De Nachtwacht in de donkere gangen van het Boomse Steenbakkerijmuseum.© Joris Herregods

Van de steenbakkerij naar het ijspaleis: “Nachtwacht krijgt zijn koelste en coolste show ooit”

Boom -

Van de koude catacomben in de Boomse steenbakkerij tot een koel ijspaleis: met de tiende verjaardag in aantocht komt de Nachtwacht nog steeds op tot de verbeelding sprekende locaties. “Binnenkort hebben we onze coolste show ooit”, voorspelt het trio Gio Kemper, Louis Thyssen en Sophie Janssens.

Guy Van Vliet

We zoeken onze weg in het donker, door de naar het verleden geurende gangen van het Steenbakkerijmuseum in Boom. Na een tijdje stappen zien we een paar lampen: hier zijn Sophie Janssens (Keelin), Louis Thyssen (Vladimir) en Gio Kemper (Wilko) aan de slag voor de opnames van de nieuwe clip Samen sterk. Tussen de opnames door trekken ze snel een jas aan, want terwijl de regen buiten gutst, is het vochtig koud in de afgesloten gangen. De ideale sfeer voor een avontuur van de Nachtwacht. “Wat een fantastische locatie hier in Boom. We waren al op de supermooie zolder en nu staan we hier in deze geheimzinnige gangen. Het is een plek die ons zeker zal bijblijven, net zoals bijvoorbeeld de oude Stadsbibliotheek in Antwerpen of onze hoeve van Schemermeer. We komen op veel bijzondere en onvergetelijke plekjes”, zeggen Gio Kemper en Louis Thyssen.

De clip voor het nieuwe nummer ‘Samen sterk’ wordt opgenomen in de gangen van het Steenbakkerijmuseum in Boom.© Joris Herregods

Tijdens onze babbel in het schemerdonker staat Sophie Janssens instemmend te knikken, al was zij er vroeger niet bij: ze nam vorig jaar de rol van Keelin over van Celine Verbeeck. “Ik heb alle afleveringen bekeken, dus ik herken meteen de plaatsen waarover Gio en Louis praten. Het doet trouwens deugd dat ik me zo welkom voel bij hen. Dat is superlief”, prijst Sophie haar collega’s.

“We zijn blij met Sophie, zij zorgt voor een andere dynamiek en nieuwe energie”, geven Louis en Gio een complimentje terug. Opvallend is dat veel kinderen niet eens merken dat er een castwissel was. Zij zien Keelin, niet de actrice achter de rol. “Dat betekent dat Sophie het heel goed doet”, oordeelt Gio.

Visueel sterke show

Voor Samen sterk, de nieuwe single die gaat over vriendschap, zit de Nachtwacht in de duistere omgeving van de vroegere steenbakkerij. Maar in de nieuwe theatershow De bevroren sneeuwkoningin wordt dat helemaal anders. “De show wordt visueel de koelste en de coolste die we al maakten. In het ijspaleis zijn blauw en wit de toonaangevende kleuren”, licht Louis een tipje van de sluier op. “Ik denk dat het enorm tot de verbeelding zal spreken voor de kinderen”, zegt Sophie overtuigend.

© Joris Herregods

In de nieuwe show brengen Vlad, Wilko en Keelin een bezoek aan het ijspaleis van sneeuwkoningin Frosta. Samen met haar toegewijde butler legt ze haar drie gasten uit Schemermeer in de watten. Maar dan duikt de kwade IJsgeest Iskal op. Hij bevriest de sneeuwkoningin en is van plan om heel de wereld in ijs te veranderen. De Nachtwacht moet samen met Vega proberen de sneeuwkoningin te ontdooien.

“We hebben helemaal geen zin om te stoppen. Een nieuwe reeks, films, een theatertour: we willen er allemaal voor gaan. En we hopen ook dat we onze tiende verjaardag mooi kunnen vieren”

De drie acteurs

Het wordt een show waarbij het publiek nog meer betrokken wordt. En daarmee is Nachtwacht op weg naar zijn tiende verjaardag. “We maakten een wereld waar je van blijft genieten. Over twintig jaar kan je onze serie nog uitzenden”, ziet het drietal als reden voor het blijvende succes. “We hebben helemaal geen zin om te stoppen. Een nieuwe reeks, films, een theatertour: we willen er allemaal voor gaan. En we hopen ook dat we onze tiende verjaardag mooi kunnen vieren!”

De nieuwe single Samen sterk komt uit op 15 mei. Tijdens het Hemelvaartweekend staan alle Ketnet-kanalen helemaal in het teken van Nachtwacht. Fans kunnen een heel weekend lang de favoriete afleveringen, films en interactieve verhalen op Ketnet bekijken.

Tickets voor ‘De bevroren sneeuwkoningin’ zijn vanaf nu verkrijgbaar op www.studio100.com
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER