Noord Duitsland
Schiffe gucken aan de Oostzee
25-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bremerhaven

Een tweede bezoek aan Bremerhaven staat ook op onze agenda. We rijden de CP op aan der Neuen Schleuse. Ook een Topplatz (€ 10/24u + stroom €0,50/kw – douche aanwezig)

Bij ons vorige bezoek in 2008 waren de werkzaamheden aan het Klimahaus 8° en het Mediterranio nog niet ten einde. Dus vandaag gaan we de nieuwe aanwinst van Bremerhaven bekijken. Een wandeling van 1,5 km brengt ons in de Havenwelten van de stad met het scheepsvaartmuseum met een unieke vloot van meer dan 500 boten tot de onderzeeër 'Wilhelm Bauer', het Atlantic Hotel Sail City met zijn uitzichtplatform op een hoogte van 86m, het Deutsches Auswandererhaus over het leven van emigranten sinds de 17de eeuw en de Zoo in de stad.

Na het bezoek aan het Mediterraneo, een gezellig winkelcentrum met ongeveer 30 geselecteerde winkels en dit in een sfeer van een zuiders stadscentrum met Piazza, arcade tuinen, fonteinen, markt en gevels van oude herenhuizen gaat onze aandacht vooral naar het Klimahaus 8°. We vroegen ons toen al af wat dit gaat zijn en vandaag gaan we het eindelijk te weten komen.

Volgens de brochure : De droge hitte van de Sahel en het pakijs van de Antartica - alles wat u gaat ervaren tijdens een bezoek aan de Klimahaus ® Bremerhaven 8 ° OST in slechts een dag.

Het Klimahaus ® Bremerhaven 8 ° OST is een125m lang en 30m gebogen gebouw en lijkt op een wolk.

We maken er een reis rond de wereld en genieten van het klimaat van de aarde. Je voelt er de verfrissende koelte op een weiland in de Zwitserland en de verzengende hitte van de Sahel tot de vrieskoude van Antartica. Op onze reis in het Klimahaus ervaren we hoe de mensen leven in de belangrijkste klimaten van de aarde. Een tour met vertrek en eindpunt in Bremerhaven langsheen de 8° oosterlengte door scènes die zijn ontworpen naar oorspronkelijke locatie zoals o.a. het West-Afrikaanse regenwoud met zijn geuren en geluiden, stortbuien en weelderige groene kloven op Samoa, een reis door een indrukwekkend aquarium met een glimp van een rif van koralen en nog veel meer.

In een andere tentoonstelling leren we hoe het klimaat in het verleden is veranderd en hoe het in de toekomst zal evolueren.

Het project dat gewijd is aan de ingewikkelde kwestie van het klimaat is een bezoek van ongeveer 2 uur waard.

Das Klimahaus (film) : http://www.klimahaus-bremerhaven.de/de/besucherinfo/imagefilm.html

Gezien wat we moesten zien. We kunnen onze reis verder zetten.  





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!