Op het terrein stonden grote schermen waarop gewaarschuwd werd voor alle gevaarlijke drugs.© BB

Voor kleine 42.000 euro aan boetes geïnd op Extrema Outdoor voor drugsbezit

Houthalen-Helchteren -

De politie heeft tijdens het driedaagse festival Extrema Outdoor in Houthalen net geen 200 festivalgangers betrapt die drugs op zak hadden. Samen kregen ze minnelijke schikkingen voor een kleine 42.000 euro. Alle boetes werden meteen betaald via een QR-code of overschrijving.

Mireille Maes

Na drie dagen feestvieren maakten het parket Limburg en de politie Carma een eindbalans op van het festival Extrema Outdoor in Houthalen. Parketwoordvoerder Pieter Strauven benadrukt eerst en vooral nog eens de goede samenwerking tussen parket, organisatie en politie.

198 bezoekers kregen een minnelijke schikking - een geldboete tussen de 75 en de 500 euro - omdat ze drugs bij hadden. De drugs werden ook in beslag genomen. Over het hele weekend werden elf personen gearresteerd omdat ze in het bezit of onder invloed waren van drugs en/of drank en daardoor moeilijkheden veroorzaakten. Deze festivalgangers werden ter ontnuchtering tijdelijk van hun vrijheid benomen.

© Bart Borgerhoff

© Boumediene Belbachir

De uil was maar één van de meer dan 20 gevaarlijke pillen die het drugslabo vond.© Boumediene Belbachir

Er werden ook drie dealers gearresteerd. Een van hen wordt via snelrecht berecht. Een tweede verscheen voor de onderzoeksrechter. Het onderzoek naar de derde dealer werd overgenomen door het parket Oost-Vlaanderen.

Tijdens het festival werden in totaal elf warnings uitgestuurd voor acuut gevaarlijke drugs. Deze waarschuwingen werden gedeeld via de infoschermen op het terrein, op de website van het festival en via de sociale media.

Italianen

Drie Italianen werden gearresteerd voor grijpdiefstallen. Of de drie in bende handelden, is onduidelijk. Maar de diefstallen gebeurden wel telkens op dezelfde manier: de halsketting werd van de hals afgetrokken. In totaal ging het om een tiental feiten. Een van de slachtoffers reageerde vrijdag snel en zette de achtervolging in. Hij kon de dader staande brengen, waarna diens kompaan probeerde te bemiddelen. Maar het slachtoffer hield beide mannen bij zich totdat security ter plaatse kwam. De dief werd gearresteerd. De drie gauwdieven werden bij de onderzoeksrechter voorgeleid en aangehouden. Ze zijn opgesloten in de gevangenis van Hasselt.

© Bart Borgerhoff

De politie Carma vraagt slachtoffers van diefstal op of rond de terreinen van Extrema Outdoor om aangifte te doen bij een politiepost in zijn/haar woonplaats.

Spiking

Vrijdagavond werden twee festivalgangers onwel nadat er een onbekende substantie in hun drankje gedaan werd. De politie kon twee verdachten, een 30-jarige vrouw en een 29-jarige man uit Nederland, identificeren en arresteren. Zij werden meegenomen voor verhoor en mochten na verhoor het commissariaat verlaten. Het onderzoek naar beiden wordt verdergezet.

Er werd geen enkel zedenfeit vastgesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer