Speurders vonden een Porsche, Land Rover en Jaguar
Beeld: Unsplash

Luxe-auto's, villa en golfkarretje in beslag genomen: speurders zoeken 3,4 miljoen bij oplichter die niets terugbetaalt

Op 8 plekken in ons land hebben speurders huiszoekingen uitgevoerd om geld te recupereren van een 50-jarige veroordeelde man. Porsches, Land Rovers en Jaguars gingen aan de ketting, en de speurders legden beslag op verschillende panden. De man moet ook 3,5 jaar naar de cel voor een extra veroordeling in Zwitserland.

3,4 miljoen euro. Zoveel verbeurd verklaard geld probeerde het Antwerpse parket maandag te vinden op 8 verschillende locaties in het land. Er waren huiszoekingen in Aartselaar, Antwerpen, Brussel, Genk, Knokke-Heist, Lummen, Waregem, Zonhoven en Zoutleeuw.

Speurders hebben daarbij beslag gelegd op een villa, een aantal appartementen, bromfietsen, speedpedelecs en een golfkarretje. Ook een collectie luxe-auto's ging aan de ketting. De man bezat onder meer een Porsche, Land Rover, Jaguar en Ford Mustang.

Verborgen kapitaal

De acties kaderen binnen de veroordeling van een 50-jarige Antwerpenaar die verblijft in Knokke. In 2013 kreeg hij 3 jaar met uitstel voor schriftvervalsing, oplichting en witwas. Een som van 3.709.413,23 euro werd toen verbeurd verklaard.

"Op dit moment staat nog een bedrag van 3,4 miljoen euro open. Uit het onderzoek is ook gebleken dat er nooit een vrijwillige betaling werd gedaan en ook uit het vonnis bleek dat de 50'er zijn werkelijke vermogen afschermde via vennootschappen", aldus het Antwerpse parket.

De man moet intussen ook een Zwitserse celstraf van 3,5 jaar bij ons uitzitten

Kristof Aerts, Parket Antwerpen

Bij de huiszoekingen zijn 7 mensen aangetroffen die verhoord zullen worden. Het Antwerpse parket laat verder weten dat de man alsnog naar de cel moet. "De man had in Zwitserland een openstaande straf van 3,5 jaar. Na een akkoord is besloten dat hij die bij ons mag uitzitten", aldus parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Het West-Vlaamse parket voerde nog 6 extra huiszoekingen uit in een ander gerechtelijk onderzoek naar de man wegens oplichting en witwas. 

Meest gelezen