Chiptoeleverancier ASMI ziet winst ruimschoots halveren

Nieuws
De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien dalen. De inkomsten gingen met 8 procent omlaag tot 639 miljoen euro. De nettowinst halveerde ruimschoots tot 173,1 miljoen euro.
anp
dinsdag 23 april 2024 om 18:40
Afbeelding
beeld anp

Het aantal nieuwe orders nam wel toe, maakte het bedrijf uit Almere dinsdag bekend. De orderontvangst kwam over het afgelopen kwartaal uit op 698 miljoen euro, 10 procent meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Dat laatste is een opsteker voor het bedrijf want de orderontvangst liet al langere tijd een dalende trend zien.

Daarbij blijft de vraag uit China naar de producten van ASMI sterk, meldde de onderneming. ‘ASMI begon het jaar op een solide basis’, zegt topman Benjamin Loh in een toelichting op de resultaten.

ASMI verwacht dat de vraag de rest van het jaar geleidelijk aan toeneemt. Naar verwachting komt de omzet in het tweede kwartaal uit tussen de 660 miljoen en 700 miljoen euro. Daarbij houdt ASMI vast aan zijn omzetdoelstelling voor volgend jaar.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amsterdamse beurs sluit hoger af na banenrapport VS

De aandelenbeurs in Amsterdam heeft de handelsweek hoger afgesloten. Beleggers reageerden vrijdagmiddag opgelucht op een banenrapport uit de Verenigde Staten. Ze hopen dat de Federal Reserve de rente daarom eerder verlaagt.

Afbeelding

'Enorme fraude' accountant die cijfers Trump Media controleerde

Het boekhoudkantoor dat onder andere de cijfers van Donald Trumps socialemediabedrijf Trump Media controleert, wordt verdacht van 'grootschalige fraude'.

Afbeelding

Oekraïners en asielzoekers bij dodenherdenkingen

In meerdere plaatsen worden asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen betrokken bij de dodenherdenkingen zaterdag. Ze dragen gedichten voor, zingen liederen of leggen kransen.

Afbeelding

Israël geeft Hamas week voor wapenstilstand, anders aanval Rafah

Israël heeft Hamas een week de tijd gegeven om in te stemmen met zijn voorwaarden voor een staakt-het-vuren. Doet Hamas dit niet, dan beginnen de Israëli's hun al weken geleden aangekondigde grondoffensief in Rafah.

Afbeelding

Rijkswaterstaat: drukste vrijdagmiddagspits van dit jaar

Op de Nederlandse wegen staat ruim 450 kilometer file, meldt Rijkswaterstaat. Daarmee is het de drukste vrijdagmiddagspits tot nu toe van 2024. 'De fileteller maakt overuren', aldus de verkeersdienst.

Afbeelding

Formerende partijen aan de slag met doorrekening CPB van plannen

PVV, VVD, NSC en BBB hebben vrijdag van het Centraal Planbureau (CPB) de doorrekening ontvangen van de plannen die ze op tafel hebben gelegd tijdens hun onderhandelingen, meldt een woordvoerster van de kabinetsformatie.