Het wordt bibberen: sneeuw en vrieskou op komst

© Shutterstock

Met nachtvorst en waarschuwingen voor gladde wegen lijkt de winter stilaan echt in het land. Ook de komende dagen blijft het winters koud. Overdag flirten de temperaturen met het vriespunt en dinsdag is er mogelijk sneeuw op komst.

nadb, jvh

Zondag wordt het op de meeste plaatsen zonnig, maar langs de Franse grens is er eerst nog veel bewolking. De maxima liggen tussen -1 en 3 graden. Zondagnacht is het overal helder of lichtbewolkt, met hier en daar vorming van nevel of lokaal enkele aanvriezende mistbanken. Overal gaat het stevig vriezen, met minima van -7 tot -11 in de Ardennen, en elders -4 tot -7. Dat meldt het KMI.

Maandag wordt het dan ook koud en nevelig. Overdag is het bijna windstil, zonnig en droog. In de Hoge Ardennen klimt het kwik niet voorbij het vriespunt, aan zee wordt het tot 4 graden.

Dinsdag trekt een storing met (lichte) sneeuw vanaf het noordwesten door ons land. In de meeste regio’s valt een paar cm sneeuw, en in de loop van de dag wordt het overwegend droog over het westen en later ook in het centrum. In de Ardennen komen de maxima nog iets lager uit, op -3, rond het vriespunt in het centrum en 3 graden aan zee.

Woensdag is er eerst kans op aanvriezende mist. Daarna is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Er kan nu en dan nog wat smeltende sneeuw of sneeuw vallen. We krijgen maxima van -2 graden in de Hoge Venen tot 3 graden aan de kust. Donderdag verwacht het KMI droog weer met opklaringen, bij maxima rond -3 graden in de Hoge Venen, 2 graden in het centrum 4 graden aan de kust.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen