© rr

Schepencollege telt twee nieuwkomers en nieuwe bevoegdheid

Met Kurt Verberckt (CD&V) en Caroline Van Vracem (Groen) zijn er twee nieuwkomers in het schepencollege. Beide kandidaten kwamen voor het eerst op. Een aantal bevoegdheden werd herverdeeld. Met Dierenwelzijn komt er een nieuwe bevoegdheid bij.

bar

Coalitiepartners CD&V/Groen en sp.a kwamen maandag al overeen dat CD&V naast burgemeester Luc Bouckaert (57) twee schepenen mocht leveren, evenveel als Groen. Coalitiepartner sp.a houdt nog één schepen over. Naast de automatische bevoegdheden voor de burgemeester (Politie, Brandweer en Burgerzaken) neemt Luc Bouckaert er dit keer ook Openbare Werken bij. Hij blijft ook bevoegd voor Communicatie & Informatie.

Eerste schepen Jenne Meyvis (37, Groen) behoudt de bevoegdheden Milieu, Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening en neemt er nu ook Lokale Economie en Industrie en Dierenwelzijn bij. Koen Scholiers (40, CD&V) blijft tweede schepen met dezelfde bevoegdheden als in de vorige legislatuur: Sport, Jeugd, Middenstand en Verenigingsleven. Daar komen nu nog wel Toerisme en Feestelijkheden bij.

Derde schepen Kristien Vingerhoets (46, sp.a) behoudt Personeel en krijgt Onderwijs, Buitenschoolse Kinderopvang en Wonen.

Succesvol

Nieuwkomer Kurt Verberckt (CD&V, 53) gaat zich als vierde schepen met zijn achtergrond in het bankwezen ontfermen over Financiën. Hij combineert dat met Sociale Zaken, Gezin en Senioren. Verberckt wordt ook voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst, dat is opgericht vanwege het samengaan van gemeente en OCMW.

Caroline Van Vracem (Groen, 29), voormalig voorzitter van de jeugdraad, sluit het rijtje met de bevoegdheden Cultuur, Patrimonium en Ontwikkelingssamenwerking. Voor Kurt Verberckt en Caroline Van Vracem werd hun eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen meteen een groot succes. Ze werden respectievelijk vanop plaats 14 en 13 verkozen.