Schepen Poppe (rechts) en volksvertegenwoordiger Robby De Caluwé samen met minister Rutten en auteur Raf Van Bedts.© if

Raf Van Bedts schreef een boek over singles: “Meer dan 8.400 alleenstaanden in Lokeren en Moerbeke”

Moerbeke-Waas -

Op donderdag 16 mei stelt auteur Raf Van Bedts zijn boek ‘De (un)happy single’ voor in de bib van Moerbeke-Waas.

Ivan Elegeert

In zijn boek schetst Van Bedts, die zelf al 25 jaar single is, de uitdagingen en nadelen waar alleenstaanden mee te maken krijgen. “In Lokeren en Moerbeke leven meer dan 8.400 alleenstaanden zonder inwonende kinderen. Toch blijft de samenleving afgestemd op gezinnen met kinderen en presenteert ze haar hoogste rekeningen aan alleenstaanden. Raf doorprikt de clichés en vooroordelen, maar reikt hij ook oplossingen aan om singles niet ongelijk te behandelen”, zegt Moerbeeks schepen Sarah Poppe (Lokaal Liberaal).

LEES OOK. Raf (53) is al 25 jaar gelukkig vrijgezel, maar uit ook kritiek: “Geen enkel OESO-land belast alleenstaanden meer dan België”

“Een Vlaams huishouden op de drie bestaat uit iemand die zoekende, gescheiden, verweduwd of bewust alleen is. Het is dus een levensvorm waar je vroeg of laat mee te maken kan krijgen. Daarom is het voor iedereen interessant om naar dit verhaal te komen luisteren”, vult volksvertegenwoordiger Robby De Caluwé (Open VLD) aan. De Caluwé bepleitte eerder al in het parlement de vele uitdagingen waarmee alleenstaanden te maken hebben.

De boekvoorstelling is gratis. Het boek wordt nadien te koop aangeboden en de auteur voorziet een signeersessie. De voorstelling begint om 19.30 uur in de bibliotheek Moerbeke, Statiestraat 4.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER