Fabian ‘Farbeon’ Saucedo richt zich tot de luisteraars.© Dirk Kerstens

Amerikaans hiphopcollectief Cypher Connect verzorgt workshop bij Kras: “Hiphop is meer dan alleen een muziekgenre”

Borgerhout -

Hoog bezoek bij Kras Jeugdwerk in de General Eisenhowerlei woensdagnamiddag. Het Amerikaanse hiphopcollectief Cypher Connect kwam langs in Borgerhout voor een workshop waarbij muziek gebruikt wordt om een dialoog te starten over uiteenlopende thema’s.

lava

Van 16 tot 19 april houdt het Amerikaanse hiphopcollectief Cypher Connect halt in verschillende Belgische steden om er workshops te geven aan jongeren tussen 15 en 21 jaar. De leden van het collectief, waaronder kunstenaar en activist Fabian ‘Farbeon’ Saucedo en voormalig wereldkampioen beatboxen Kaila Mullady, grijpen tijdens de workshop muziek aan als een instrument om een dialoog te straten over onderwerpen als diversiteit, burgerrechten en gendergelijkheid. 

Het collectief zorgde voor een streepje muziek.© Dirk Kerstens

“Hiphop is meer dan alleen een muziekgenre. Het speelt een rol in sociaal activisme en kan dienen als een krachtig instrument voor gemeenschapsbetrokkenheid, wederzijds begrip en culturele expressie”, klink het.

Het bezoek van Cypher Connect kaderde in het Arts Envoy-programma van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze week hielden en houden de Amerikanen halt in Ottignies, Leuven, Luik, Charleroi en Brussel.

Uitleg van Fabian ‘Farbeon’ Saucedo.© Dirk Kerstens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Jong in Antwerpen