© Belga, RR

Man die ACV-bediende doodschoot, kon zijn ontslag niet verkroppen

Alles wijst erop dat Sebastian H. (36) uit Werchter ACV-bediende ­Sara Van Passel (38) willekeurig vermoordde. Uit blinde wraak, omdat hij vond dat de vakbond hem niet genoeg hielp na zijn ontslag. “Dit is dramatisch”, zegt zijn ex-werkgever, die vreesde dat Sebastian hem “ook zou ­komen vermoorden”.

raf vanmechelen, alain trappeniers, tim lescrauwaet en dirk coosemans

Loketbediende Sara Van Passel van het ACV in Diest was een willekeurig slachtoffer van een man bij wie de stoppen door­geslagen waren. De Pool Sebastian H. stapte maandag het ­kantoortje binnen en nam een ticket. Toen hij aan de beurt was, schoot hij tweemaal op de jonge mama van een zoontje van tien. Hij richtte zijn wapen op haar collega, maar draaide zich gewoon om en riep in het ­Engels: “De klus is geklaard.” Daarna sloeg hij op de vlucht.

Alles wijst erop dat de moord een willekeurige wraakoefening was omdat H. vond dat de vakbond hem niet genoeg hielp in zijn “strijd” tegen zijn ex-werk­gever. “Ik heb Sebastian een jaar geleden ontslagen, voor de ­derde keer al, na alles samen tien jaar dienst”, zegt de man, een zelfstandige aannemer uit de streek rond Diest. “Sebastian was een goede stielman maar vooral een dronkaard, hij nam drugs en vervalste zijn werk­fiches. Als hij toch kwam werken, voerde hij geen moer uit en hij stuurde bovendien nog de ­sociale inspectie op me af. Zijn leugens hebben me opgezadeld met een gigantische boete. Ik was bijna failliet.”

© Karel Hemerijckx

“Wat er nu gebeurd is, is een absoluut drama. Hij heeft die vrouw, die niks met die hele zaak te maken had, doodgeschoten. Mijn ­andere gasten kennen dat meisje goed. Ze is de vriendelijkste en meest behulpzame van het hele bureau, zeggen ze. Dit is vreselijk, voor haar familie en haar zoontje.”

“Ik wist dat Sebastian iets van plan was. Twee jaar lang heb ik met angst rondgelopen omdat hij me meermaals bedreigde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER