Noord Duitsland
Schiffe gucken aan de Oostzee
27-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meppen

En verder richting België. Volgende stopplaats is wederom een plaats die we reeds bezocht hebben. Op 45 km ten zuiden van Papenburg, in het westen van Niedersachsen ligt de oude vestingstad Meppen. (CP Hallenbad/Festplatz aan het Nagelhof - €6/24u). Mooie rustige camperplaats achter het zwembad. In de overnachtingskosten is de toegang tot het zwembad inbegrepen. (je moet het ticket wel aan de ontvanger vragen)

Update 2019 : €8,00/24u

Het weer is de laatste dagen omgeslagen naar een hitte golf. Temperaturen in de 30°. Een groot verschil met vorige week. Een afkoeling in het openlucht zwembad gevolgd door een lekkere douche is onze volgende stap. En dan nog even uitrusten op de groene ligweide rond het zwembad. Zalig hoor!

Enkele stappen van de CP en je bent in het centrum. De Altstadt is de historische kern en is omgeven door een stadsmuur, een overblijfsel van de oude vestingwerken. Het historische stadhuis en de kleurrijke Gymnasiumkerk bevinden zich op het marktplein en daar rond allemaal winkels. Tijd om de laatste solden hier nog eens te bekijken. Als we voor ons niets vinden dan vinden we toch nog iets voor de kleinkindjes. (meisjes-tweeling van 2 jaar). Juist buiten het centrum aan de Bahnhofstrasse is de bouw begonnen van het “MEP” een winkelcentrum met ongeveer 45 winkels. De opening is voorzien in 2013. Dus we moeten hier nog een keer terug komen.

Terug naar de CP wandelen we langs de met oude bomen omzoomde wandelweg langsheen de stadsmuur. Morgen rijden we verder.

Site Meppen : http://www.meppen.de/stad/stad-in-het-groen.html





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!