© BELGA

Grootschalige politiecontrole: vrouw met 2,9 gram pro mille in het bloed, bestuurder vervoert zes personen op achterbank

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft het afgelopen weekend overdag en ’s avond alcohol-, drugs- en gerechtelijke controles uitgevoerd op diverse locaties in de regio.

bap

Er werden in totaal 1.385 ademtests afgenomen, waarbij twaalf bestuurders positief testten. Tien autobestuurders hadden teveel alcohol in hun bloed, twee personen hadden drugs gebruikt.

Vier rijbewijzen werden ingetrokken voor een periode van vijftien dagen: een bestuurder legde een positieve speekseltest af wegens drugs, een andere reed te snel in Hanswijk de Bercht en de Locomotiefstraat en bleek 1,7 gram pro mille alcohol in zijn bloed te hebben, een 29-jarige man was op weg met zijn zoontje en had 1,9 gram pro mille alcohol in zijn bloed en één bestuurster liet de alcoholmeter zelfs stijgen tot 2,9 gram pro mille alcohol in haar bloed.

Een vijfde bestuurder zag zijn rijbewijs ook ingetrokken voor vijftien dagen. Hij legde een positieve speekseltest af wegens drugs in het verkeer en bleek zijn rijbewijs niet op zak te hebben. Na identificatie kwam aan het licht dat hij door de politierechtbank in Vilvoorde in 2017 veroordeeld was tot een verval van het recht tot sturen mét herstelexamens, waarvan hij ze nog niet heeft uitgevoerd. Hij werd al driemaal eerder door de politie geverbaliseerd en zal fiks gestraft worden door de politierechter.

Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van zes uur. Vijf bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van drie uur. Eén onder hen kwam de politie bekend voor. Bij nazicht bleek dat zij op 4 augustus 2018 één gram pro mille alcohol in haar bloed had met zes uur rijverbod tot gevolg.

Een bestuurder was slechts houder van een voorlopig rijbewijs categorie B, beperkte duur, model 36 maand. Hij had geen wettelijk voorziene begeleider bij zich in het voertuig. Tevens was er geen verplicht “L”-teken aan de achterruit bevestigd.

Een bestuurder, slechts houder van een voorlopig rijbewijs categorie B, beperkte duur, model 18 maand, werd geverbaliseerd omdat hij drie passagiers in zijn voertuig vervoerde, geen houder van enig rijbewijs. Tevens hing er geen verplicht “L”-teken zichtbaar aan de achterruit.

Een bestuurder kreeg een boete van 116 euro omdat hij de veiligheidsgordel niet droeg. Aangezien hij officieel gedomicilieerd is in Bulgarije, moest hij zijn boete direct betalen. Een voertuig werd onderschept waarvan de schouwing vervallen is sinds 01/12/18.

Een 16-jarige bestuurder van een bromfiets klasse B, waarvan de uitlaat een hels lawaai maakte, werd geïntercepteerd en getest op de rollentestbank. Daarbij bleek dat het voertuig een maximumsnelheid kon halen van 70 km/u in plaats van maximum 45 km/u. De bromfiets werd in beslag genomen voor een periode van 1 maand en weggetakeld. Een erkend hersteller zal gevorderd worden om alle stukken op de bromfiets die gediend hebben om de snelheid op te drijven, te demonteren. Na de periode van inbeslagname mag de betrokkene vervolgens zijn gedemonteerde bromfiets komen ophalen. Hij moet deze vervolgens laten afstellen en er zich binnen de week terug bij de politiediensten mee aanbieden voor een nieuwe test op de rollentestbank.

Een bestuurder werd geverbaliseerd omdat hij vier kinderen los vervoerde op de achterbank van zijn voertuig. Een bestuurder vervoerde maar liefst zes personen op zijn achterbank, waarbij er drie kinderen los op de schoot zaten.

Er werden tevens uitgebreide gerechtelijke controles van personen en voertuigen uitgevoerd. Hierbij werd onder andere een persoon opgepakt die nationaal geseind stond in een gerechtelijk dossier. Tot slot was een persoon in het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis. Deze werd in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER