Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Deze films mag u vanavond niet missen

Robert De Niro in Cape FearBeeld rv

Laat het mooie weer u niet tegenhouden om vanavond post te vatten voor de tv, want er zijn weer heel wat mooie films te zien. Dit zijn onze tips, het volledige tv-overzicht kunt u hier raadplegen.

Everest

Dit bergbeklimmersdrama is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van verschillende expedities die in 1996 de Mount Everest beklimmen, maar in een sneeuwstorm terechtkomen. De film is technisch overtuigend en voortreffelijk uitgevoerd. Daarnaast zijn de landschappen - zoals te verwachten was - indrukwekkend.

Om 20.25 uur op VTM

Cape Fear

Geslaagde remake van de gelijknamige thriller uit 1962 met een uitmuntende Robert De Niro, en cameo's van verschillende acteurs uit de oorspronkelijke film.

Om 20.40 op CAZ

What's Eating Gilbert Grape

In dit prachtige drama uit 1993 spelen een jonge Johnny Depp en Leonardo DiCaprio de pannen van het dak. DiCaprio sleepte voor zijn vertolking van de mentaal gehandicapte Arnie zelfs zijn eerste Oscarnominatie in de wacht. Het verhaal is gebaseerd op het boek van Peter Hedges, die zelf ook het scenario schreef.

Om 21.20 op één

Revolutionary Road

Regisseur Sam Mendes fileert na 'American Beauty' opnieuw de leugens en schone schijn van de Amerikaanse voorsteden in dit genietbaar romantisch drama, waarin Leonardo DiCaprio en Kate Winslet na 'Titanic' terug als koppel te zien zijn.

Om 22.15 op Vitaya

My Sweet Pepper Land

Originele, hedendaagse western over een sheriff die de wet komt handhaven in een godvergeten, door outlaws geregeerd gebied in Iraaks-Koerdistan. Een knappe metafoor voor de democratische wederopbouw van Koerdistan na Saddam Hoessein.

Om 22.55 op Canvas