De ruitenwisser van Freddy zijn auto werd afgebroken.© Dirk Roefflaer

Vrouw beschadigt zestien auto’s in wijk Nieuw Tongeren

Tongeren -

Zaterdagochtend heeft een bewoonster van de wijk Nieuw Tongeren een spoor van vandalisme achtergelaten. Ze beschadigde minstens zestien geparkeerde wagens. Ruitenwissers , buitenspiegels, antennes en nummerplaten moesten eraan geloven.

Dirk Roefflaer

De wijk Nieuw Tongeren werd nog maar eens opgeschrikt door een calamiteit. Ditmaal moesten minstens zestien geparkeerde wagens het ontgelden op het Sint-Jozefsplein, de Radiostraat, de Henisstraat en de Verenigde Natiënlaan. De feiten werden zaterdagochtend tussen 4 en 5 uur gepleegd door een vrouw die zelf in de wijk woont. “Om 4.30 uur heb ik een ‘krak’ gehoord op straat. Ik heb het rolluik opgetrokken en zag dat er iemand aan de geparkeerde auto’s aan het prutsen was”, vertelt Freddy Seuntjens. Hij trekt dan zijn kamerjas en sloffen aan, maar wanneer hij buitenkomt, is de dader spoorloos. Freddy inspecteert zijn auto en ontdekt dat de ruitenwisser van de achterruit is afgebroken. “Ik hoorde in de verte opnieuw een ‘krak’ en zag dat er in de Radiostraat weer iemand aan auto’s bezig was. Ik heb geroepen en dan is ze gaan lopen.”

Camerabeelden

Freddy had ondertussen de politie gealarmeerd. Wat later is hij samen met de politie in de buurt op zoek gegaan naar beschadigde auto’s. Er werden 14 ‘slachtoffers’ gespot met afgebroken ruitenwisser of dubbel geplooide nummerplaat. Op camerabeelden van een buurtbewoner is de dader te zien. In de voormiddag gaat Freddy met zijn honden wandelen en in de Verenigde Natiënlaan ziet hij een man bij een auto staan. Freddy ziet dat er een auto antenne in de brievenbus steekt. Hij spreekt de man aan en die vertelt hem dat het zijn ex geweest is.

Ook de buitenspiegel werd van een auto gebroken.© Dirk Roefflaer

“Ze heeft een buitenspiegel en de antenne van mijn auto afgebroken en hetzelfde bij die van mijn moeder”, vertelde de man. Freddy had een beschrijving van de dader doorgespeeld aan de politie: “Het was een slank figuur op hoge hakken en met een kleine rugtas. Ik dacht dat ze een rode muts droeg, maar achteraf gebleken is het iemand met rode en blonde haren die hier in de buurt woont”, aldus Freddy.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer