© AFP

Pieters moet leiding delen op Abu Dhabi Championship golf : “Al bij al tevreden”

Met nog één ronde te spelen moet Thomas Pieters op het Abu Dhabi Championship golftoernooi (EPGA/2.700.000 euro), na een derde ronde van 67 slagen, de koppositie delen met de Engelsman Ross Fisher. Op de plaatselijke golfbaan van Abu Dhabi zette Thomas Detry de op één na beste ronde van de dag neer in 64 slagen waarmee hij naar een gedeelde zesde plaats is geklommen.

Pieters begon goed aan zijn derde ronde. Zo putte hij vier birdies weg op de eerste negen holes. Vanaf de tiende hole zag hij tot drie keer toe de bal op de rand van cup wegdraaien, maar op de zestiende hole viel er nog een birdie. Op de laatste twee holes miste de 25-jarige Antwerpenaar zijn afslag, desondanks kon hij de par houden. Na zijn foutloze ronde van vijf onder par, telt hij net als Fisher 199 slagen, zeventien onder par. Hij is hiermee één slag beter af dan de Noord-Ier Rory McIlroy, de voormalige nummer één van de wereld.

“Ik nam op de eerste negen holes een goede start,” verklaarde Pieters na afloop. “Op de volgende holes wilden de birdies niet vallen, wat een beetje frustrerend was. Mijn caddy liet weten dat ik geduldig moest afwachten waarna ik op de zestiende hole vrijwel niet meer kon missen. Aan het einde van mijn parcours, waar je op de achttiende hole normaal een birdie moet maken, liep het gewoon fout. Maar al bij al ben ik tevreden. Ik kijk al uit naar zondag.”

Thomas Detry zette een foutloos parcours neer van 64 slagen. Na een birdie op de eerste hole moest de 25-jarige Brusselaar wachten tot de zevende hole voor zijn tweede birdie viel. Op de volgende vier holes vielen er nog birdies waarna hij op hole dertien zijn zevende birdie wegputte. Op de zeventiende hole lukte hij nog een birdie van pakweg 18 meter waarmee hij uitkwam op acht onder par en een gedeelde zesde plaats. In de tussenstand telt Detry drie slagen meer dan het duo Pieters-Fisher.

Nicolas Colsaerts startte met birdies op de holes één en vijf waarna hij twee bogeys op zijn kaart moest schrijven. Op de volgende negen holes noteerde hij par. Op de laatste hole lukte Colsaerts nog een birdie. Met zijn ronde van 71 slagen, één onder par, moest hij negen plaatsen inleveren en sloot hij dag drie af op een gedeelde 39e stek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer