Noord Duitsland
Schiffe gucken aan de Oostzee
24-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cuxhaven

Een heel rustige nacht. Een bezoek aan de bakker, eten en dan verder. Nog veel te zien en nog veel te doen.

We vervolgen onze trip richting Cuxhaven met een omweggetje langs Wischhafen met een camperplaats in de Hafenstrasse op het terrein van watersportvereniging. De camperplaats is gratis, en direct aan het water waar de voormalige scheepswerf zijn museum heeft liggen in de vorm van diverse schepen die in het verleden daar gebouwd zijn. De plaats staat ons niet zo aan en we rijden door naar onze volgende bestemming.

Cuxhaven (CP  Fährhafen / Alten Liebe und Kugelbake - Am Fährhafen- €13/24u – 100 plaatsen en stroom €1 voor 2kw)

Update 2019 : €15,00/24u  

Een mooie plaats met zicht op de voorbij varende schepen. De stad ligt aan de Noordzee, bij de monding van de Elbe en is een belangrijke handels- en visserijhaven.  Na de nodige service vinden we een ideaal plaatsje op de parking. Vandaag staat er wel veel wind en op deze uithoek is het goed voelbaar. Toch trotseren we de wind en maken een wandeling naar de "Alte Liebe" een houten staketsel met twee verdiepingen uit 1733 dat uitzicht geeft op zee. Het werd oorspronkelijk gebouwd als pier en golfbreker. Er zijn verschillende verklaringen waarom het deze naam draagt maar zeker is dat Cuxhaven met de Alte Liebe blijft verbonden. Vandaag zijn het havenfeesten en tijdens onze wandeling naar de Alten Hafen komen we terecht op de fischmarkt. Een visje of meer dan één in het vuistje en onze maaltijd is al binnen. Nog een wandeling door de winkelstraat zodat we morgen weten waar we onze verse broodjes kunnen halen en onze dag zit er weeral op.

De wind is geminderd tijdens de nacht en als we wakker worden hebben we een stralende hemel. Tijd om het strand op te zoeken. Na een laat ontbijt trekken we verder naar Duhnen. De CP in Duhnen vinden we niet en alle parkings staan al vol met personenwagens.  Dus geen stranddag vandaag. Dan maar verder naar onze volgende bestemming.





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!