Inhoud blog
  • Woensdag 21 april 2010
  • Zondag 18 april 2010
  • Zaterdag 17 april 2010
  • Woensdag 14 april 2010
  • Zondag 11 april 2010
    Andere Blogs
  • seniorennet.be
  • Luc Heirbaut
  • PaulVDB
  • Herman Moerenhout
  • Hank Mees
  • Frank Suys
  • Zoeken in blog

    Antoine9100
    Dagboek en Bedenkingen
    29-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 28 Januari 2007
    Jongens, jongens, dat was me het namiddagje wel op het WK Cyclocross in Hooglede.
    Ik had mij, zoals waarschijnlijk nog vele anderen, al voorbereid op een spannende strijd tussen Sven Nys en Bart Wellens met kort daarachter Erwin Vervecken en misschien nog een of twee buitenlanders.  Maar toen ik na de wedstrijd voor vrouwen elite te horen kreeg dat het parcours veelal was opgedroogd en er sneller bijlag begon ik toch meer Vervecken naar voor te schuiven als grote medekandidaat op de titel.  Aanklampen en in de slotronde of in de sprint toeslaan dat zag ik wel gebeuren.  Het zou niet de eerste keer zijn.
    Maar, het draaide helemaal anders uit.  Zelden in één uur zoveel suspens meegemaakt.
    Onze Belgen vlogen door de lucht en vielen of gingen overkop.  Ik denk dat enkel de kleine Pauwels de hele wedstrijd is rechtgebleven en dan ook een knalprestatie heeft afgeleverd.
    Op een bepaald ogenblik zag het er naar uit dat geen enkele landgenoot het podium zou halen: zelden vertoond de laatste jaren.  Maar eind goed, al goed, alhoewel één (gouden) medaille wel een magere oogst is voor de elite renners.  Verzachtende omstandigheden genoeg natuurlijk, maar toch hoed af voor Vervecken en vooral ook voor Wellens, die met een gebroken pols de resterende 50 minuten heeft volgemaakt en nipt naast het podium viel.  Een bronzen medaille had misschien de pijn een beetje kunnen verlichten.  Dus ook een dikke proficiat voor Erwin Vervecken, die na zijn valpartij en koprol toch kon terugvechten en tenslotte in een superspannende laatste ronde de kroon op het werk kon zetten.
    De beste man van het ganse seizoen echter, Sven Nys, kende reeds voor de zoveelste keer een ongelukkig WK.  Drie valpartijen, waarvan twee niet door eigen fout, gaven hem waarschijnlijk zo een morele dreun dat hij de armen liet zakken en gewoon op eigen tempo de wedstrijd uitreed.  Komt dat tussen hem en de WK's ooit nog wel goed?  Laat ons hopen, dan zijn we misschien nog vele jaren verzekerd van een Belgische wereldkampioen bij de elite renners.

    >> Reageer (1)
    28-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 27 Januari 2007
    Hoera, een stralend zonnetje aan een blauwe hemel.  Wel fris maar weinig wind.  Dan zal dit de eerste zaterdag van het jaar worden om nog eens buiten te fietsen.  Dus fiets van de haak, banden oppompen en de gele glazen van de fietsbril vervangen door de donkere zonneglazen.
    Tot zover de voormiddag.
    Maar tijdens het middageten werd het weerbeeld volledig omgegooid.  Grijze wolken stapelden zich op, en wanneer ik eens ging buiten kijken voorspelde dat al niet veel goeds meer voor de namiddag.  Maar toch onszelf in volledig fiets-ornaat gestoken en klaar voor de trip.  Tot ik om 13uur buitenkwam en de eerste regendruppels naar beneden vielen.  Nog eventjes wachten dan, maar reeds na enkele minuten werd het lichte gemiezer vervangen door echte regen.  Alles kletsnat.  De goesting om nog buiten te gaan rijden was ineens over.  Fiets terug in de garage, koerskledij uit en vervangen door korte koersbroek en lichte T-shirt, en onmiddelijk de rollen op.  Om 13.20u was ik dan weeral in het ijle aan het trappen, zoals dat dit jaar reeds verschillende malen het geval was.  En bovendien was het om half twee over (maar de banen nog wel nat).  Het zal toch weer niet waar zijn zeker dat het nu de ganse namiddag niet meer gaat regenen?  Maar spijtig voor de moedigen, en gelukkig voor mij, zijn er in de loop van de namiddag toch nog wel enkele buitjes gevallen.  Dus moest ik eigenlijk geen spijt hebben dat ik niet meer vertrokken ben, want ik heb ook mijn deel van de beweging gehad.
    Tijd = 1u30', HR = 141/160, Kcal = 1099.
    Dan nu nog even over het WK-cyclocross.  Proficiat aan Joeri Adams voor zijn prachtige prestatie.  Vooral de manier waarop hij door de laatste bocht ging, langs de buitenkant, was heel professioneel gezien.  Iets meer snelheid dan de anderen die de binnenkant namen, en daardoor ook sneller kunnen optrekken en overschakelen naar zijn topsnelheid.
    In de namiddag bij de beloften stond er helemaal geen maat op Lars Boom.  Veel frisser aan de start verschenen (slechts 6 crossen gereden tegen 27 voor Niels Albert), en supergemotiveerd zoals aan zijn gelaatsuitdrukking te zien was.  Het kan een grote worden, (en dan bedoel ik niet zijn lengte want die heeft hij al) maar dan moet hij wel keuzes maken in de toekomst, ofwel op de weg ofwel meer in het veld gaan rijden.  Dan staan er ons nog mooie jaren van strijd te wachten, want het moeten niet altijd en overal de Belgen zijn die winnen.

    >> Reageer (1)
    25-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 24 Januari 2007
    Spinning !!!
    We zijn er nog maar pas buiten of daar zijn we reeds terug in "Het Atelier" voor onze wekelijkse spinning.  Pascaleke was gaan skiën en werd vervangen door Daniel.
    Een totaal ander soort opvatting van de les.  Voor de mannen was dat goed meegevallen, aan de commentaar in de kleedkamer te horen, maar bij de vrouwen was er nogal wat kritiek blijkbaar. 
    Maar ja, smaken verschillen en voor iedereen goed doen is niet gemakkelijk.
    In elk geval, ik had er geen problemen mee:  de les was goed opgebouwd met in het begin veel klimwerk en in de tweede helft het snellere benenwerk.
    Tijd = 1u12', HR = 135/168, Kcal = 834.
    Dus aan de cijfers te zien alles normaal, zoals dat meestal elke woensdag het geval is.

    >> Reageer (0)
    22-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 21 Januari 2007
    Het was dus inderdaad, zoals ik reeds vooraf vreesde, weeral van het goede een ietsie-pietsie teveel.  Eerst op die babyborrel en daarna de clubvergadering met vooral de receptie achteraf bleken een overdaad aan alcohol te hebben geleverd.  Niet dat ik daar op het moment zelf enig ongemak van voelde, maar deze morgen was het toch niet de meest frisse man die reeds vroeg uit de veren moest.  De spinning marathon kwam eraan, en als ge daarvoor ingeschreven zijt moet ge daar dan ook maar naar toe, vind ik.  Dat was in onze jongere tijd ook zo met voetballen: wie zaterdagavond (en nacht) kan uitgaan en veel pinten kan drinken, moet er zondagmorgen om 10 uur maar staan om tegen de bal te trappen.  Ge laat uw kameraden niet in de steek voor een paar pintjes teveel.  Tenslotte kiepert ge die toch altijd zelf naar binnen.
    Gelukkig was ik niet zo stom geweest om de grote held uit te hangen en in te schrijven voor de volle zes uren, want dat was me waarschijnlijk toch niet gelukt.  Maar twee uren moesten volstaan om toch een goed gevoel te hebben achteraf dat ge toch een (kleine) prestatie had geleverd.
    De gegevens zeggen ook niet alles, vermits er steeds een periode van inrijden en cooldown in vervat zit, waarbij de hartslag veel lager ligt dan tijdens de echte les.
    1e uur: tijd = 1u05', HR = 134/167, Kcal = 756
    2e uur: tijd = 1u10', HR = 139/163, Kcal = 840
    Dus in totaal 2u15' met 1596 calorien verbruikt.  Al bij al ben ik toch tevreden.
    Verder wil ik toch nog mijn bewondering uitdrukken voor de mannen, en zelfs vrouwen, die de zes uren hebben volgemaakt.  Ik vraag mij af hoeveel die uiteindelijk verbruikt hebben.  Dat zullen wel andere getallen zijn, waarvan wij alleen maar kunnen dromen.  Maar ja, zij zijn dan ook nog zoveel jonger.  Een magere troost voor al wie al een dagje ouder wordt.

    >> Reageer (1)
    20-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 20 Januari 2007
    Oei, oei, oei, het wordt een drukke dag vandaag.
    Woensdagavond na de spinning en het gebruikelijke drankje achteraf, namen we afscheid met de woorden : "tot zaterdagnamiddag als het droog blijft".
    Maar nu is mijne frank (of eurocent) gevallen.  Ik kan helemaal niet gaan fietsen deze namiddag.   En het weer heeft er deze keer helemaal niets mee te maken.  Ik moet namelijk naar een babyborrel.  Dus van de nood een deugd gemaakt en weer de rollen op om wat los te rijden in het vooruitzicht van de spinning marathon morgenvoormiddag.  Rustig de beentjes laten ronddraaien.
    Tijd = 1u30', HR = 132/142, Kcal = 982.
    Het is toch beter als niets doen, want wie weet wat moet ik deze namiddag allemaal achter de kiezen proppen van zoetigheid, koffie en/of alcohol.  
    En dan volgt er vanavond nog de clubvergadering van de Schapekoppen met daarna een receptie ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan.  Jonge, jonge, dat belooft weeral voor morgenvroeg.  Misschien kleine oogjes en slappe benen ?   Maar dat zien we morgen dan wel weer.  We hebben immers vroeger al andere watertjes doorzwommen.

    >> Reageer (1)
    18-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 17 Januari 2007
    Een gewone woensdag met weinig uitschieters.
    Alleen de spinning 's avonds staat op het programma.
    En ook hier niets speciaals te melden: alleen goed doortrappen op de pedalen en zien wat na de les de resultaten zijn.
    Tijd = 1u10', HR = 146/172, Kcal = 950.
    Dus eigenlijk ook niets speciaals, en in de lijn van de vorige spinninglessen.
    Nu hopelijk zaterdag nog eens buiten rijden (als het niet meer stormt) en dan zondag de spinning marathon.  Dus toch weer iets om naar uit te kijken.

    >> Reageer (1)
    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 13 Januari 2007
    Ja, ja, ja, ik weet al wat sommigen weeral zullen zeggen : de flauwerik, bang van een beetje nat. En inderdaad, ik had nu eens effekens geen goesting om weeral ne keer op natte wegen mezelf en vooral mijne velo nog eens supervuil te maken.  Dus had ik reeds voor de middag beslist dat het nog eens rollenwerk ging worden, en alles reeds klaargezet (fiets op de Tacx en radio met CD). 
    En het ging goed.  Zoals een tijdje geleden gezegd werd nu gedaan, namelijk 2 uren goed de trappers laten rondgaan, en dat in het vooruitzicht van de spinning marathon volgende week zondag.
    Ik had alles ingedeeld in 3 stukken: het eerste halfuur als herstel/vetverbranding, dan een uur extensieve duurtraining maar toch zonder echt te forceren, en tenslotte terug een halfuur in de herstel/vetverbrandingszone.  Dit alles gaf volgend resultaat :
    1. Tijd = 30', HR = 135, Kcal = 339
    2. Tijd = 60', HR = 148, Kcal = 786
    3. Tijd = 30', HR = 134, Kcal = 342
    Als algemeen totaal kom ik zo aan 2 uur trainen met een gemiddelde HR = 141 en 1467 Kcal.
    Dus ge ziet, waar een wil is, is een weg.  Als ge 2 uren buiten kunt rijden moet dat binnen ook kunnen.  Al is het niet zo vanzelfsprekend, vermits het wel veel vlugger gaat vervelen, en er buiten de vier muren waar ge tussen zit verder niet veel te zien is.  Het enige voordeel hierbij is dat het veel gemakkelijker gaat om specifiek binnen bepaalde trainingszones te blijven, tegenover buiten rijden waar de wind toch de grootste rol speelt.  Maar ondanks alles gaan we toch maar hopen op beter weer volgende week.

    >> Reageer (1)
    11-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 10 Januari 2007
    Vandaag de Scheldecross op Sint-Anneke.  Een mooie omloop met goed overzicht en alle vedetten aan de start.  Maaaar, de weergoden hebben er weeral eens anders over beslist.  De voorspellingen voor de namiddag waren slecht : veel wind en vooral veel regen.  Dat is nu al het tweede jaar op rij dat ze voor die cross slecht weer hebben.  Reken daar ook nog eens het uitgeregende dernycriterium en vooral ook het Belgisch kampioenschap bij, en dan kunt ge u al beginnen afvragen of het nog wel zin heeft om in Antwerpen nog iets met wielrennen te organiseren.  Dus wij maar thuisgebleven en wachten tot 's avonds om te gaan spinnen. 
    Na een paar rustige trainingen er nu nog eens stevig tegenaan, dat moet toch kunnen (nietwaar Hank ?)
    Tijd = 1u10', HR = 149/172, Kcal = 953. 

    >> Reageer (1)
    07-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 6 Januari 2007
    Nog maar eens echt pokkenweer met veel wind maar vooral veel regen.  Geen weer om een hond door te jagen, dus zullen wij maar zo slim zijn om ook binnen te blijven.  En zoals meestal in die omstandigheden weer de rollen op.  Deze keer er eens echt een rustige training van maken, dwz een langere tijd aan een gemiddeld hartslagritme.  Ik ging ervoor om mijn cd-tje van 80 minuten nog eens volledig te beluisterenn terwijl ik op de fiets zat, maar het ging eigenlijk verbazend goed en ik heb er dan nog maar een paar melodietjes van een ander schijfje aan vastgeplakt.  En nu ik toch bezig was begon ik er aan te denken om de twee uren vol te maken, maar dat bleef uiteindelijk toch maar bij een gedachte.  Na 1u45' heb ik dan maar besloten om af te stappen.  Maar toch ga ik dat nog eens doen (denk ik toch).  Alleen weet ik nu nog niet wanneer.  Misschien als het weer wat meezit, dus als het droog blijft en we terug buiten kunnen rijden dat er zelfs helemaal niet meer van zal komen.  Dan is het maar zo.
    Nog een bijkomende gedachte: terwijl ik op de rollen zat en de regen zo ongenadig naar beneden kwam moest ik aan Hank denken, die op datzelfde ogenblik de stoere bink ging uithangen door in Oostende efkens in de zee te gaan zwemmen.  Maar als het daar ook regende zoals hier, kon hij evengoed op het strand blijven staan, dan was hij misschien even nat geworden.  Brrr, brrr, ik zal die gedachte maar snel verdrijven en mijzelf verder in het zweet trappen, dat is toch veel warmer.
    Gegevens: Tijd = 1u45', HR = 133/147, Kcal = 1180.

    >> Reageer (1)
    04-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 4 Januari 2007

    Na Nieuwjaarsdag met familiebezoekjes en vrienden gaan bezoeken, met wat eten en alles met het nodige vocht overgoten, was het dinsdag de grote crossdag op Het Ster.  Stelde qua echte crossers niet veel voor maar de enige echte nummer één van de wereld was er wel.  Als ge ziet hoe die na toch wel twee zware crossen er toch nog een derde dag tegenaan gaat, waar zitten wij dan met onze fietstochtjes op zaterdag ?  Die vliegt daar door de modder met de handen bovenop het stuur en blijkbaar zonder felle inspanning, om dan uiteindelijk toch nog te winnen.  Chapeau !!!
    Ikzelf heb mij dan maar geconcentreerd op mijn eerste inspanning van het jaar, namelijk de spinning op woensdagavond.  En na alle voorgaande speciale dagen viel dat toch nog wel mee.
    Met opwarming erbij toch 1u12' getrapt.  HR = 142/169, Kcal = 916.
    Zoals het spreekwoord zegt: goed begonnen is half gewonnen.
    Nu alleen nog de lijn doortrekken en niet verzwakken.


    >> Reageer (2)
    02-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 2 Januari 2007
    GELUKKIG NIEUWJAAR
    aan iedereen, veel geluk en vooral een goede gezondheid toegewenst.
    Tijd nu voor onze nieuwjaarsbrief.

    Liefste Peter,
    Ik zal nu in dit nieuwe jaar mijn best blijven doen, en ik beloof dat ik dit jaar niet meer ......
    .....
    maar wel ....
    .....
    Uw lief doopkind.

    Voila, die goede voornemens zijn weeral gemaakt, maar die ga ik nu wel niet aan de grote klok hangen.  Anders wordt ik daar later door sommigen zeker op afgerekend in geval ik een zwak moment moest kennen en iets niet zou kunnen waarmaken.

    >> Reageer (1)


    Archief per maand
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!