Cercle Brugge zit Lierse op de hielen na zege in Westerlo

Cercle Brugge heeft zaterdagavond op de twintigste speeldag van de Proximus League de drie punten meegenomen uit Westerlo. Het werd 2-3 in het Westelse Kuipke.

De thuisploeg kwam na amper drie minuten op voorsprong dankzij een rake kopbal van Osaguona. Cercle prikte echter meteen tegen en via goals van Mercier (8.) en Tormin (9.) stonden de Kemphanen al snel opnieuw op achterstand.

Na rust liet Cercle het initiatief aan Westerlo, maar de Bruggelingen counterden wel scherp. Cardona werd op het uur de diepte ingestuurd en faalde niet voor Westerlo-doelman Van Hout: 1-3. De Kempenaars konden een minuut voor tijd nog milderen met een afstandschot van Annys, maar verder dan 2-3 geraakten ze niet meer.

In de tussenstand van de tweede periode klimt Cercle Brugge naar de tweede stek, op één punt van leider Lierse. Westerlo blijft zesde.