dinsdag 21 augustus 2018 - TV & Radio
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Frank Bahnmuller

SOAP

‘Familie’-acteurs in de wolken door nieuwe studio’s

“Eindelijk deftige wifi”

Verandering van spijs doet eten. En dan hebben we het niet over het liefdesleven van Lars, het personage van Kürt Rogiers (47) in ‘Familie’. Rogiers en zijn collega-acteurs rijden sinds deze week niet meer naar Boortmeerbeek voor de opnames, maar naar Lint. Daar vallen de nieuwe studio’s met onder meer een kapsalon zeer in de smaak, ook bij Lien Van De Kelder (35).

Al sinds 1991 rijden de acteurs van ‘Familie’ naar Boortmeerbeek – tussen Mechelen en Leuven – voor de opnames van de langstlopende soap van Vlaanderen. Sinds gisteren staat hun gps-toestel ingesteld op Lint, bij Kontich. Dat is wennen, zegt Kürt Rogiers. Hij draait iets meer dan twee jaar mee op de set: “Ik moet mijn weg naar de nieuwe studio’s nog een beetje zoeken. In principe ben ik nu sneller op het werk (Lint ligt twintig kilometer dichter bij Rogiers’ woonplaats Zele, nvdr.). Ik probeer de Kennedytunnel te vermijden en rij via Boom, dat gaat voorlopig goed. File of niet, ik heb het ervoor over.” Voor Lien Van de Kelder, die sinds vorig jaar Marie speelt, is de woon-werkverplaatsing een eitje geworden: “Ik neem de trein in Berchem en dertien minuten later stopt die hier voor de deur in Lint.”

Tweede thuis

Rogiers is in zijn nopjes over zijn nieuwe werkplek. “We maken een programma dat elke dag op tv te zien is. Dat betekent dat zo’n studio al snel een tweede thuis wordt. We staan hier in mijn loge: ik ga vaker in deze ruimte zitten dan in mijn eigen living. Neem nu mijn schema van vandaag: ik heb in de voormiddag twee scènes en in de late namiddag nog vijf. Daartussen zitten zes scènes waarvoor ik niets te doen heb. Dan is het fijn om een mooie loge te hebben waarin je in een gemakkelijke zetel kan liggen, een beetje kan bijstuderen, de scènes in de studio op een scherm kan volgen of het nieuws kan bekijken. De oude loges in Boortmeerbeek waren niet zo modern, ook niet zo aangenaam qua geur, en de wifi was er héél slecht. (lacht) Hier zijn we echt verwend. Laten we hopen dat het afstraalt op de serie.”

Lien Van de Kelder is het daar helemaal mee eens: “Als we ’s morgens naar de schmink gaan, zijn de dames van de make-up blij dat het licht hier zoveel beter is. Ik heb net een korte scène gespeeld op de nieuwe set: die is duidelijk minder gehorig, beter bestand tegen lawaai van regen en vliegtuigen. En er is airco, dat hadden we vroeger niet. In de zomer staan we met winterkleren op de set, dat is heel warm. Ik mis alleen de nostalgie van de serie ‘Zone Stad’ die we in de oude studio’s opnamen. Maar we zullen hier wel onze eigen geschiedenis opbouwen.”

 Frank Bahnmuller

Nieuw decor

Gevangenis krijgt snel een bewoner

Nagelnieuw op de set van ‘Familie’ is de gevangenis, compleet met een cel, een refter en een ruimte voor de cipiers. Die gevangenis zal vrij snel in beeld komen wanneer het nieuwe seizoen van ‘Familie’ op 27 augustus van start gaat. De cel zal ook een bewoner krijgen, alleen is de vraag natuurlijk wie. Aan het einde van vorig seizoen bleek Amélie (Erika Van Tielen) neergestoken. Hoofdverdachte volgens velen is Véronique (Sandrine André), die haar halfzus na een ruzie toebeet dat ze “te lui, te dom en te laf” was “om een echte Van den Bossche te zijn”. De dader kan natuurlijk ook Marie (Lien Van de Kelder) zijn, die eerder al haar eigen moeder vergiftigde. En dan is er nog de drugsbende die Amélie op de hielen zat. (tdl)

 FRANK BAHNMULLER

Roel Vanderstukken

“Hier hangt een fris luchtje”

De horlepiep zal Roel ‘Benny’ Vanderstukken (41, foto) niet gedanst hebben toen bleek dat de studio’s van ‘Familie’ naar Lint verhuisden: zijn reistijd zou er weleens op kunnen verdubbelen. “Als ik een draaidag heb die om halfacht begint, zal ik toch om halfzes moeten vertrekken. En dan zou ik pas om negen uur ’s avonds kunnen thuis zijn, dat zijn lange dagen. Maar ik wil niet zeuren, zeker niet als ik zie hoeveel tijd en energie er is geïnvesteerd om ons een warm welkom te geven. Ik moet mijn weg nog zoeken, maar je voelt dat hier een fris luchtje hangt. Dat luchtje hangt ook in onze hoofden.”(tdl)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws