Noord Duitsland
Schiffe gucken aan de Oostzee
19-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rendsburg

Vroeg vertrokken met een korte rit voor de boeg van 25 km zodat we zeker nog een plaatsje vinden op de druk bezochte motorhomeplaats in Rendsburg. De stad ligt aan de "Deutsche Fährstrasse" een verbinding tussen Kiel en Bremervörde met verscheidene veerboten, bruggen en sluizen. Ze is bijzonder actief door vele motorhome fanaten (allé toch bij de nederlanders en duitsers, tijd om de belgen dit ook te laten kennen).

Via een doodlopende straat, de "An der Untereider" (Wohnmobil-Hafen Café Eiderblick) komen we aan onze staanplaats. Een groot domein voorzien van 45 plaatsen met elektriciteit + service (automaat 13€ p/24u) . Vooraan bevindt zich de taverne Eiderblick, wc en douches. Daar de parking aan het NOK nu verboden terrein is voor MH is dit de enige mogelijkheid.

Update 2019 : €15,00/24u 

Niet te veel tijd verspillen, we trekken de stad in want hier is veel te beleven. Of wel via de achterzijde van de parking of via het wandelpad aan de voorkant langs heen de Stadtsee bereiken we de binnenstad op enkele minuten. "Der blaue Weg durch Rendsburg" de in blauwe beschilderde voetpaden leiden ons op een lengte van 3,2 km. door de historische stad.
 Als eerste komt men aan de Schiffbrückenplatz. De waterpartij op het plein werd gemaakt als speeltuig voor de kinderen. De figuren zijn zo gebouwd dat vingers, armen en oren kunnen bewegen.


Op gebied van gebouwen kan je de stad onderverdelen in 3 delen, de Altstadt met de Marienkirche, Markt en winkelwandelstraat, de nieuwe stad aan de Paradeplatz met de vroegere garnizoenskerk en Arsenaal, en de historisch aangelegde straten langsheen de stadswal en de vestingmuur met zowel de kazernes, burgerhuizen uit het Wilhelmina tijdperk als nieuwbouw. De stad was tot 2009 een garnizoensstad. Het Schloss op het Schlossplein hebben we niet gevonden.  Het werd reeds gesloopt einde 16e eeuw. Midden op het plein staat nu een beeldwerk van hoe het was. 

Door al het sightseeing zijn wij de tijd vergeten maar ons binneste begint te knorren. Nog vlug langs de bakker en terug naar onze staanplaats voor een laat middagmaal.   

Blaue Weg : http://www.rendsburg.de/tourismus-freizeit-kultur/blue-line.html
Film Rendsburg : http://www.youtube.com/watch?v=ogBpwaoWSkE&feature=player_embedded





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!