De Sint-Romboutskathedraal in Mechelen.© Joren De Weerdt

Gratis concert in Sint-Romboutskathedraal zet barokmuziek in de kijker: “Het is zeker de moeite waard”

Mechelen -

In de Sint-Romboutskathedraal vindt vrijdag een gratis klassiek concert van het Barokorkest van het Conservatorium plaats. Daarnaast wordt het concert opgeluisterd door de afdeling Muziek op Maat, waar ook muzikanten met een mentale beperking bij zijn.

Het Conservatorium, Foundation Mechelen en de stad slaan de handen in elkaar voor een gratis barokconcert in de Sint-Romboutskathedraal. “De mensen kunnen zo kennismaken met barokmuziek, maar het geeft de leden van de afdeling Muziek op Maat ook de kans om zich te tonen. Het gaat om muzikanten van 6 tot 80 jaar, waarvan een deel een mentale beperking heeft”, zegt Piet den Boer van de Foundation.

“Het wordt een heel bijzonder evenement”, zegt den Boer. “Ik heb de muzikanten al zien repeteren en het wordt absoluut de moeite waard. We hopen dan ook dat de kathedraal volledig vol zal zitten voor dit mooie concert. Met de Foundation schenken we die avond ook een bedrag aan het Conservatorium. Daarmee kunnen instrumenten aangekocht worden voor jonge muzikanten die het financieel niet breed hebben.”

Het concert vindt plaats op vrijdagavond 17 mei om 20 uur. De deuren openen een halfuur eerder en de toegang is volledig gratis. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners