beschuldiging

Open VLD behoudt vertrouwen in Vautmans na beschuldigingen van ex-medewerkers

© Frank Abbeloos

Open VLD behoudt vertrouwen in Europees lijsttrekker Hilde Vautmans na anonieme beschuldigingen in Knack over misbruik van middelen en een toxische werksfeer.

“Het is moeilijk om je te verdedigen tegen anonieme aantijgingen”, zei Open VLD-voorzitter Tom Ongena in De zevende dag. “Dan moet men maar een klacht indienen. Dan kan alles onderzocht worden en kan Hilde zich verdedigen. Alles is volgens de regels verlopen, garandeert ze me.”

Vautmans wordt er in Knack anoniem door een tiental ex-medewerkers onder meer van beschuldigd Europese medewerkers te verplichten vakantie te nemen om voor haar in de omgeving van Sint-Truiden verkiezingsflyers te verdelen. Volgens Knack stond ook jarenlang een buurtbewoner op de Europese loonlijst als ‘plaatselijk medewerker’, hoewel hij geen Europees werk verrichtte, maar optrad als manusje-van-alles voor de familie. Vautmans wordt in Knack door de ex-medewerkers ook beschuldigd van een toxische werksfeer. Over geen van de feiten is een klacht ingediend.

“Ik kan alle aantijgingen tegenspreken met documenten”, zegt Vautmans in Het Belang van Limburg, waarna een verdediging volgt op elk van de aantijgingen. Ze haalt onder meer een mail aan van het hoofd van financiën van de liberale fractie in het Europees Parlement. (cv)