© rr

Opgepakte politieman had contact met bendeleider Bayram Y.

Michael K. (35), de politieman van de lokale politiezone Antwerpen, verschijnt morgen voor de raadkamer. De man werd donderdag opgepakt op de luchthaven van Zaventem, bij zijn terugkeer uit vakantie.

sare

K. werd aangehouden door de onderzoeksrechter in Antwerpen en zit sinds vrijdag in de gevangenis in Mechelen. Hij wordt ervan verdacht zijn beroepsgeheim te hebben geschonden en hand- en spandiensten te hebben verleend aan de criminele organisatie rond de familie Y.. De clan liet zich volgens justitie in met cocaïnesmokkel, wapenhandel en witwas.

De Y.-clan was actief in de buurt van het politiekantoor in de Handelstraat in Antwerpen-Noord. K. maakte daar deel uit van het wijkteam. Tijdens het onderzoek naar de familie Y. zouden speurders op afgetapte gesprekken de naam van de politieman hebben horen vallen. Bendeleider Bayram Y. (38) sprak geregeld over zijn contact bij de politie.

Naam opgezocht

Politieman K. zou volgens onze informatie tijdens zijn eerste verhoor wel hebben toegegeven dat hij contact had met Bayram Y. De inspecteur zou echter verklaard hebben dat die contacten er waren om informatie in te winnen voor politieonderzoeken. Wel zou hij een keer hebben opgezocht of bendeleider Bayram Y. al dan niet geseind stond bij de politiediensten.

De advocaten van Michael K., Omar en Mounir Souidi, bevestigen dat hun cliënt morgen voor de raadkamer komt. “We zullen daar pleiten”, zegt mr. Omar Souidi. De advocaten willen verder niet reageren.

Vandaag verschijnen nog zes verdachten in het dossier rond de familie Y. voor de raadkamer.