Noord Duitsland
Schiffe gucken aan de Oostzee
26-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papenburg

Onze reis gaat verder maar nu richting huiswaarts met toch nog enkele stopplaatsen onderweg. Volgende overnachting is in Papenburg (CP gelegen achter “Hotel Restaurant Hilling” aan het Mittelkanal Links 94 – 7€/24u ) in de deelgemeente Obenende op een 2 km van het centrum van Papenburg.

Update 2019 : €10,00/24u

Kanalen domineren het stadsbeeld in Papenburg. Het netwerk van kanalen reikt van de poort op de rivier de EMS (Untenende) tot het kanaal van de kust in het Zuid-Oosten (Obenende) en strekt zich uit over ongeveer 14 km. Dus kanalen overal zelfs vlak voor onze deur. Alhoewel we ons nu buiten het centrum bevinden zijn er hier toch nog enkele bezienswaardigheden. Op enkele stappen van de CP komen we aan de St. Michael’s kerk, gebouwd tussen 1908 en 1911 in de stijl van een Romaanse basiliek. De achthoekige "Oude Toren" naast de kerk is een replica van de vuurtoren van Riga. (het verhaal : in het jaar 1860 lagen eens 64 Papenburgse zeilschepen in de haven van Riga. De achthoekige vuurtoren van de voormalige Hanzestad beviel hen zo dermate, dat zij hem thuis in Papenburg exact lieten nabouwen - de originele vuurtoren in Riga bestaat vandaag de dag niet meer!)

De nacht is zeer rustig verlopen en na de nodige boodschappen besluiten we het centrum in te rijden naar de grote parkeerplaats aan de Rathausstrasse waar men ook mag overnachten.  Het centrum werd door ons al eens bezocht tijdens een vroegere reis alsook de Meyer Werf waar de grote cruise schepen gemaakt worden. Vandaag wordt het een wandeling langsheen de grachten met zijn mooie bruggetjes en zijn vele bloemen. Het Papenburgse kanaal is niet voor niks een van de mooiste in Noord-Duitsland met zijn promenade langsheen de talrijke restaurants, cafés en winkelcentrum. Tijdens onze wandeling komen we 6 replica’s van schepen tegen die samen een uniek openlucht scheepvaartmuseum vormen. Naast de Brigg "Friederike von Papenburg", liggen hier o.a. naar originele ontwerpen de Kuff “Margaretha von Papenburg” en de “Thekla von Papenburg” voor anker. Ook het Rathaus uit 1913 tegenover de St. Antonius kerk en de 3 verdiepingen tellende Meyers molen van 1888 mag gezien worden. Papenburg is zeker een stop waard. (zelfs meer dan één)

Site Papenburg : http://www.papenburg-tourismus.de/NL

 





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!