Eén van de vermiste schoonbroers dood teruggevonden in kanaal

Eén van de schoonbroers uit het West-Vlaamse Jabbeke die sinds maandagmiddag vermist waren, is levenloos aangetroffen. De pick-up waarmee zijn onderweg waren, is donderdagmiddag in het kanaal Brugge-Oostende aangetroffen, meldt het parket van Brugge.

lbo

Op het kanaal tussen Brugge en Oostende werden donderdag zoekacties gehouden naar Patrick Coudeville (62) en Henk Haedens (62). De twee werden maandag voor het laatst gezien toen ze iets gingen eten in restaurant Jolly Sailor in Oostende. Daar zijn ze vertrokken rond 15.30 uur, maar sindsdien ontbrak elk spoor. De familie alarmeerde de politie, die daarop een opsporingsbericht verspreidde.

De twee reden met een blauwe pick-up met gepersonaliseerde nummerplaat. Die werd donderdagnamiddag in het kanaal gevonden, met daarin het levenloze lichaam van Henk Haedens. Patrick Coudeville is nog niet teruggevonden.

Hoe de pick-up in het kanaal is terechtgekomen, is nog niet duidelijk. Alles wijst in de richting van een spijtig ongeval. De speurders vermoeden dat de wagen door de zware sneeuwval van maandag in moeilijkheden is geraakt, aan het slippen ging en daarop in het water is beland.

Er wordt echter nog verder onderzoek gevoerd om alle andere pistes uit te kunnen sluiten.

© michel vanneuville

© michel vanneuville

© michel vanneuville

© michel vanneuville

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER