© BFM

Twee bewoners in levensgevaar na zware brand in appartement, buur niet verbaasd: “Elektriciteit was niet in orde”

In de Sint-Elisabethstraat in Antwerpen, niet ver van het De Coninckplein, is zaterdagochtend rond 6.35 uur brand ontstaan in een appartement. Twee bewoners, een 61-jarige man en een 68-jarige vrouw, werden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Over die oorzaak is nog geen uitsluitsel, volgens onze informatie wezen de eerste vaststellingen in de richting van de televisie in de living. De hond van het koppel overleed in de brand.

JaTi/SaRe

Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er al een dikke rook zichtbaar. Een 61-jarige man stond op het balkon, volgens getuigen waren de vlammen achter hem duidelijk te zien. De 68-jarige vrouw lag in haar bed. De brandweer kon de twee slachtoffers uit het appartement halen.

© BFM

Ze kregen ter plaatse de eerste dringende zorgen toegediend. Daarna werden ze overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand was kritiek, vooral door de rookinhalatie.

Het pand raakte zwaar beschadigd, de andere appartementen bleven gespaard.

Hond overleden

In de loop van zaterdag kwamen eerst het labo van de gerechtelijke politie en nadien nog een branddeskundige naar het appartement in de Antwerpse Seefhoek om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand. Over die oorzaak is nog geen uitsluitsel, volgens onze informatie wezen de eerste vaststellingen in de richting van de televisie in de living. De hond van het koppel overleed in de brand.

© rr

Het koppel dat naar het ziekenhuis gebracht is, verkeert nog in levensgevaar. Vooral de 68-jarige vrouw is er slecht aan toe. “Ze was al ziek”, reageert buurman François Schuermans (81). “Ze kon nog amper gaan en kwam zo goed als nooit buiten.” De mannelijke bewoner (61) was volgens de buurman niet vaak thuis. “Ik zorgde de laatste tijd eigenlijk voor mevrouw”, zegt François. “Ik liet de hond geregeld uit, deed boodschappen en zette thee.” De vrouw woonde al lang in het gebouw, haar partner trok recenter in. “Ik hoop maar dat ze erdoor komt”, zucht de buurman.

Over de mogelijke oorzaak is Schuermans niet verbaasd. “Toen ik vanmorgen hoorde dat men aan de televisie dacht, schrok ik niet”, zegt hij. “De elektriciteit in het appartement was niet in orde. Dat heb ik vanmorgen nog tegen haar huisbaas gezegd, huur incasseren kan hij wel, maar eens iets repareren niet.”

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM