
16-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eutin

De volgende plaats op onze route zou eigenlijk Travemunde zijn, gelegen aan de Oostsee, maar vandaag is het geen kustweer en we besluiten onze route 40 km verder te zetten naar de rozenstad EUTIN en tevens kuuroord.

Het gedeeltelijke historische stadje ligt aan een meer de "Grosse Eutiner See". De parking waar motorhomes mogen overnachten is gemakkelijk te vinden. Het is een mix parking (P11) naast het kasteel (geen service). We plaatsen ons achteraan op de parking, zo staan we niet in de weg voor de andere voertuigen.

Geen temperatuur voor de kust maar het late namiddag zonnetje probeert toch wat warmte te geven. Nog even de omgeving verkennen. De parking ligt tevens aan het water. Langs het gezellige wandelpad, rond het meer vervolgen we onze weg richting kerktoren. De toren hoort bij de in bakstenen St. Michaelis Kirche uit de 13 eeuw. Slechts een paar stappen verder komen we op het marktplein met het neo-klassieke stadhuis van 1791 en gezellige terrasjes. Het zonlicht heeft ons verlaten en wordt op onze terugweg vervangen door de sfeervolle verlichting. Alle belangrijke gebouwen zijn verlicht en de burcht is omgetoverd tot een sprookjes kasteel. Van uit de verte, aan de overkant van het meer, klinkt muziek. En met deze klanken en het mooie uitzicht genieten we nog van onze avond. Als de laatste bezoekers op de parking vertrekken wordt het stil en gaan we slapen.

Na het ontbijt met lekkere brötchen is het tijd om het kasteel en park te bezoeken. De burcht werd oorspronkelijk als bisschopsbezit gebouwd tussen 1260 en 1275 en door de eeuwen heen omgevormd van vesting met slotgracht tot residentie met het huidige park. Het voormalige koetshuis en de paardenstallen van 1827 op het buitenhof dienen nu als bibliotheek en museum.

Voor de oude film kenners : het slot heeft zelfs dienst gedaan als achtergrond voor de film 'Cabaret' met Liza Minnelli. Het kasteel is te bezichtigen maar een blik in het binnenhof en een wandeling door het park is voor ons voldoende. Via de mooie lindenlaan aan de achterzijde van het kasteel begeven we ons terug naar onze staanplaats en maken we ons klaar voor onze verdere rit.
Eutin website : http://www.holsteinischeschweiz.de/eutin

Update 2019 : Nieuwe motorhomeparking aan de Oldenburger Landstrasse : 16€ / 24u - https://reisemobilpark-eutin.de/





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!