© Isosport

Club-spelers weten wat hen te wachten staat op Anderlecht: “De opdracht is duidelijk, er verandert weinig”

De waarheid ligt in het Lotto Park voor Club Brugge. Het puntenverlies tegen Union was zuur, maar ergens beseffen de spelers dat winnen op Anderlecht bijna altijd nodig zou zijn. “Eigenlijk verandert er weinig”, aldus Nielsen.

Junior Verbeeke

Het was een beklijvende tweede helft, met twee ploegen die hun titelkansen gewoon in eigen handen wilden houden. Een winnaar vonden we niet. Dat heeft gevolgen voor het klassement, want Anderlecht springt plots weer naar de kop.

“Ding doen op Anderlecht”

Toch panikeren ze bij Club Brugge niet. “We hebben het nog steeds in eigen handen”, vertelde Vanaken. “Tijdens de laatste 20 minuten konden we de bal te weinig vasthouden voorin en kwamen we onder druk. Dat had ook met het uitvallen van Thiago te maken.” Vanaken weet dat de spits een knieblessure opliep, maar kende de ernst van de situatie nog niet. “We zagen de dokters testen doen met zijn knie. Ik duim dat het allemaal niet zo ernstig is, maar meer weten we nog niet.”

Hoe dan ook: Club Brugge moet gaan winnen op Anderlecht om het zélf te kunnen afmaken. Het Lotto Park zal kolken: mits winst en puntenverlies van Union op Cercle, kan paars-wit kampioen worden tegen de aartsrivaal. Maar als Club daar gaat winnen, volstaat een punt tegen de buren van Cercle op de slotspeeldag. “Eigenlijk verandert er weinig voor ons”, aldus Casper Nielsen. “We moeten gewoon ons ding gaan doen op Anderlecht en daar drie punten pakken. Het is misschien positief dat onze opdracht duidelijk is, en niet moeten beginnen speculeren. We kunnen de titel zelf beslissen, dat blijft nu eenmaal zo.”

Finale in het Lotto Park

Het wordt een volledige week aftellen naar zondag. Dat wordt een échte finale. “Het wordt een grote match, met waarschijnlijk een hele goede sfeer. Daar voetballen we voor”, aldus Vanaken. “We gaan nu eerst goed uitrusten, zowel fysiek als mentaal. Het is een hele drukke periode geweest.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer