Noord Duitsland
Schiffe gucken aan de Oostzee
28-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steinfurt

We verlaten Nedersaksen en komen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het stadje dat nog op onze planning staat is Steinfurt. De motorhomeparking achter het politiebureau in de Liedekerkerstrasse met vrijwillige € bijdrage is goed gekend door Duitsers en Nederlanders maar we vinden achteraan toch nog een plaatsje.

De naam Steinfurt is het resultaat van een fusie tussen de gemeente Borghorst en Burgsteinfurt. En we gaan de stad verkennen. Is kijken of het echt zo pittoresk is als er over geschreven staat.

Na een wandeling van ongeveer 500m komen we bij de burcht uit de 12de eeuw, aan de linker kant een fraaie waterburcht (herhaaldelijk vernietigd, herbouwd en uitgebreid) en aan de rechter kant een watermolen uit 1352 die tot 1957 in werking is gebleven. In de beschutting van de burcht ontstond de eerste nederzetting en na enkele stappen verder zijn we dan ook in de historische binnenstad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad ernstig beschadigd. De meeste historische gebouwen werden nadien gerestaureerd. De eenvoudige vakwerkhuizen, de prachtige stenen huizen van de hertogelijke ambtenaren en het stadhuis uit 1561 zijn opmerkelijke voorbeelden van de middeleeuwse architectuur.

En dit is nog niet alles wat er te zien is. We maken ook nog een wandeling naar “Der Bagno” een park gelegen tussen de Burgsteinerburcht en het klooster van Borghorst met een egyptische toren, een turkse moskee, een chinees salon en ­vele fonteinen.

Deze stop was weeral de moeite waard. Een stadje om naar terug te keren.

Panorama van de stad (site Steinfurt) : http://virtutours.de/touren/steinfurt2012/mastertour.html

Site Steinfurt : http://www.steinfurt-touristik.de/de/kulturerlebnis/stadtansichten/Historische-Bauwerke.html





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!