VIDEO. Portugese club brengt 45-jarige speler zonder enige ervaring in: absurde wissel blijkt gelinkt aan… Paris Hilton

Ophef in het Portugese voetbal. Niet omdat Sporting kampioen speelde, wel omwille van een opmerkelijke invalbeurt in de tweede klasse.

Vincent Van Genechten

Daar speelde Länk FC Vilaverdense - een satellietclub van eersteklasser Braga - afgelopen weekend een cruciale wedstrijd. Bij een nederlaag zou het zijn lot bezegelen en zakken naar het derde niveau en in de 86ste minuut stond Vilaverdense 0-1 in het krijt tegen Torreense. Hoog tijd om alles in de strijd te gooien? Nee, trainer Sergio Machado stuurde de 45-jarige Courtney Reum het veld op en zag zijn team verliezen.

“In de laatste minuten heb ik een beslissing genomen. Niet als coach, maar als vader van deze groep”, klonk het na afloop. “Het was zwaar, maar ik moest het doen voor het welzijn van mijn ‘kinderen’. Deze laatste tien minuten hebben enorm geholpen, zodat mijn spelers niet nog een keer moeten meemaken wat ze hebben meegemaakt. Ik kan niet te veel zeggen, ik kan alleen maar zeggen dat het moeilijk was.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat blijkt? De ingevallen Reum is niet zomaar iemand. Hij is namelijk de schoonbroer van wereldster Paris Hilton, die getrouwd is met de succesvolle ondernemer Carter Reum. Bovendien is Vilaverdense-voorzitter Adrian Johansson een goeie vriend van de twee, waardoor Courtney Reum in de winter een contract tekende bij de club zonder enige ervaring als profvoetballer.

De Amerikaan investeerde kort daarna echter heel wat geld in de Portugese club en nu mocht hij dus zijn droom waarmaken: invallen in een officiële wedstrijd. Dat het de voorlopig laatste wedstrijd van Vilaverdense in de zogenaamde Liga Pro was, kon echter niet op veel sympathie rekenen. “Nooit in mijn leven zou ik mijn spelers in gevaar brengen. Ik moest beslissingen nemen die in strijd zijn met mijn principes, maar het welzijn van mijn spelers is belangrijker dan mijn principes”, aldus Machado nog.

Paris Hilton en Carter Reum, de broer van dus.© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER