© Raymond Rutten

Voetbal Vlaanderen organiseert wandelvoetbaltoernooien voor ‘OldStars’

Massemen heeft dinsdagnamiddag in het stadion van Oud-Heverlee Leuven het allereerste Belgische toernooi voor OldStar-teams, ofwel wandelvoetbalclubs voor 55+’ers, gewonnen. Voetbal Vlaanderen stimuleert de opgang van deze nieuwe voetbalvariant voor 55-plussers met inspiratiesessies en een gloednieuwe toernooikalender. “Wandelvoetbal krijgt meer en meer zijn ingang in Vlaanderen”, verklaart projectcoördinator Stefan Verheyen.

Enkele jaren geleden kwam wandelvoetbal als nieuwe voetbalvariant overgewaaid uit Engeland en Nederland, vandaag zijn er in Vlaanderen een twintigtal clubs actief. De spelregels zijn aangepast aan de oudere leeftijd van de “OldStars”. Wedstrijden worden met 5 tegen 5 gespeeld, lopen is niet toegestaan en er staat geen doelman tussen de palen. Bovendien mag het leer niet boven heuphoogte komen.

“We organiseren inspiratiesessies voor geïnteresseerde clubs om aan de toenemende vraag te voldoen. Vaak speelt een Pro League-club gastheer en worden de amateurclubs uit de regio uitgenodigd. Iedere club die nadien start, krijgt een starterspakket van Voetbal Vlaanderen en neemt deel aan het vervolgtraject”, legt Verheyen uit. “Hoe meer clubs ermee starten, hoe meer we de vraag kregen om wedstrijden te kunnen spelen. Vandaar dat we een toernooikalender hebben opgesteld.”

Het eerste van dergelijke toernooien vond dinsdag plaats op de terreinen van OH Leuven. Crossing Vissenaken, Club Brugge, de Kapelse OldStars (Kapelle-op-den-Bos), Massemen, KRC Genk en AA Gent gingen sportief de strijd met elkaar aan. Massemen mocht de trofee in de lucht steken, AA Gent ging met de Fairplay-beker aan de haal. De oudste deelnemer telde liefst 81 lentes, de gemiddelde leeftijd van alle zes spelers bedroeg 64 jaar.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer