Zaakvoerder baalt nadat bestelwagen vitrine ramt: “Nog nooit meegemaakt”

© jve

Een bestelwagen ramde gisteren rond de middag een winkel in hartje Blankenberge. Toen de chauffeur op het kruispunt van de Kerkstraat en de Molenstraat een voorrang van rechts negeerde, ging het mis. De man probeerde een tweede aankomende voertuig nog te ontwijken, maar kwam vervolgens in het uitstalraam terecht. Volgens getuigen reed de chauffeur veel te snel.

Junior Verbeeke

Het spectaculaire ongeval veroorzaakte de nodige opschudding rond de middag in de drukke Kerkstraat. Een bestelwagen van pakjesdienst GLS belandde in het uitstalraam van slaapwinkel Hypnos die op dat moment geopend was. De chauffeur van de bestelwagen ramde het winkelraam op het kruispunt van de Molenstraat en de Kerkstraat nadat hij wou uitwijken voor een ander voertuig.

“Enorme knal”

“Het tweede voertuig had voorrang van rechts”, bevestigde Philip Denoyette, woordvoerder van de lokale politie. “De chauffeur van de bestelwagen reed het kruispunt op. Hij schrok, probeerde nog een manoeuvre uit te voeren maar kwam tegen de gevel van de winkel terecht.”

Er vielen geen gewonden, maar de schade aan de winkel is immens. Zowel de inkom als een groot uitstalraam is volledig verwoest. Op het moment van het ongeval was enkel de verantwoordelijke aanwezig in de winkel. “Plots hoorde ik een enorme knal vanuit mijn bureau”, reageerde Daphné Maertens, die stevig aangedaan was van het ongeval. “Gelukkig waren er op dat moment geen klanten in de zaak.”

De chauffeur van de bestelwagen verklaarde achteraf dat hij niet sneller reed dan de toegelaten 30 kilometer per uur. Omstaanders spreken dat tegen. Verschillende getuigen zagen hoe de man er in de drukke winkelstraat een onaangepaste snelheid op nahield.

De brandweer en een aannemer kwamen ter plaatse om het wegdek glasvrij te maken en de gevel te verstevigen en stutten.

De gehavende bestelwagen werd getakeld en weggebracht. Omstreeks 13.45 uur was de Kerkstraat opnieuw volledig toegankelijk.

“Nog nooit meegemaakt”

Voor Luc Geerardyn, zaakvoerder van de slaapwinkel, komt het ongeval erg ongelegen. “We hebben net een dode winterperiode overleefd. Over een dikke week start de paasvakantie, dus dit is erg ongelukkig”, zucht de man. Over heel de kust heeft hij negen vestigingen. “Ik maakte zo’n ongeval nog niet mee in mijn winkels. Voor we opnieuw kunnen opendoen, moet alles eerst hersteld worden.”

Daarna hoopt de zaakvoerder zo snel mogelijk te heropenen. “Liever vandaag dan morgen, maar daar hebben we natuurlijk geen vat op. We moeten eerst de schade opmeten.”