Groninger
Inhoud blog
  • Schoolboek,ik had andere.
  • boek
  • Kazan de wolfshond
  • verkeersbord
  • Zie je de mensen schrikken.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    allerhande
    29-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde Vinken
    Blinde Vinken met Peultjes en Abrikozen Ingredienten Voor 4 Personen:

    - 4 blinde vinken
    - 250 gr peultjes (blik)
    - 200 gr abrikozen
    - 2 eetlepels boter of olie
    - 1.5 eetlepel sojasaus
    - worcestersaus
    - 1 eetlepel vloeibare honing
    - instantsausbinder
    - 1/2 blokje kippenbouillon
    - peper en zout

    Bereidingswijze Verhit de boter in een stoofpot en kleur de blinde vinken goudbruin aan de zijden. Voeg een scheutje water toe, dek af en laat ze 20 minuten zachtjes sudderen. 

    Kook intussen de peultjes gaar (vers: 10 minuten, diepvries : 5 minuten) in licht gezouten water. Plaats geen deksel op de kookpan, zo blijven de peultjes mooi groen. Laat uitlekken. 

    Laat de abrikozen uitlekken en vang ongeveer 3 eetlepels sap op. Snij de abrikozen middendoor. 

    Haal de blinde vinken uit de stoofpot en hou ze warm. Giet het meeste braadvet weg. Maak de braadresten los met 1.5 dl water en 3 eetlepels abrikozensap. Voeg 1/2 blokje kippenbouillon, 1.5 eetlepel sojasaus, enkele druppels worcestersaus en 1 eetlepel honing toe. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout. 

    Meng de peultjes en de abrikozen door de saus. Schep de saus rond het vlees en dien op met basmatirijst . 


    Ingredienten Voor 8 Personen:

    - 1 grote bloemkool, in roosjes
    - 800 gr broccoli, in roosjes
    - peper, zout, muskaatnoot
    - 200 gr gekookte ham, in blokjes 
    - 4 eieren
    - 4 dl slagroom
    - 200 gr geraspte emmenthaler
    - 2 eetlepels paneermeel
    - 4 eetlepels zonnebloempitten

    Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 200°C. 

    De bloemkool en broccoli, apart koken in ruim gezouten water, met koud water afspoelen (voor de kleur) en laten uitlekken. Bloemkool, broccoli en ham in een beboterde ovenschaal schikken. 

    Eieren met de slagroom, peper, zout en muskaatnoot loskloppen. 100 gr kaas door dit mengsel roeren en dit mengsel over de kool schenken. Zonnebloempitten hierover strooien. Afwerken met de rest van de kaas en met het paneermeel. 

    Dit gerecht ongeveer 20 minuten in de hete oven plaatsen. 

    Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen. 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Categorieën


    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Categorieën

    Categorieën

    Categorieën

    Categorieën

    Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 12-2012
  • 11-2012

    Inhoud blog
  • Schoolboek,ik had andere.
  • boek
  • Kazan de wolfshond
  • verkeersbord
  • Zie je de mensen schrikken.

    Gastenboek
  • groninger
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • kerstwensen
  • Groetjes
  • Hallo

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Categorieën

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Categorieën

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen. allerhande


    Archief
  • Alle berichten

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Categorieën

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Gastenboek
  • groninger
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • kerstwensen
  • Groetjes
  • Hallo

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Inhoud blog
  • Schoolboek,ik had andere.
  • boek
  • Kazan de wolfshond
  • verkeersbord
  • Zie je de mensen schrikken.

    Over mijzelf
    Ik ben simon
    Ik ben een man en woon in westervoort (nederland) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 23/02/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Ben zeer meelevend,help veel anderen,ben weduwnaar,heb een hond,en hobby:Pc,wandelen,op visite gaan.Analist chemie,sterkstroom monteur,kan boekbinden.
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!