Eline Berings loopt op WK indooratletiek in dezelfde reeks als outsider Manning

© Photo News

Eline Berings loopt vrijdag om 18u13 (19u13 Belgische tijd) mee in de tweede reeks van de 60 meter horden op het WK indooratletiek in Birmingham. Onze landgenote start vanop buitenbaan twee en neemt het onder meer op tegen de Amerikaanse schaduwfavoriete Christina Manning.

Om zich te verzekeren van de halve finales, die zaterdag afgewerkt worden, moet de 31-jarige Berings zich bij de beste vier uit haar reeks zien te scharen. De top 4 uit de vijf reeksen stoten samen met de vier beste verliezende tijden door.

Berings neemt het in haar reeks op tegen de Italiaanse Elisa Di Lazzaro, de Oostenrijkse Beate Schrott, de Kroatische Andrea Ivancevic, de Amerikaanse Christina Manning, de Noorse Isabelle Pedersen en de Britse Megan Marrs. Met haar seizoensbeste chrono tijdens het IFAM indoor in Gent (8.05) realiseerde Berings de derde tijd van alle tegenstanders in reeks 2. Enkel Manning (7.73), die een jaar geleden op dezelfde piste het Birmingham Indoor Grand Prix won, en Pedersen (7.93) liepen sneller in 2018.

Bij haar laatste deelnames in 2008, 2010, 2012 en 2014 bereikte Berings altijd de halve finales op het WK indoor. In Istanboel zes jaar geleden zette ze met een vijfde chrono haar beste resultaat neer.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen